St. Louis je preprečil Chicagu, da bi ubranil naslov Lige NHL. Foto: Reuters
St. Louis je preprečil Chicagu, da bi ubranil naslov Lige NHL. Foto: Reuters
Nashville Predators
Nashville se je rešil. V Anaheimu bo tako odločala sedma tekma. Foto: Reuters

Bluesi so se v drugi krog prebili prvič po letu 2012, pomerili pa se bodo z Dallasom. St. Louis je sedmo tekmo končnice dobil prvič po letu 1999. Gostitelji so silovito začeli, ko so že v prvi minuti pritisnili na vrata Chicaga, obleganje je sklenil Jaden Schwartz z močnim strelom, ploščica pa se je od Jorija Lehtere odbila v mrežo. Prednost je z močnim strelom z modre črte povišal Colton Parayko, še v prvi tretjini pa je znižal Marian Hossa, ki je v protinapadu Briana Elliotta premagal z natančnim strelom.

V 24. minuti je Chicago izenačil, ko so imeli na ledu igralca več. Andrew Shaw je med obleganjem vrat z leve skušal podati na drugo stran proti Patricku Kanu, a vmes zadel nesrečnega Jaya Bouwmeesterja v koleno, plošček pa se je odbil v mrežo. Odločitev je padla 11 minut in pol pred koncem, ko se je po lepi podaji Robbyja Fabbrija pred vrati sam znašel Troy Brouwer. Najprej je zadel vratnico, nato zgrešil plošček, s tretjim poskusom pa ga je le pospravil v mrežo. Brouwer je pet let igral za Blackhawkse in z njimi leta 2010 dvignil Stanleyjev pokal.

Nashville se je rešil
Sedmo tekmo je uspelo izsiliti Nashvillu, ki je bil doma boljši od Anaheima (3:1). Mattias Ekholm z natančnim strelom iz obrata in James Neal po podaji Ryana Johansena v protinapadu sta poskrbela, da je po 18 minutah domača vrsta vodila z 2:0. Toda le 14 sekund pred koncem prve tretjine so ob igralcu več na ledu znižali Racmani. Ko so že skoraj zapravili ploščico, je do nje znova prišel Cam Fowler, ki je streljal z razdalje, Corey Perry je bil pred vrati, a mu ni uspelo preusmeriti ploščka, ki je ušel med nogama Pekke Rinneja, pridrsal pa je Ryan Kesler in ga potisnil v mrežo. Finski vratar je nato zaustavil vse gostujoče napade, zmago pa je deset sekund pred koncem potrdil Shae Weber, ki je zatresel prazno mrežo.


VZHOD, 2. krog
Torek:
TAMPA BAY - NY ISLANDERS 0:0

1. krog:
Philadelphia - WASHINGTON 2:4
NY ISLANDERS - Florida 4:2
PITTSBURGH - NY Rangers 4:1
TAMPA BAY - Detroit 4:1


ZAHOD, 1. krog
NASHVILLE - ANAHEIM 3:3
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Ekholm 29., Neal 38., Weber 60.; Kesler 40.

Obrambe: Rinne 26; Andersen 23.

ST. LOUIS - Chicago 4:3
3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Lehtera 1., Parayko 14., Brouwer 49.; Hossa 19., Shaw 24.

Obrambe: Elliott 31; Crawford 23.

Minnesota - DALLAS 2:4
Los Angeles - SAN JOSE 1:4
V odebeljenem tisku je izidi v zmagah. Igrajo na štiri zmage (2-2-1-1-1).