Lewis Hamiltin in Nico Rosberg sta letos dobila devet od desetih dirk. Foto: Reuters
Lewis Hamiltin in Nico Rosberg sta letos dobila devet od desetih dirk. Foto: Reuters
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton večji del sezone zaostaja za Nicom Rosbergom. Foto: Reuters

Lewis Hamilton je imel odličen konec tedna. V Silverstonu je slavil na domači tekmi za veliko nagrado, ob odstopu Nica Rosberga pa je zaostanek znižal na samo štiri točke. Čez slaba dva tedna se bo položaj obrnil, dirko bo gostil Hockenheim. Hamilton je izstrelil prvo puščico, saj trdi, da dirka za VN Nemčije za Rosberga ne bo domača dirka.

Hamilton: To ni njegova domača dirka
Nico Rosberg je sin Kekeja Rosberga, Finca, ki je leta 1982 postal svetovni prvak. 29-letni Nico se je rodil v Nemčiji, a se je kmalu preselil v Monte Carlo. To je poudaril tudi Hamilton: "Če sem pošten, Nico nikoli ni bil v Nemčiji, zato to ne more biti njegova domača dirka."

Nikoli ni stal ob nemški zastavi
Britanec je nato razložil: "Ko sva kot otroka tekmovala v kartingu, nikoli ni stal ob nemški zastavi. Na štartu dirk smo se vedno postavili k dekletom, ki so v rokah držala posamezne zastave. Vedno je ostal ob monaški zastavi, nikoli pa ob nemški. Nikoli."

Wolff: Rosberg pridobiva navijače
Izvršni direktor Mercedesa Toto Wolff, sicer Avstrijec, pa je o tem dejal: "V Nemčiji res nikoli ni bilo veliko strasti in navijanja za Nica. Lewis je v Veliki Britaniji vedno naletel na veliko podpore, česa podobnega nisem še videl pri drugem dirkaču. A zdi se mi, da je zdaj vedno več Nemcev na strani Rosberga. Stanje se izboljšuje."

Nemški navijači prej v Vettlovi domeni
Stanje se izboljšuje predvsem s pogledom na lestvico. Zadnja leta je bil štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel vedno prva nemška violina. Zdaj v Nemčijo v vlogo vodilnega voznika prihaja Rosberg, ki upa, da bo s tem pridobil veliko novih navijačev.