Felipe Massa je sijajno sklenil kvalifikacije v Zeltwegu. Kako bo na dirki? Foto: Reuters
Felipe Massa je sijajno sklenil kvalifikacije v Zeltwegu. Kako bo na dirki? Foto: Reuters
Massa v Avstriji s prvega mesta

Massa je izkoristil nekaj zmede in napak Mercedesovega dvojca Rosberg-Hamilton ter v zadnjem delu kvalifikacij osvojil 17. najboljši štartni položaj v karieri, prvega po šestih letih. Drugo mesto je zasedel njegov kolega v moštvu, prijetno finsko presenečenje, Valtteri Bottas, ki je dobro formo kazal že na prostih treningih.

Rosberg tretji, Ricciardo rešil čast Red Bulla
Mercedes je predtem dobil vseh sedem kvalifikacij v letošnji sezoni, tokrat pa je bil njegov najboljši voznik vodilni v svetovnem prvenstvu Nico Rosberg na tretjem mestu. Njegov najbližji zasledovalec in moštveni kolega Lewis Hamilton je po več napakah v zadnji tretjini kvalifikacij ostal celo brez veljavnega časa in bo štartal kot deveti. Čast domačega Red Bulla je s petim mestom rešil Daniel Ricciardo. Večkratni svetovni prvak Sebastian Vettel ima še naprej v letošnji sezoni velike težave in nikakor ne najde prave forme, ki bi ga pripeljala nazaj na vrh. Jutri bo štartal šele s trinajstega mesta.

Massa: Upam, da je to le napoved velikih stvari
"Zelo sem zadovoljen s tem, kar se je zgodilo. To je velik trenutek. Dolgo nisem bil na najboljšem štartnem položaju, zato se moramo jutri še posebej zbrati. Po dolgem času končno upam, da je to le napoved velikih stvari. Upam, da bom kmalu spet v tem položaju. Williams je spet nazaj na vrhu, pripravljen, da se znova bori. Zadovoljen sem s seboj in z moštvom. Tik preden sem se usedel v dirkalnik, mi je sin podaril malega Neymarja (zvezdnika brazilske nogometne reprezentance, op. a.), saj veste, figurico, počutil sem se prijetno. Zmaga na domačem svetovnem prvenstvu bi bila uresničitev tudi mojih sanj,"
je po zmagi na kvalifikacijah povedal 33-letni Massa, ki bo v nedeljo lovil 12. zmago v svetovnem prvenstvu.

VN Avstrije se v Zeltweg vrača po 11 letih odsotnosti, ko je zmago leta 2003 slavil Michael Schumacher.

Izid kvalifikacij/št. mesta:           
 1. F. MASSA       Williams    1:08,759
 2. V. BOTTAS      Williams      +0,087
 3. N. ROSBERG     Mercedes       0,185
 4. F. ALONSO      Ferrari        0,526
 5. D. RICCIARDO   Red Bull       0,707
 6. K. MAGNUSSEN   McLaren        0,756
 7. D. KVJAT       Toro Rosso     0,860
 8. K. RÄIKKÖNEN   Ferrari        2,036
 9. L. HAMILTON    Mercedes            
10. N. HÜLKENBERG  Force India         


Tretji prosti trening:
1. V. BOTTAS Williams 1:09,848 2. L. HAMILTON Mercedes +0,050 3. F. MASSA Williams 0,053 4. D. KVJAT Toro Rosso 0,079 5. N. ROSBERG Mercedes 0,151 6. F. ALONSO Ferrari 0,206 7. D. RICCIARDO Red Bull 0,544 8. K. MAGNUSSEN McLaren 0,601 9. K. RÄIKKÖNEN Ferrari 0,640 10. S. VETTEL Red Bull 0,714
Massa v Avstriji s prvega mesta