Sebastian Vettel bo v novi sezoni lovil že peti zaporedni naslov svetovnega prvaka v formuli ena. Foto: EPA
Sebastian Vettel bo v novi sezoni lovil že peti zaporedni naslov svetovnega prvaka v formuli ena. Foto: EPA


Vettel je letos še četrtič zapored osvojil naslov svetovnega prvaka v kraljici motošporta. Čeprav je bil razred zase, je sezono prej in leta 2010 odločitev o prvaku padla šele na zadnji dirki. Heppenheimčan upa, da bo do zadnje dirke zanimivo tudi v sezoni 2014 in da novi šestvaljni turbomotorji formule ena ne bodo napravili nezanimive.
Meni, da so kritike krivične
"Ob vseh spremembah za novo sezono je težko predvideti, kako bo vse to vplivalo na dirke," je povedal Nemec in nadaljeval: "Lahko le upam, da spremembe ne bodo preveč vplivale na razmerje moči, kajti v zadnjih nekaj letih smo bili priča zelo tesnemu boju med številnimi moštvi. Mislim, da je za nami v zadnjih sezonah kar nekaj izvrstnih dirk. Resda so ljubitelji tega športa iz neznanih razlogov letošnje dirkanje kritizirali, toda menim, da so kritike krivične, kajti tako se dirka že zadnjih pet ali šest let."
Vettel bo v novi sezoni naskakoval že peti naslov svetovnega prvaka, s čimer bi se na drugem mestu večne lestvice izenačil z legendarnim Argentincem Juanom Manuelom Fangiom. "V zadnjih sezonah smo imeli nekaj tesnih odločitev o naslovu prvaka, nekajkrat je bil prvak odločen že veliko prej. Toda takšna pač je formula ena in takšna bo tudi v prihodnje," je sklenil.

Ocena po koncu sezone v formuli ena
Ocena po koncu sezone v formuli ena