Pri Williamsu si po sušnih letih končno obetajo zelo dobro sezono. Foto: Reuters
Pri Williamsu si po sušnih letih končno obetajo zelo dobro sezono. Foto: Reuters

Po sušnih letih moštvo iz Grova letos upa na lep uspeh. Dirkača Felipe Massa, predvsem pa Valtteri Bottas sta Franku Williamsu in druščini večkrat na obraze narisala nasmeške, v drugi polovici sezone pa si želita le eno - zmagati!

Resda je Mercedes v letošnji sezoni kraljice motošporta razred zase, a na zadnjih dirkah so imeli v moštvu nemalo težav z zanesljivostjo dirkalnika. Vseeno Smedley opozarja, da je Williams zmanjšal zaostanek po zaslugi odličnega in trdega dela, ne zaradi napak drugih.

Razmerje moči vodilnih nespremenjeno
"Če za merilo vzamemo Mercedes - in prav je, da to storimo, saj je letos zares odličen -, kar precej zaostajamo, a treba je priznati, da se Nemcem počasi bližamo," je dejal Smedley in dodal: "Ganjen sem, ko vidim, da se trdo delo celotne ekipe izplača." Smedley je prepričan, da se Williamsovi tekmeci v konstruktorskem seštevku v sezoni niso pretirano izboljšali. "Se je razmerje moči med Mercedesom, Red Bullom in Ferrarijem med sezono kaj bistveno spremenilo? Poglejte si številke in rezultate v kvalifikacijah in na dirkah. Sam menim, da se stvari niso kaj prida spremenile," je še povedal Smedley, ki je napredek med sezono opazil le pri svojem moštvu in McLarnu.