Michael Schumacher se je ponesrečil med smučanjem v Meribelu. Foto: EPA
Michael Schumacher se je ponesrečil med smučanjem v Meribelu. Foto: EPA

Nekdanji svetovni prvak v F1 Michael Schumacher se je pri smučanju v Franciji hudo poškodoval. Poškodoval si je lobanjo in dobil možganske krvavitve, potreben je bil nujen nevrokirurški poseg.

Legendarni upokojeni nemški dirkač je nesrečo doživel v nedeljo dopoldne med smuko v letovišču Meribel v francoskih Alpah, kjer je z družino preživljal božično-novoletne praznike. Po padcu pa so ga takoj prepeljali v bližnjo bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Bil je nekoliko šokiran in pretresen
"Padel je ob 11.07 med smučanjem zunaj urejenih prog v Meribelu. Nosil je čelado in udaril v skalo. Urgentna služba je hitro posredovala, ob 11.15. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico v Moutiersu (oddaljena 15 km, op. a.). Bil je nekoliko šokiran, nekoliko pretresen, vendar pri zavesti. Gre za poškodbo glave, ne upam pa si trditi, kako resno je. Policija še preiskuje vzrok nesreče," je dejal direktor turizma v Meribelu Christophe Gernignon-Lecomte.

Hude poškodbe lobanje in koma
Popoldne so ga nato prepeljali v bolnišnico v Grenoblu, kjer je pod nadzorom priznanega kirurga Gerarda Saillanta, ki je ugotovil resne poškodbe lobanje. Schumacher je bil ob prihodu v bolnišnico že nezavesten, potreben je bil nujen nevrološki poseg, po operaciji pa je še vedno v komi. Nekateri francoski mediji so zapisali, da naj bi se "Schumi" celo bojeval za življenje. Po nekaterih informacijah je med drugim dobil tudi možganske krvavitve.

Pri njem sta tudi žena Corina in sin. V nesrečo ni bil vpleten nihče drug. Nekdanji dirkač formule 1 Olivier Panis, ki sicer živi v Grenoblu, je hotel Schumacherja in družino obiskati v bolnišnici, a ga osebje ni spustilo k njim. 44-letni nekdanji dirkač se je po vrnitvi v formulo 1 leta 2010 upokojil oktobra lani. O njegovem stanju bo več znano v ponedeljek ob 11. uri, ko bodo v bolnišnici sklicali novinarsko konferenco.