Michael Schumacher je bil v športnem svetu v letu 2014 drugo najbolj iskano ime na Googlu. Foto: EPA
Michael Schumacher je bil v športnem svetu v letu 2014 drugo najbolj iskano ime na Googlu. Foto: EPA
Michael Schumacher Gland
Schumacher trenutno okreva na družinskem posestvu v mestecu Gland ob Ženevskem jezeru. Foto: EPA
Jules Bianchi
Med deseterico najbolj iskanih športnih imen v letu 2014 se je uvrstil tudi Jules Bianchi, ki se je huje poškodoval med letošnjo dirko za VN Japonske v Suzuki. Francoz je več tednov okreval v Jokaičiju, naposled so ga le premestili v domovino. Foto: EPA

Izsledki raziskave, ki so zajeli več kot dva trilijona iskalnih zahtev na Googlu, so pokazali, da se je v svetu športa ime nekdanjega svetovnega prvaka med športniki zavihtelo tik pod vrh, več zanimanja je med športniki požel le James Rodriguez.

Najbolj iskani športniki v 2014:
1. James Rodriguez
2. Michael Schumacher
3. Ray Rice
4. Luis Suarez
5. Neymar da Silva Santos
6. Mario Götze
7. Jules Bianchi
8. Francisco Guillermo Ochoa Magana
9. Michael Phelps
10. Richard Sherman

Schumacher se je ob izteku lanskega leta hudo ponesrečil med smuko v Meribelu. Hudo je padel, z glavo udaril ob skalo in dobil hude poškodbe možganov. Vrsto mesecev je preživel v komi, iz katere se je naposled le prebudil. Zdaj okreva na mogočnem družinskem posestvu v mestu Gland ob Ženevskem jezeru. Med deseterico najbolj iskanih športnih imen v letu 2014 se je uvrstil še en dirkač iz sveta formule ena - Jules Bianchi (7.).

Stanje naj bi se izboljševalo
Kakšno je stanje legendarnega dirkača Ferrarija, ni popolnoma znano, saj je njegova družina izrazila željo po zasebnosti, a 45-letnika je obiskalo kar nekaj prijateljev in zdravnikov, med drugimi tudi dr. Jean-Francois Payen. "Vseskozi sem ga obiskoval, najprej v Lozani, potem še na njegovem domu. Vse to sem storil, da sem redno preverjal napredek in svoje mnenje delil z njegovo ženo ter otroki. Videl sem, da je Michael lepo napredoval, a poudariti moram, da potrebuje še kar nekaj časa," je dejal in dodal: "Michael je trenutno v najboljšem okolju. Ob njem je žena Corrina, ki v želji po napredku upošteva vse nasvete. Corrina je njegova brezpogojna opora, ki jo zdaj potrebuje. Je zares fantastična oseba." Obenem je poudaril, da je rehabilitacijska doba pri takšnih poškodbah od enega do treh let. Kakšne bodo najverjetnejše (trajne) posledice po okrevanju, pa zdravnik ni želel razkriti.

Todt pričakuje normalno življenje
Nemca je na domu ob Ženevskem jezeru oktobra obiskal tudi zdajšnji predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) in tesni sodelavec v zlati dobi pri Ferrariju, Jean Todt. "Michael se bojuje, njegovo zdravstveno stanje se izboljšuje, kar je v tem trenutku najpomembnejše, kot tudi to, da okreva na svojem domu, obkrožen z najbližjimi," je za RTL dejal Francoz in poudaril: "Lahko domnevamo, da bo Schumacher v zelo kratkem času zaživel relativno normalno življenje."

Najbolj iskano geslo v spletnem brskalniku Google je bilo letos sicer Robin Williams. Sledijo mu World Cup, Ebola, Malaysia Airlines, ALS Ice Bucket Challenge, Flappy Bird, Conchita Wurst, ISIS, Frozen, Sochi Olympics.