Kdo bo v prihodnji sezoni dirkal za McLaren? Foto: EPA
Kdo bo v prihodnji sezoni dirkal za McLaren? Foto: EPA

Imamo nekaj pogodbenih možnosti, zato se nam v tem trenutku ne mudi razmišljati o dirkaški sestavi za prihodnjo sezono.

Eric Boullier
Jenson Button
Zadnja zmaga McLarna sega na konec sezone 2012, ko je v Interlagosu na najvišjo stopničko stopil Jenson Button. Foto: EPA

Alonso, ki že vrsto let s ferrarijem neuspešno naskakuje naslov svetovnega prvaka v formuli ena, je iz tedna v teden bolj nezadovoljen v Maranellu. Italijani so znova zatajili, njihov ferrari F14 T ne more konkurirati letos izvrstnemu mercedesu, tudi red bullu, njihovo čast z odličnim dirkanjem rešuje prav Alonso, medtem ko se Kimi Räikkönen v novem dirkalniku za zdaj še ne znajde najbolje.

McLaren želi Hamiltonovo vrnitev
McLaren ne skriva, da bi bil izjemno vesel vrnitve Lewisa Hamiltona, če bi ta slučajno izgubil boj za naslov prvaka z Nicom Rosbergom. Britanec je bil član moštva med letoma 2007 in 2012 in je tudi zadnji McLarnov dirkač, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka (2008). Toda Mercedes se je letos zelo izkazal z razvojem dirkalnika, in vprašanje je, ali bi želel Hamilton zapustiti zmagovito moštvo ter prestopiti k ekipi, ki je zadnjo zmago vknjižila na sklepnem dejanju sezone 2012, ko je dirko v Interlagosu dobil Button.

Button ali Magnussen?
A za vse skupaj se bo moralo sprostiti mesto, in - kot kaže - bo moral oditi Button. A Boullier ostaja neomajen: "To je vprašanje, na katerega ne morem odgovoriti ne pritrdilno niti ga ne morem zanikati. Imamo srečo, da imamo dirkača, ki sta se pripravljena zavezati za prihodnost. Imamo nekaj pogodbenih možnosti, zato se nam v tem trenutku ne mudi razmišljati o dirkaški sestavi za prihodnjo sezono," je dejal Boullier in dodal: "Seveda pa ocenjujemo vse mogoče strategije za prihodnost." O mladem dirkaču Kevinu Magnussenu, ki se je po odličnem uvodu v sezono kar nekoliko izgubil, je še povedal: "V Avstriji sem z njim opravil krajši pogovor. Moramo uravnotežiti svobodo, ki mu jo damo, in podporo, ki jo potrebuje za nadaljnji razvoj. Njegovo napredovanje še vedno budno nadzorujem."

Imamo nekaj pogodbenih možnosti, zato se nam v tem trenutku ne mudi razmišljati o dirkaški sestavi za prihodnjo sezono.

Eric Boullier