Connor McDavid je hokejski superzvezdnik prihodnosti. 18-letnik iz OHL-a po soglasju vseh skavtov iz Lige NHL velja za najbolj nadarjenega ofenzivnega igralca po Sidneyju Crosbyju. Foto: Reuters
Connor McDavid je hokejski superzvezdnik prihodnosti. 18-letnik iz OHL-a po soglasju vseh skavtov iz Lige NHL velja za najbolj nadarjenega ofenzivnega igralca po Sidneyju Crosbyju. Foto: Reuters
Jack Eichel (Boston University Terriers)
Jack Eichel, 18-letnik iz Massachusettsa, je soglasna številka 2 prihajajočega nabora. Že kot bruc je bil letos proglašen za najboljšega hokejista univerzitetnega tekmovanja v okviru NCAA-ja. Evropski ljubitelji hokeja ga bodo lahko podrobno spoznali na bližnjem SP-ju 2015, kjer bo branil barve ZDA. Foto: Reuters
Anaheim Ducks
Jakob Silfverberg je bil mož odločitve v Anaheimu. Foto: Reuters
Vladimir Tarasenko
Vladimir Tarasenko je blestel proti Minnesoti. Foto: Reuters

nak Anaheima. Švedski napadalec je 21 sekund pred koncem druge tekme serije zadel za zmago Anaheima nad Winnipegom z 2:1.

Goste je v 36. minuti v vodstvo popeljal Adam Pardy, ki je streljal, nato pa odbito ploščico v gneči pospravil za hrbet Ondreja Pavelca. Še deset minut pred koncem so Jetsi vodili, nato pa je ob igralcu več na ledu Cam Fowler streljal z razdalje, zadel Patricka Maroona, od njega pa se je plošček odbil v mrežo.

Naftarji srečno do št. 1 in McDavida
V soboto zvečer je vodstvo Lige NHL izvedlo loterijo za prvi izbor na prihajajočem naboru 2015. Sreča se je nasmehnila Edmontonu, tretjemu najslabšemu moštvu rednega dela, ki je imel za prvi "pick" vsega 11,5 odstotka možnosti. Oilersi so tako zadnjemu Buffalu speljali prvi izbor, ki bo zagotovo Connor McDavid, 18-letni Kanadčan, ki velja za generacijski talent, po oceni celo za najboljšega mladega centra po Sidneyju Crosbyju (izbran leta 2005). Naftarji bodo tako že četrtič v zadnjih 6 letih izbirali kot prvi, a doslej jim napadalci Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins in Nail Jakupov še niso prinesli uspeha in so še vedno med najslabšimi klubi v NHL-u.
Sabljam na voljo izvrstni Jack Eichel
Buffalo bo v tolažbo izbiral kot drugi, kjer bi moral izbrati ameriškega centra Jacka Eichla, pri čemer skavti tudi zanj trdijo, da gre za generacijski talent in bi v običajnih letih bil gladko št. 1 nabora. Prihodnost bo pokazala, kdo od njiju bo v izredno izenačenem NHL-u napravil več za svoje moštvo.
Letošnji nabor bo potekal med 26. in 27. junija v Sunrisu na Floridi. Los Angeles, ki je imel 2-odstotne možnosti za zmago na loteriji, bo izbiral kot 13. Med 376 rangiranimi mladimi talenti iz vsega sveta je tudi slovenski branilec Luka Zorko (Atlanti/MHL), ki gre na nabor kot 120. drsalec v Evropi.

V zadnji minuti so Racmani napadali. Ryan Kesler je drsal po levi strani in ploščico prepustil Silfverbergu, ki je bil za vrati. Ta je zadrsal naprej in nekoliko z leve strani poskrbel za veliko zmago Anaheima.

Trije goli Tarasenka
V vseh drugih serijah, ki so bile odigrane iz sobote na nedeljo, je prišlo do izenačenj. St. Louis je doma s 4:1 odpravil Minnesoto. Blestel je Vladi
mir Tarasenko, ki je zabil tri gole. Dvakrat je bil uspešen že v prvi tretjini. Marco Scandella je na začetku zadnje tretjine vlil gostom nekaj upanja, vendar je Patrik Berglund dve minuti pred koncem zadel za 3:1, Tarasenko pa je zmago potrdil z golom v prazno mrežo.

Tampa je s kar 5:1 odpravila Detroit, Pittsburgh pa je s 4:3 slavil v Madison Square Gardnu. Dobrih deset minut pred koncem je bil ob igralcu več za 4:2 uspešen Chris Kunitz, končni izid pa je šest sekund pred iztekom 60. minute postavil Rick Nash.



KONČNICA, VZHOD, 1. krog:

NY RANGERS - PITTSBURGH - 1:1
3:4 (1:0, 0:3, 2:1)
Stepan 18., Brassard 44., Nash 60.; Sutter 31., Crosby 35., 39., Kunitz 50.
Obrambe: Lundqvist 18; Fleury 23.

TAMPA BAY
- DETROIT - 1:1
5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Johnson 4., 40., Killorn 28., Šustr 35., Filppula 56.; Tatar 46.
Obrambe: Bishop 23; Mrazek 14, Howard 11.

Nedelja:

NY ISLANDERS - WASHINGTON - 1:1
OTTAWA - MONTREAL - 0:2


ZAHOD, 1. krog:
ST. LOUIS - MINNESOTA - 1:1
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Tarasenko 14., 19., 60., Berglund 59.; Scandella 42.
Obrambe: Allen 24; Dubnyk 23.

ANAHEIM
- WINNIPEG - 2:0
2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Maroon 51., Silfverberg 60.; Pardy 36.
Obrambe: Andersen 28; Pavelec 37.

Nedelja:

CHICAGO - NASHVILLE - 1:1
CALGARY - VANCOUVER - 1:1

V odebeljenem tisku je izid v zmagah, igrajo na 4 zmage.