Daniel Ricciardo ima letos veliko razlogov za dobro voljo. Foto: Reuters
Daniel Ricciardo ima letos veliko razlogov za dobro voljo. Foto: Reuters

Vettel je pravo merilo, po katerem se sodijo moje predstave. Uživam, ko sem boljši v kvalifikacijah in na dirkah. To mi vliva veliko potrebne samozavesti.

Daniel Ricciardo
Ricciardo, ki je v otroštvu pesti stiskal za Ayrtona Senno, prvo dirko v živo si je ogledal v Adelaidu leta 1993, je trenutno s 131 točkami v dirkaškem seštevku uvrščen na tretje mesto. Od šestouvrščenega Sebastiana Vettla ima 43 točk več. Foto: Reuters


Avstralec, ki je pred letošnjo sezono pri Red Bullu zamenjal rojaka Marka Webbra, je bil na uvodnih 11 dirkah sezone občutno boljši od Sebastiana Vettla, štirikratnega zaporednega svetovnega prvaka.

Ricciardov dvojček zmag
Pod člankom si lahko v videoreportažah Mirana Ališiča še enkrat ogledate povzetek dirk za VN Kanade in VN Madžarske, ki ju je dobil Daniel Ricciardo. Vabljeni k ogledu!

Ricciardo je kar osemkrat dosegel boljšo uvrstitev od moštvenega kolega, je tudi edini dirkač, ki je (dvakrat) prekinil vladavino mercedesov - zmagal je na dirkah za VN Kanade in VN Madžarske.
Premagovanje Vettla dobro za samozavest
Pred začetkom letošnje sezone so bili številni prepričani, da bo 25-letniku iz Pertha ob Vettlu izjemno težko, a se je zgodilo ravno nasprotno. "Ne bom lagal, lep občutek je biti boljši od Sebastiana," je za CNN dejal Ricciardo. "Je pravo merilo, po katerem se sodijo moje predstave. Uživam, ko sem boljši v kvalifikacijah in na dirkah. To mi vliva veliko potrebne samozavesti." Red Bull je imel letos - in še vedno ima - veliko težav z Renaultovim pogonskim sklopom, ki je drugače prejšnjih let sila nezanesljiv, zato je avstrijsko moštvo skoraj v celoti izpustilo zimska testiranja v Jerezu in Manami, zdaj pa se počasi vrača. "To je nekaj, kar bomo morali s skupnimi močmi premagati. Najbolje je, da pozabimo na preteklost, sprejmemo stanje, kakršno je, in se osredotočimo na prihodnost," meni Ricciardo.
Vselej boljša druga polovica sezone
Daniel v formuli ena dirka od leta 2011. V svojih prvih treh sezonah je zbral 30 točk, letos dobrih sto več, do konca sezone pa je še osem velikih nagrad. Trenutno tretji dirkač v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo v kraljici motošporta je prepričan, da bo nadaljevanje sezone še uspešnejše, optimizem pa črpa iz preteklih let. "Odkar dirkam v formuli ena, se mi zdi, da je bila druga polovica sezone zame vselej uspešnejša. Kot kaže, se v prvih šestih mesecih veliko naučim, nato pa vse to prenesem na drugi del sezone, v katerem mi uspevajo boljši rezultati. To moram letos ponoviti. Prav tako so pred nami dirke na zelo zabavnih dirkališčih, kot sta v Spa-ju in na Japonskem. Zelo dobro dirkališče je tudi v Austinu. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razpletlo, seveda pa si do konca sezone želim doseči še kakšno zmago," je sklenil.

Vettel je pravo merilo, po katerem se sodijo moje predstave. Uživam, ko sem boljši v kvalifikacijah in na dirkah. To mi vliva veliko potrebne samozavesti.

Taktična zmaga Ricciarda v Budimpešti
Ricciardo zmagovalec Montreala
Taktična zmaga Ricciarda v Budimpešti
Ricciardo zmagovalec Montreala