Kimi Räikkönen je s Ferrarijem leta 2007 osvojil naslov svetovnega prvaka, njegovi uspehi so nato (strmo) padli. Foto: EPA
Kimi Räikkönen je s Ferrarijem leta 2007 osvojil naslov svetovnega prvaka, njegovi uspehi so nato (strmo) padli. Foto: EPA

Ferrari se je letos sporazumno razšel z Räikkönenom, ki naj bi dobil po nekaterih ocenah 20 milijonov evrov odškodnine, saj je imel z Italijani veljavno pogodbo. Njegov menedžer David Robertson je razkril, da je Räikkönen skušal dobiti mesto v McLarnu, kjer pa niso sprejeli njegovih denarnih pogojev.

Robertson: "Ne bo dirkal za tako vsoto"
"Niso si ga mogli privoščiti. V njegovem interesu ni bilo dirkati za vsoto, ki so jo oni ponujali, zato bo pač tekmoval v reliju," je povedal Robertson.

Le za ekipo, ki se bo bojevala za naslov
"V formulo ena bi se rad vrnil leta 2011, a le v tisti avtomobil, ki bo imel možnost za naslov svetovnega prvaka," je povedal Robertson, ki je še dodal, da se Finec zdaj spogleduje z relijem.

Button pričakovano pri McLarnu
McLaren je le nekaj minut pozneje pričakovano objavil, da je podpisal pogodbo s svetovnim prvakom Jensonom Buttonom. Za to moštvo bosta tako vozila zadnja dva svetovna prvaka, ob Buttonu je to tudi njegov rojak Lewis Hamilton.

Sam sebi vedno postavlja nove izzive
"V življenju se vse vrti okoli izzivov, in tega, kako sam sebi postaviš izziv. Čeprav sem letos postal svetovni prvak z Brawnom, in tega ne bom nikoli pozabil, sem od vedno vajen tega, da sam sebi postavljam nove, sveže izzive," je dejal Button.