Niki Lauda je imel med nedeljsko dirko v Silverstonu in po njej veliko razlogov za nezadovoljstvo. Foto: EPA
Niki Lauda je imel med nedeljsko dirko v Silverstonu in po njej veliko razlogov za nezadovoljstvo. Foto: EPA

Ob prekinitvi so poskrbeli za vsako najmanjšo podrobnost na zaščitni ogradi, gledalci pa so medtem izklopili TV ali pa prestavili kanal.

Sebastian Vettel in Fernando Alonso
Končnico dirke za VN Velike Britanije sta popestrila Fernando Alonso in Sebastian Vettel. Foto: EPA


Trikratni svetovni prvak je bruhal ogenj, kritičen je bil do praktično vseh zadev. Od organizatorjev in Mednarodne avtomobilistične zveze do nesrečnega Kimija Räikkönena in celo aktualnega svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.

Hamilton s šestega mesta do zmage
Pod člankom si lahko v krajšem videoprispevku še enkrat ogledate dogajanje z nedeljske dirke za VN Velike Britanije v Silverstonu.


Ne razume Kimijeve agresivnosti

Räikkönen je že po nekaj zavojih nedeljske dirke poskrbel za prekinitev, ko je s ferrarijem storil napako, izgubil nadzor in zletel v zaščitno ogrado, medtem pa s proge odnesel še nekdanjega moštvenega kolega Felipeja Masso. "Kimi je pač storil napako, ko je zletel iz zavoja. To je vsem razumljivo. Ne razumem pa, zakaj se je tako agresivno želel vrniti nazaj na progo? Upam, da nesreča ne bo imela posledic, a vse skupaj je bilo povsem nepotrebno," je dejal Lauda.

Prekinitev odgnala gledalce
Še bolj kot nesreča sama ga je zmotila daljša prekinitev. "Formula ena je preveč nadziran šport. To je noro! Prekiniti dirko za eno uro, zato da zamenjaš zaščitno ogrado, je smešno. Točno tja nihče več ne bo trčil. Možnosti, da se zgodi točno na tistem mestu še en trk, so skoraj nične," je bil prepričan 65-letnik. Kraljica motošporta se sicer že dalj časa ubada s padanjem gledanosti, vzrokov za to je veliko. A po mnenju Dunajčana se ti ustvarjajo tudi takrat, ko je to nepotrebno. "Ob prekinitvi so poskrbeli za vsako najmanjšo podrobnost na zaščitni ogradi, gledalci pa so medtem izklopili TV ali pa prestavili kanal," je dodal.
Kritiki ni ubežal niti Vettel
Lauda ni bil zadovoljen niti z dirkanjem oziroma bolje rečeno pritoževanjem Sebastiana Vettla. Temu z bolj svežimi gumami več krogov ni uspelo prehiteti odličnega Fernanda Alonsa, ki je moral na koncu - po dirki je priznal, da je imel s ferrarijem toliko težav, da so želeli v moštvu dirko predčasno celo končati - priznati premoč. Dvoboj je morda spominjal na epski obračun Ayrtona Senne in Nigela Manslla v Monte Carlu leta 1992, a le po načinu dirkanja. Po pritoževanju nad vožnjo nasprotnika zagotovo ne. "Ne razumem, zakaj se mora Vettel neprestano pritoževati po radijski zvezi? Vede se kot prestrašen majhen otrok. Oba sta med elitnimi dirkači sveta, to je elitni razred motošporta in to želijo gledalci tudi spremljati," je bil oster Lauda, ki je okrcal le Heppenheimčana, ne pa tudi Alonsa. Sklenil je: "Z Berniejem Ecclestonom se na vse pretege borim, da bi dirkačem zagotovili več svobode in da ne bi bili kaznovani za vsako malenkost."

Ob prekinitvi so poskrbeli za vsako najmanjšo podrobnost na zaščitni ogradi, gledalci pa so medtem izklopili TV ali pa prestavili kanal.

Hamilton slavil pred domačimi gledalci
Hamilton slavil pred domačimi gledalci