Kimi Räikkönen se bo po koncu sezone poslovil od Lotusa in v prihodnji sezoni znova sedel v Ferrarijev dirkalnik. Foto: EPA
Kimi Räikkönen se bo po koncu sezone poslovil od Lotusa in v prihodnji sezoni znova sedel v Ferrarijev dirkalnik. Foto: EPA
Räikkönen se vrača k Ferrariju


Novico, da bo Räikkönen prihodnjo sezono pri 'poskočnem konjičku' zamenjal Felipeja Masso, so v Maranellu sporočili v sredo popoldne in hkrati razkrili, da je Finec z moštvom podpisal dveletno pogodbo.
Vrnitev 33-letnika so v Maranellu navdušeno pozdravili, veliko ljubiteljev kraljice motošporta pa se že sprašuje, kako bo Räikkönen prihodnjo sezono sodeloval s Fernandom Alonsom.
Kimi komaj čaka, da sede v Ferrari
"Zelo sem vesel, da se vračam v Maranello, kjer sem preživel tri fantastične in zelo uspešne sezone. Na ekipo me veže ogromno lepih spominov - spominov, ki so ostali z mano vsa ta leta. Še najraje pa se seveda spominjam osvojitve naslova svetovnega prvaka leta 2007. To je bil enkraten in nepozaben občutek," je za Ferrarijevo spletno stran dejal Räikkönen. Ta se že veseli nastopanja za moštvo, ki ga je zapustil leta 2009 in svoje dirkaško mesto prepustil prav Alonsu. "Komaj čakam, da znova sedem v Ferrarijev dirkalnik in se srečam z ljudmi, s katerimi sem stkal tesna prijateljstva. Prav tako se veselim sodelovanja s Fernandom, ki je odličen dirkač, s katerim želim moštvo popeljati na pota stare slave, ki si jo v Maranellu še kako zaslužijo," je še dodal svetovni prvak iz leta 2007.
Vodja moštva Stefano Domenicalli, ki je po mnenju številnih najšibkejša točka italijanske ekipe v formuli ena, je ob tem še povedal: "Čutim, da se Kimi zelo veseli vrnitve v Maranello in da je zelo odločen, da se trdega dela, ki ga čaka, loti na najboljši mogoč način."

Räikkönen se vrača k Ferrariju