Kimi Räikkönen pri Ferrariju (za zdaj) ne izpolnjuje pričakovanj. Foto: EPA
Kimi Räikkönen pri Ferrariju (za zdaj) ne izpolnjuje pričakovanj. Foto: EPA
Kimi Räikkönen
Räikkönen se še vedno ni v celoti navadil na nov dirkalnik, ki je bil sestavljen po novih predpisih. Po dirki v Nemčiji je sicer zaupal, da se v ferrariju F14 T počuti precej bolje. Foto: EPA


Finec, zadnji Ferrarijev dirkaški svetovni prvak - naslov je osvojil leta 2007 -, je moštvo iz Maranella okrepil pred začetkom letošnje sezone, potem ko je lani nizal odlične rezultate z Lotusom. Številni so bili prepričani, da imajo Italijani sijajni dirkaški dvojec, znotraj njega zgolj eden dosega (sorazmerno) dobre rezultate - Fernando Alonso.
Ta je svojega moštvenega kolega premagal na vseh letošnjih dirkah, v kvalifikacijah je slabši čas dosegel zgolj dvakrat. Na zadnji dirki v Hockenheimu je Räikkönen za Špancem znova zaostal v kvalifikacijah, na nedeljski dirki pa je (ponovno) ostal brez točk, potem ko je osvojil skromno 11. mesto.
Mattiacci: Kimija potrebujemo
Vseeno mu je kazalo precej bolje. Tudi sam je poudaril, da se v ferrariju F14 T končno počuti bolje, a višjo uvrstitev mu je najverjetneje preprečil trk s Sebastianom Vettlom, ko si je poškodoval sprednje krilce. V skupnem dirkaškem seštevku je Finec šele 12., osvojil pa je vsega 19 točk. Toda rezultatska kriza v Maranellu, kot kaže, še ni alarmantna. Vodja moštva Marco Mattiacci je dejal, da Räikkönenu še vedno brezpogojno stojijo ob strani. "Kimi je tip dirkača, ki ga potrebujemo, čeprav trenutno ne dosega želenega števila točk. Misli, da dobro ve, kaj lahko izboljša. Gre za profesionalnega dirkača, ki je s Ferrarijem osvojil naslov prvaka. Je motiviran in dobro ve, kje je prostor za napredek," je povedal. "Alonso je boljši, Kimiju gotovo ni lahko, toda v teh težkih trenutkih mu stojimo ob strani. Ima brezpogojno zaupanje in podporo Ferrarija."