Roberta Kubica so takole pripravili za prevoz v bolnišnico. Foto: Reuters
Roberta Kubica so takole pripravili za prevoz v bolnišnico. Foto: Reuters
Velika smola Kubice na reliju v Liguriji

Voznik moštva formule 1 Lotus Renaulta se je poškodoval s škodo fabio med vožnjo na štart preizkušnje dirke Ronde di Andora v bližini Genove, ko se je s polno hitrostjo zaletel v zid okoli neke cerkvice. Po nesreči so ga nemudoma prepeljali s helikopterjem v bolnišnico v Genovi.

Operacija trajala sedem ur
Utrpel je več zlomov desne roke in desne noge, kirurgi na čelu s specialistom za poškodbe rok Igorjem Rossellom v tamkajšnji bolnišnici pa so po sedemurnem zahtevnem posegu sporočili, da mu amputacija dlani ne grozi več, okrevanje bo trajalo več mesecev. 26-letnik naj bi roko znova povsem normalno uporabljal, vendar bo na popolno potrditev po besedah Rossella treba počakati teden dni.

Sovoznik ostal nepoškodovan
Kubica je bil po nesreči pri zavesti in ni bil v smrtni nevarnosti, njegov menedžer Daniele Morelli pa je prepričan o njegovi vrnitvi: "Robert je zelo močan in mu bo uspelo." Sovoznik v avtu Jacub Gerber je ostal nepoškodovan. Avtomobil bodo pregledali tudi policisti, vzrok za nesrečo pa naj bi bil ob razmočenem asfaltu tudi nepregleden del z vejami na cesti.

Kdo v Renaultovem bolidu?
Sezona formule ena se začenja 13. marca, ko bo uvodno dirko gostil Bahrajn, Kubica pa je bil do tragičnega dogodka predviden za prvega Renaultovega dirkača. Leta 2008 je dobil VN Kanade.

Velika smola Kubice na reliju v Liguriji