Hokejisti Bolzana so aprila presenetljivo zmagali v Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO
Hokejisti Bolzana so aprila presenetljivo zmagali v Ligi Ebel. Foto: MMC RTV SLO

Moštvo, ki je aprila presenetljivo osvojilo naslov prvakov v Ligi Ebel in si zagotovilo nastope v Ligi prvakov, bo precej spremenjeno. Odšli so nosilci igre Kim Strömberg (KAC), Sebastien Piche (Linz), MacGregor Sharp (Schwenninger Wild Wings), Trent Whitfield (konec kariere), Mark Santorelli (Beljak), Angelo Esposito (Fort Wayne Komets) in trener Tom Pokel (Dunaj).

Vodstvo kluba se ukvarja s številnimi finančnimi težavami, v igri pa je bil tudi nastop v italijanskem prvenstvu. Italijanske ekipe v letošnji sezoni ne bodo nastopale v Ligi INL, ampak bodo igrale v državnem prvenstvu.

Zaradi številnih težav bo težko zbrati močno ekipo do 22. avgusta, ko je na sporedu že uvodna tekma Lige prvakov proti močni ekipi TPS Turku.

"Zavedamo se, da smo v časovni stiski, vendar imamo odlične domače igralce, vsekakor bomo sestavili dovolj močno ekipo tudi za to sezono," je pojasnil vodja upravnega odbora dr. Dieter Knoll. Bolzano se bo v uvodnem krogu Lige Ebel 12. septembra srečal s Salzburgom. To bo ponovitev finalne serije iz pretekle sezone, ki jo je v podaljšku pete tekme odločil Žiga Pance.

Oba vratarja Olimpije poškodovana
Slovenski reprezentant čaka na dogovor z Bolzanom in trenira v Tivoliju. Ljubljančani imajo težave z vratarji, saj sta se Tomaž Trelc in Aleš Sila poškodovala. V večernih terminih v Tivoliju sta se na treningih pridružila Andrej Hočevar in Mitja Koren.