Michael Schumacher je pokazal, da še ni za v staro šaro. Foto: EPA
Michael Schumacher je pokazal, da še ni za v staro šaro. Foto: EPA
Felipa Massa
Felipe Massa je postavil drugi čas dneva. Foto: EPA

Po vseh težavah in nič kaj prepričljivih predstavah novega Mercedesovega dirkalnika na dozdajšnjih testiranjih je Michael Schumacher danes s postavitvijo najboljšega časa presenetil mnoge in po Paddocku so se hitro razširile govorice, da je Nemec čas postavil s prazno posodo za gorivo, a je ta to zanikal: “Resda smo danes preizkušali najmehkejšo različico gum, a te so imele na voljo tudi druga moštva. Vseeno smo opravili program daljših razdalj. Najhitrejši čas sem postavil na začetku prvega od desetih skupnih krogov, tako da ni mogoče trditi, da sem čas dosegel s praznim dirkalnikom.”

Drugi najhitrejši je bil Ferrarijev dirkač Felipe Massa, ki je bil poleg Schumacherja edini dirkač, ki se je spustil pod mejo minute in 20 sekund. Popoldne so se pri Ferrariju odločili za testiranje z večjo količino goriva in Brazilec je tako od vseh dirkačev ponovno opravil največ krogov, 116.

Pri McLarnu so se odločili za podoben program kot včeraj, saj je Jenson Button dopoldne z mclaren-mercedesom MP4-26 opravil le nekaj poskusnih krogov. Svetovni prvak iz leta 2009 je nekaj več časa na stezi preživel popoldne, a tudi popoldne je bila najdaljša razdalja, ki jo je odpeljal, šest krogov. Anglež je testiranje končal na 3. mestu.

Prav nasprotno je veliko kilometrino prevozil brez kakršnih koli težav z zanesljivostjo red bulla RB7 prevozil Mark Webber. Bolj kot s časom enega hitrega kroga je Avstralec navduševal s postavljanjem konstantnih časov na daljših razdaljah.

Tudi danes je Jaime Alguersuari s 4. mesto poskrbel, da je ‘mladinska’ ekipa Red Bulla, Toro Rosso, testiranje končala v zgornjem delu razpredelnice. Dvajsetletni Španec je z vrtenjem svojega tora-rossa STR6 v devetem ovinku obenem poskrbel za eno izmed štirih prekinitev testiranj; za preostala sta poskrbela Sergio Perez in Pastor Maldonado, novinca pri Sauberju in Williamsu, ki sta dodobra poškodovala svoja dirkalnika, bolje pa jo je odnesel Vitalij Petrov, čigar vrtenje v drugem ovinku se je končalo brez posledic za njegovega lotus-renaulta R31.

Vrstni red 2. dne:                      
1. M. SCHUMACHER Mercedes GP 1:20,352 (112)
2. F. MASSA Ferrari +0,061 (116)
3. J. BUTTON McLaren 0,657 (69)
4. J. ALGUERSAURI Toro Rosso 0,862 (72)
5. M. WEBBER Red Bull 1,261 (113)
6. A. SUTIL Force India 1,428 (73)
7. S. PEREZ Sauber 1,505 (56)
8. T. GLOCK Mar. Virgin 1,856 (57)
9. V. PETROV Lotus Renault 2,141 (65)
10. P. MALDONADO Williams 2,239 (38)