Jenson Button v letošnji sezoni ne blesti - v Avstraliji je bil šele 9., na dirki v Maleziji pa je odstopil. Foto: EPA
Jenson Button v letošnji sezoni ne blesti - v Avstraliji je bil šele 9., na dirki v Maleziji pa je odstopil. Foto: EPA

Tako se je pač izšlo. Imeli smo težave ob postanku, in ko enkrat ugasneš motor, se vrneš nazaj v boks, kjer ti mehaniki znova zamenjajo gumo, ne moreš pričakovati vrhunskega izida.

Jenson Button
Kimi Räikkönen
'Ledeni Finec' Räikkönen je imel ogromno težav z gumami, priznal je tudi, da je bil Lotusov dirkalnik v soboto in v nedeljo precej počasnejši kot na prvem prostem treningu v petek. Foto: EPA
Malezija pripadla Sebastianu Vettlu

Konec tedna so pri McLarnu začeli s krizo, a so se nato precej izboljšali. Na dirki je Button pred tretjim postankom celo vodil, nato pa je zaradi napake mehanikov izgubil ogromno dragocenega časa. Enemu izmed mehanikov mu prednje desne gume ni uspelo pritrditi pravočasno, Britanec je že odpeljal, a se je moral takoj zatem ustaviti in vrniti nazaj v boks. Dirka je bila tako rekoč izgubljena. Za nameček je svetovni prvak iz leta 2009 nato še odstopil.

Nov slab izkupiček McLarna
"Dirka je bila za nas do neke točke zelo dobra, vse smo naredili brez napak. Pravilno smo predvideli vremenske razmere, postanke smo opravljali ob pravih časih, prav tako smo zelo pazili na obrabljenost gum. Edina napaka, ki smo jo storili, je ta, da bi morali opraviti le tri postanke, in ne štirih. Zaradi tega bi bil dvoboj z Mercedesom še kako zanimiv," je prepričan Button, ki se je že sprijaznil z ničlo. "Tako se je pač izšlo. Imeli smo težave ob postanku, in ko enkrat ugasneš motor, se vrneš nazaj v boks, kjer ti mehaniki znova zamenjajo pnevmatiko, ne moreš pričakovati vrhunskega izida. Na koncu sem imel priložnost, da osvojim vsaj točko, a imel sem ogromno težav s prednjim levim delom dirkalnika, zato so me poklicali nazaj v bokse, kjer sem dirko tudi končal," je še povedal Button.

Njegov moštveni kolega Sergio Perez je ekipi z 9. mestom priboril 2 točki, kar pa je za slovito moštvo, kot je McLaren, absolutno premalo. "Dve točki sta v vreči, ne smemo obupati. Iz tedna v teden moramo biti boljši. Premikamo se v pravo smer, in upam, da bomo na dirki v Šanghaju vknjižili boljši izid," upa Mehičan.

Lotusov dirkalnik iznenada počasnejši
Kimi Raikkönen, zmagovalec uvodne dirke sezone, je dirko za VN Malezije v Sepangu končal na 7. mestu, mesto za moštvenim kolegom Romainom Grosjeanom. Lotusu nikakor ni uspelo konkurirati za stopničke, med tekmo so se ukvarjali s številnimi težavami, največ preglavic so jim povzročale pnevmatike in slab oprijem dirkalnika na stezi. "Res ne vem, kaj se zgodilo. V petek je bil dirkalnik na prostem treningu zelo hiter, v soboto in v nedeljo pa je bil občutno počasnejši. Dirka je bila zelo težka, za nameček sem v uvodnih krogih izgubil še del prednjega krila, kar vsekakor ni pomagalo. Vseeno smo osvojili nekaj točk, kar je še vedno bolje kot nič. Če bo dirkalnik tako hiter, kot je bil na uvodni dirki v Avstraliji, se bomo spet pomešali v boj za sam vrh," je prepričan Finec, ki je na dirki v Sepangu slavil že dvakrat, in sicer leta 2003 z McLarnom ter pet let pozneje s Ferrarijem.

Grosjean: Dirka je bila zelo težka
Nekoliko boljše volje je bil po dirki Grosjean. "Mislim, da smo danes lahko zadovoljni z doseženima izidoma. Dirka je bila zelo težka, začela se je v dežju, končala pa v suhem vremenu. Toda to so pač razmere, ki jih je mogoče pričakovati v Maleziji. Upali smo na boljša izida, a na koncu smo osvojili vsaj nekaj točk, in prepričan sem, da bomo v Šanghaju še močnejši," je pred nadaljevanjem sezone optimističen Francoz.

Tako se je pač izšlo. Imeli smo težave ob postanku, in ko enkrat ugasneš motor, se vrneš nazaj v boks, kjer ti mehaniki znova zamenjajo gumo, ne moreš pričakovati vrhunskega izida.

Jenson Button
Malezija pripadla Sebastianu Vettlu