Nico Hülkenberg je lansko sezono formule ena končal na 10. mestu. Foto: EPA
Nico Hülkenberg je lansko sezono formule ena končal na 10. mestu. Foto: EPA
Force India VJM07
V letošnji sezoni bo Hülkenberg dirkal za Force Indio, ki je v svoje vrste zvabila Sergia Pereza. Foto: Forceindiaf1.com


Hülkenberg je po koncu lanske sezone formule ena zavrnil ponudbo Lotusa, ki je Nemca, potem ko je k Ferrariju odšel Kimi Räikkönen, želel zvabiti v ekipo. Toda zaradi finančnih težav ekipe in nezmožnosti dogovora z investitorjem Quantum Motosports se je 26-letnik odločil kariero nadaljevati pri Force Indii.
Zavrnil ekipo iz Enstona
Lotus je poleg Räikkönena izgubil še vodjo ekipe Erica Boullierja, ki je odšel k Mcarnu, za nameček pa je zamujal tudi s testiranjem dirkalnika v Jerezu, kjer so ekipe že preizkusile nove turbo motorje. Kljub vsemu je Hülkenberg prepričan, da lahko ekipi iz Enstona uspe zelo dobra sezona. "Težko je kar koli predvideti v letošnji sezoni. Prav tako je Lotusov položaj za zdaj še precej nejasen in vprašanje je, kako bo vse to vplivalo na njegovo sezono. Videli bomo, kako se bo vse skupaj izšlo," je dejal Nemec, ki je najbrž kar malce vesel, da je zavrnil Britance in se pridružil indijski ekipi, čeprav je Lotus v lanski sezoni vknjižil precej boljše rezultate od Force Indie.
Force India se širi
Lani je Hülkenberg s Sauberjem nanizal kar nekaj lepih uvrstitev, vrhunec sezone je doživel na dirki za VN Koreje, kjer je bil četrti, dobro je vozil tudi v Monzi, kjer je zasedel končno 5. mesto. Tokrat bo ob boku Sergia Pereza dirkal pri Force Indii, kamor se vrača po letu dni. Za zdaj je s stanjem v ekipi zadovoljen. "Mislim, da je ekipa, ki se širi, v tem času zelo napredovala. Ob vrnitvi v tovarno sem takoj opazil spremembo v infrastrukturi," je zaupal in sklenil: "V tovarni je več ljudi, kar pomeni, da se ekipa širi, in to je zelo dober znak."