Bolzano je v sezoni 2011/12 osvojil 19. naslov italijanskega prvaka. Foto: MMC RTV SLO
Bolzano je v sezoni 2011/12 osvojil 19. naslov italijanskega prvaka. Foto: MMC RTV SLO


Vodilni predstavniki vseh enajstih klubov so dali Italijanom zeleno luč za pridružitev ligi. "Po dolgotrajnih pogajanjih nam je uspelo v kratkem času najti nov klub, ki so ga vsi drugi sprejeli. Zdaj se začenja z vodilnimi v klubu priprava na novo sezono," je pojasnil direktor Christian Feichtinger.
Ekipa iz Južne Tirolske je že v petek izdala garancije za izpolnitev vseh pogojev za nastopanje v ligi. Formalno je Bolzano potreboval še dvotretjinsko podporo sodelujočih klubov oz. 8 od skupno 11 glasov. Sodelovanje za italijanski klub pa ne bo povsem novo, saj so italijanska moštva pred 15 leti že igrala v takratni alpski ligi s slovenskimi in avstrijskimi, nazadnje v sezoni 1998/99. Bolzano se je takrat od lige poslovil z drugim mestom, seveda pa bo v Ligi Ebel klub nastopil prvič.
"Veselimo se sodelovanja v Ligi Ebel, vse skupaj vidimo kot velik izziv. V športnem in organizacijskem delu nas čakajo težke naloge. Do začetka ni veliko časa, moramo ga izkoristiti. Treba bo spremeniti tudi logistične zadeve, športno pa je cilj vsekakor končnica," je poudaril predsednik Dieter Knoll.
V prvem krogu bo na sporedu tirolski derbi, Innsbruck bo gostil Bolzano, dva dni pozneje pa sledi prva domača tekma proti Salzburgu.
Število sodelujočih držav v ligi tako ostaja pet. Ob osmih avstrijskih klubih v ligi ostajajo Telemach Olimpija, češki Znojmo in madžarska Sapa Fehervar.

1. krog, sobota, 7. septembra, ob 17.30:
DORNBIRN - BELJAK

Nedelja, 8. septembra, ob 17.30:

INNSBRUCK - BOLZANO
DUNAJ - KAC CELOVEC
LINZ - GRADEC
ORLI ZNOJMO - SAPA FEHERVAR

Torek, 24. septembra, ob 19.15:

TELEMACH OLIMPIJA - SALZBURG

2. krog, petek, 13. septembra, ob 19.15:
INNSBRUCK - TELEMACH OLIMPIJA
BELJAK - LINZ
GRADEC - KAC CELOVEC
DUNAJ - BOLZANO
SALZBURG - ORLI ZNOJMO