Italijanski navijači ta konec tedna v Monzi upajo na dobre uvrstitve ferrarijev. Foto: EPA
Italijanski navijači ta konec tedna v Monzi upajo na dobre uvrstitve ferrarijev. Foto: EPA

Proga ima nekaj brutalnih zaviralnih delov, kjer gume in zavore zelo trpijo. Še posebej so gume obremenjene v hitrih zavojih, kot sta Curva Grande in Curva Parabolica. V Monzi je zelo težko odpeljati perfekten krog, saj je zelo težko vsak zavoj odpeljati brezhibno.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel 2013
Sebastian Vettel je dobil lansko dirko. Na odru za zmagovalce je požel nemalo žvižgov italijanskih navijačev. Foto: EPA
Fernando Alonso
Fernando Alonso je pred kratkim poudaril, da si želi podaljšati pogodbo s Ferrarijem, kljub temu pa govorice okoli njegovega prestopa v McLaren ne pojenjajo. Foto: EPA
Parabolica, Monza
Novost: izletno cono ob kultnem zavoju Parabolica so za letošnjo dirko iz varnostnih razlogov asfaltirali. Foto: Twitter

Monza je dirkališče, na katerem res uživam. Obožujem tamkajšnje navijače in upam, da bodo še vedno navijali zame, čeprav sem zamenjal moštvo. Proga v Monzi je zato, ker je tako hitra, vsekakor nekaj posebnega.

Felipe Massa
Nico Rosberg in Lewis Hamilton
Bo tokratni boj mercedesev minil brez incidenta? Foto: Reuters


Po 12 dirkah v dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo vodi Nico Rosberg (220 točk), ki se je na prejšnji dirki v Belgiji ponovno nekoliko odlepil od najbližjega zasledovalca, moštvenega kolega Lewisa Hamiltona. Britanec za Nemcem zaostaja za 29 točk (191). Tretji je zmagovalec dirke v Spa-Francorschampsu Daniel Ricciardo (156), četrti Fernando Alonso (121), peti pa Valtteri Bottas (110).

Stavnica za VN Italije
1. Lewis Hamilton (1,73)
2. Nico Rosberg (2,62)
3. Daniel Ricciardo (9,00)
4. Valtteri Bottas (17,00)
5. Sebastian Vettel (23,00)
6. Fernando Alonso (29,00)
7. Felipe Massa (34,00)
8. Kimi Räikkönen (67,00)
9. Jenson Button (126,00)
10. Kevin Magnussen (151,00)

Na dirkah za VN Italije je največ zmag zbral Michael Schumacher (5), ki je zmagal v letih 1996, 1998, 2000, 2002 in 2006, na drugem mestu je Nelson Piquet, ki je zbral štiri zmage (1980, 1983, 1986 in 1987). Med konstruktorji je na italijanskih dirkah za svetovno prvenstvo v formuli ena največ zmag zbral Ferrari (18), sledita mu McLaren (10) in Williams (6).
Vettel: Težko je odpeljati perfekten krog
Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel je priznal, da je v mladih letih precej časa preživel v Italiji. "Ko sem še dirkal z gokarti, sem kar precej časa preživel ob Gardskem jezeru, v Neaplju, v Parmi in na splošno na severu Italije. Prvenstvo v gokartu je tam zaradi številnih avtomobilističnih tovarn zelo močno. Tam imam veliko prijateljev in lepo se bo vrniti," je dejal in priznal, da je Monza eno njegovih najljubših dirkališč - tam je s Toro Rossom dosegel prvo zmago v karieri formule ena -, hkrati pa tudi eno najzahtevnejših. "Proga ima nekaj brutalnih zaviralnih delov, kjer gume in zavore zelo trpijo. Še posebej so gume obremenjene v hitrih zavojih, kot sta Curva Grande in Curva Parabolica. V Monzi je zelo težko odpeljati perfekten krog, saj je zelo težko vsak zavoj odpeljati brezhibno," je dodal.
Massa: Upam, da še vedno navijajo zame
Monzo obožuje tudi Felipe Massa, za katerega so zvesti italijanski navijači, zlasti privrženci Ferrarija, vrsto let stiskali pesti. Po koncu lanske sezone je Brazilec odšel iz Maranella, v Lombardijo se vrača kot član Williamsa. "Monza je dirkališče, na katerem res uživam. Obožujem tamkajšnje navijače in upam, da bodo še vedno navijali zame, čeprav sem zamenjal moštvo. Proga v Monzi je zato, ker je tako hitra, vsekakor nekaj posebnega. Na tovrstnih progah je aerodinamika še kako pomembna in menim, da bomo tu v rahli prednosti. Upam, da bomo ta konec tedna konkurenčni, saj sem prepričan, da nam italijanski ljubitelji formule ena želijo uspeh," je povedal 33-letnik, ki je bil s ferrarijem izjemno blizu naslovu svetovnega prvaka leta 2008, na koncu pa je moral priznati premoč Hamiltonu, ki si je vrh dirkaškega seštevka zagotovil v zadnjih zavojih sklepne dirke sezone v Interlagosu.
Trije S-zavoji in dolge ravnine
Slovito dirkališče v Monzi velja za eno najhitrejših na koledarju formule ena, nekateri so celo prepričani, da bodo ta konec tedna presegli hitrost 360 km/h. Steza, ki ima obliko nogavice, je sestavljena iz zelo dolgih ravnin in ozkih šikan. Vsebuje tri S-zavoje, zato do izraza bolj kot dirkaške sposobnosti dirkačev prihaja hitrost samega dirkalnika. Vseh zavojev je 11, najvišja hitrost je bila izmerjena v sezoni 2005 (372,6 km/h) v štartno-ciljni ravnini. Leta 1961 je v tragediji na dirki umrlo 14 gledalcev in Ferrarijev dirkač Wolfgang von Trips, ki je zletel s proge in se zaletel v tribuno, polno navijačev. To je bila zadnja dirka formule ena na stari progi, dolgi 10 km. Današnja proga je skoraj pol krajša (5.793 km), dirkači bodo morali v nedeljo prevoziti 53 krogov. Najhitrejšega je leta 2004 odpeljal Rubens Barrichello (1:21,046).
Farina za dobro minuto ugnal ferrarija
Krstno dirko za svetovno prvenstvo v formuli ena je 3. septembra 1950 v Monzi dobil Italijan Nino Farina (Alfa Romeo) pred Dorinom Serafinijem, Albertom Ascarijem (oba Ferrari) in Luigijem Fagiolijem (Alfa Romeo). Najboljši iz kvalifikacij Juan Manuel Fangio je dirko zaradi okvare menjalnika končal v 23. krogu. Po dirki za VN Italije je v skupnem seštevku vodstvo prevzel Farina (30 točk), drugi je bil Fangio (27), tretji pa Fagioli (24). To je bila tudi zadnja dirka sezone, tako da je Italijan osvojil naslov svetovnega prvaka (30 točk). Fangio je bil drugi (27), Fagioli tretji (24).
Lani Vettel ujel Alonsa
Lansko dirko je dobil Vettel, ki je po številu zmag (32) ujel dvakratnega svetovnega prvaka Alonsa. Za končno se mu sicer ni bilo treba pretirano potruditi, saj je vodil od začetka do konca. Ferrarijevi navijači so upali, da bo Alonso precej bolj konkurenčen, a je bil Red Bull enostavno premočen. Alonso se je moral do konca dirke otepati Marka Webbra, ki je osvojil tretje mesto. Kimi Räikkönen, ki je bil pred poletnim premorom v skupnem seštevku najbližji Vettlov zasledovalec, je po odstopu v Belgiji vknjižil novo točkovno ničlo - osvojil je le 11. mesto. V skupnem seštevku je Vettel še povečal prednost pred Alonsom (+53) in Hamiltonom (+81).

Dirkači bodo v Monzi v petek ob 10.00 opravili prvi prosti trening, drugega bodo začeli štiri ure pozneje. V soboto se bo tretji prosti trening začel ob 11. uri, ob 14. uri se bodo začele kvalifikacije s prenosom na TVS 2 in MMC-jevem portalu. Dirko si boste lahko v neposrednem prenosu na našem portalu in na TVS 2 ogledali v nedeljo ob 14.00.

Dirka za VN Italije, Monza

Petek ob 10.00:
PRVI PROSTI TRENING
Ob 14.00:
DRUGI PROSTI TRENING

Sobota ob 11.00:
TRETJI PROSTI TRENING
Ob 14.00 (prenos na TV SLO 2/MMC):
KVALIFIKACIJE

Nedelja ob 14.00 (prenos na TV SLO 2/MMC):
DIRKA

Proga ima nekaj brutalnih zaviralnih delov, kjer gume in zavore zelo trpijo. Še posebej so gume obremenjene v hitrih zavojih, kot sta Curva Grande in Curva Parabolica. V Monzi je zelo težko odpeljati perfekten krog, saj je zelo težko vsak zavoj odpeljati brezhibno.

Sebastian Vettel

Monza je dirkališče, na katerem res uživam. Obožujem tamkajšnje navijače in upam, da bodo še vedno navijali zame, čeprav sem zamenjal moštvo. Proga v Monzi je zato, ker je tako hitra, vsekakor nekaj posebnega.

Felipe Massa