Kevin Magnussen bo dobil veliko priložnost v prihodnji sezoni. Foto: Reuters
Kevin Magnussen bo dobil veliko priložnost v prihodnji sezoni. Foto: Reuters

21-letni danski dirkač se je izkazal z zmago v Formuli Renault 3.5. V zadnji sezoni je bil testni voznik McLarna. Magnussen je bil favorit za drugo mesto v McLarnu vse od dirke v Abu Dabiju. "Vanj polagamo veliko upov. Vsakokrat, ko sedi za volanom dirkalnika formule 1, je zelo metodičen, natančen in sposoben sporočiti veliko informacij inženirjem," je bodočega dirkača pohvalil vodja ekipe Martin Whitmarsh.

Mladi Danec bo tako nadaljeval družinsko tradicijo. Leta 1995 je namreč pri McLarnu nekaj časa vozil tudi njegov oče Jan Magnussen, ki ima skupno 24 startov v kraljevskem razredu avtomobilskega športa med leti 1995 in 1998.

McLaren se je v letošnji sezoni znašel v precejšnji krizi, saj v letu 2013 nima ne zmage in tudi ne stopničk. Perez je k ekipi prišel šele v letošnji sezoni, a se je, razočaran zaradi slabih dosežkov (v SP ima le 35 točk), odločil, da se bo poslovil že po zadnji letošnji dirki v Braziliji. Prvi voznik Jenson Button jih je zbral 60. V točkovanju konstruktorjev je McLaren na petem mestu s 95 točkami.