Vettel je svoj Ferrarijev dirkalnik, ki je njegova prva
Vettel je svoj Ferrarijev dirkalnik, ki je njegova prva "Italijanka", poimenoval Eva. Foto: Ferrari
Sebastian Vettel
"Eva", s katero bo v novi sezoni formule ena, ki se začenja ta konec tedna, tekmoval štirikratni svetovni prvak Vettel. Foto: Ferrari

Nekdanji svetovni prvak je znan po tem, da svoje dirkalnike poimenuje z ženskimi imeni, ki jim rad doda različne pridevnike. Začelo se je leta 2008, ko je Vettel kot 20-letni mladenič okušal prve korake v formuli 1. Takrat je njegov Toro Rosso dobil ljubkovalno ime Julie, naslednje leto, ko se je preselil k Red Bullu, pa je dirkalnik dobil ime Kate. Ker pa je tisto sezono doživel nesrečo in je moral dirkalnik zamenjati, se je odločil, da bo prenovljeno vozilo dobilo ime Kate's Dirty Sister (Katina poredna sestra).

Leta 2010 je dobil naslednico z imenom Luscious Liz (Pohotna Liz), ki jo je prav tako po nesreči moral zamenjati z novim dirkalnikom. Prišla je Randy Mandy (Divja Mandy), ki je Nemca popeljala do prvega izmed štirih naslovov svetovnega prvaka. Zvrstile so se še Kinky Kylie (Razuzdana Kylie), Abbey in Hungry Heidi (Hrepeneča Heidi)

Zadnja v vrsti je bila Suzie, s katero pa lani Vettel ni imel več pravega veselja, zato sta se razšla - Vettel je namreč konec lanske sezone končal sodelovanje z Red Bullom in se preselil v Maranello. Svojo "rdečo boginjo", kot Italijani radi imenujejo Ferrarijeve dirkalnike, je poimenoval Eva.