Michael Schumacher je ob izteku lanskega leta v smučarski nesreči v Meribelu utrpel hude poškodbe glave. Foto: EPA
Michael Schumacher je ob izteku lanskega leta v smučarski nesreči v Meribelu utrpel hude poškodbe glave. Foto: EPA
Michael Schumacher , posestvo Glind ob ženevskem jezeru
Schumacher trenutno okreva na mogočnem družinskem posestvu v mestu Gland ob Ženevskem jezeru. Foto: EPA


Ta je sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena zdravil takoj po nesreči decembra lani, ko je med smuko v Meribelu grdo padel, z glavo udaril ob skalo in utrpel hude poškodbe možganov. Za francoski radio RTL je potrdil, da se je legendarni Schumi res prebudil iz kome.
Pomembno je, da je v objemu družine
"Vseskozi sem ga obiskoval, najprej v Lozani, potem še na njegovem domu," je dejal Payen. Povedal je še: "Vse to sem storil, da sem redno preverjal napredek in svoje mnenje delil z njegovo ženo ter otroki. Videl sem, da je Michael lepo napredoval, a poudariti moram, da potrebuje še kar nekaj časa." Nemec, ki je v kraljici motošporta nanizal rekordnih 91 zmag, je po operativnih posegih več mesecev preživel v umetni komi. Za okrevanje pacienta s hudimi poškodbami glave je zelo pomembno, da ga obdajajo ljudje, ki jih pozna in jim zaupa. "Michael je trenutno v najboljšem okolju. Ob njem je žena Corrina, ki v želji po napredku upošteva vse nasvete," je dejal in še posebej poudaril vlogo življenjske sopotnice. "Corrina je njegova brezpogojna opora, ki jo zdaj potrebuje. Je zares fantastična oseba."
Na vprašanje, koliko časa bo legendarni dirkač formule ena še potreboval za okrevanje, je odgovoril: "Tako kot pri drugih bolnikih s podobnimi poškodbami je rehabilitacijska doba med enim in tremi leti. Moramo biti potrpežljivi." Kakšne bodo najverjetnejše (trajne) posledice po okrevanju, zdravnik ni želel razkriti.
Todt pred kratkim obiskal dirkača
Na začetku oktobra je Schumacherja na družinskem posestvu obiskal tudi predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt, ki je z dirkačem vrsto let sodeloval v t. i. zlati dobi Ferrarija. "Michael se bori, njegovo zdravstveno stanje se izboljšuje, kar je v tem trenutku najpomembnejše, kot tudi dejstvo, da okreva na svojem domu, obkrožen z najbližjimi," je za RTL dejal Francoz in poudaril: "Lahko domnevamo, da bo Schumacher v zelo kratkem času zaživel relativno normalno življenje."

Schumacher končno doma
Schumacher je zapustil bolnišnico
Agentka Schumacherja jezna na medije
Napovedi zdravnikov za Schumija niso optimistične
Schumacher končno doma
Schumacher je zapustil bolnišnico
Agentka Schumacherja jezna na medije
Napovedi zdravnikov za Schumija niso optimistične