Na olimpijskem hokejskem turnirju bo nastopila tudi Slovenija. Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Na olimpijskem hokejskem turnirju bo nastopila tudi Slovenija. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Češka hokejska zveza zahteva, da IIHF oziroma njen predsednik Rene Fasel posreduje pri Mednarodnem olimpijskem komiteju, da ta dovoli ruski reprezentanci nastop na olimpijskih igrah v Pjongčangu.

Čehi so sporočili, da so pismo poslali tudi Švedi in Finci.

"Želimo, da na olimpijskih igrah igrajo najboljše ekipe. Mi se želimo boriti za kolajne proti najboljšim, Rusija med te zagotovo spada," menijo Čehi, ki upajo, da bodo lahko igrali vsaj igralci iz KHL-a. Rusi so namreč zagrozili, da igralcev iz njihove razširjene lige ne bodo pustili, če Rusija zaradi obsežne državne dopinške afere ne bo smela nastopiti.

Dokončna odločitev o tem, kako bo z ruskimi športniki, bo znana prihodnji teden na zasedanju Izvršnega odbora Moka.

Na ženskem olimpijskem turnirju tudi slovenska sodnica
Na ženskem turnirju bo za prisotnost Slovenije skrbela sodnica Nataša Pagon. Slovenska sodnica je edina predstavnica svoje države na seznamu sodnikov za OI, ki ga je danes objavila Mednarodna hokejska zveza. Na hokejskih obračunih olimpijskih iger v Južni Koreji od 9. do 25. februarja prihodnje leto bo v moški konkurenci po 14 glavnih sodnikov in 14 linijskih, v ženski pa po deset glavnih sodnic in devet linijskih, med temi je tudi Pagonova.

Pagonova ima bogate izkušnje s sojenjem na mednarodnih tekmovanjih pod okriljem IIHF, med drugim je bila linijska sodnica na finalni tekmi letošnjega ženskega svetovnega prvenstva elitne skupine v Plymouthu.