Fabian Dahlem je v 14 mesecih v Tivoliju doživel že marsikaj. Foto: www.alesfevzer.com
Fabian Dahlem je v 14 mesecih v Tivoliju doživel že marsikaj. Foto: www.alesfevzer.com
Olivier Roy
Olivier Roy se je zares izkazal na začetku sezone. Zelo verjetno bo odlični vratar kmalu dobil ponudbe bogatejših klubov. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Mušič in Jure Sotlar
Aleš Mušič in Jure Sotlar sta zrežirala zadetek za 3:2 proti Dornbirnu, ki pa na koncu ni zadostoval za zmago ali vsaj za točko. Foto: www.alesfevzer.com
Roland Kaspitz
Roland Kaspitz ima izvrsten pregled nad igro in je prava okrepitev za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Stefan Chaput
Stefan Chaput naj bi bil vodilni strelec ekipe, vendar je do zdaj zadel le dvakrat in zapravil številne priložnosti. Foto: www.alesfevzer.com
Dobrih izidov hokejistov Olimpije še vedno ni


Najboljši strelec zmajev je Žiga Pešut s štirimi goli in petimi podajami. Izmed tujcev je zelo dobro igro prikazal Roland Kaspitz (dva gola in pet podaj), velik dolžnik je Stefan Chaput, Guillaume Desbiens ne igra po pretresu možganov na Dunaju. Branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz sta tudi naredila preveč napak.
Izstopa vratar Olivier Roy, ki je prejel daleč največ strelov na vrata v Ligi Ebel (že 417). Obranil je 92,3 odstotka vseh strelov. V primerjavi z lansko sezono se je Olimpija izboljšala v obrambi, več je discipline v igri. Močno škriplje v napadu, lani je zabijal sijajni Hunter Bishop, letos takega izrazitega strelca ni. Velike težave imajo zeleno-beli ob prednosti igralca več, čeprav so v torek dvakrat unovčili "power play".
Konkurenčni precej bogatejšim tekmecem
Fabianu Dahlemu po koncu tekme izid piše na obrazu. V petek je bil umirjen, ker se je zavedal, da je KAC precej boljša ekipa. V nedeljo je bil po grenkem porazu proti Fehervarju (0:1) tako besen, da ni prišel pred novinarje, močno pa je zaloputnil vrata svoje pisarne. Tako je na hodniku v Tivoliju zadnjič pokalo po katastrofalnem porazu na tretji tekmi finala državnega prvenstva aprila proti Jeseničanom. V torek zvečer je bil Nemec kljub porazu proti Dornbirnu s 3:4 precej boljše volje, čeprav še vedno ne sme slišati niti najmanjše kritike. Vseskozi rad ponavlja, da smo Slovenci preveč negativni.
Pravi čudež, da sploh še igramo v Ligi Ebel
"Treba se je zavedati, da nimamo finančnih možnosti za sestavo močne ekipe za Ligo Ebel. Tekmeci so daleč pred nami. Na večini tekem smo zelo konkurenčni, izgubimo le z enim golom razlike. Po zelo težki lanski sezoni je pravi čudež, da sploh igramo v Ligi Ebel. Poleti je prišlo do pozitivnih sprememb v klubu, vendar je težko pričakovati, da bomo zdaj kar zmagovali. Naši tekmeci imajo v ekipi po 13 tujcev, ki služijo lepe denarce, pa smo vseeno konkurenčni," je pojasnil Dahlem, ki opravlja tudi delo športnega direktorja po odhodu Matjaža Seklja.
Trener zadovoljen z 90 odstotki tekme
V zadnjih petih dneh je Nemec vsekakor pričakoval kakšno točko v Tivoliju: "Na vseh treh domačih tekmah v zadnjem tednu smo imeli možnosti. KAC je bil sicer boljši, a po dveh tretjinah smo zaostajali le za gol. Proti Madžarom smo bili boljši tekmec, a naredili smo veliko napako pri zadetku. Tudi proti Dornbirnu smo v ključnih trenutkih naredili preveč napak, posamezniki niso bili zbrani. Ko gledam posnetek tekme, sem zadovoljen z 90 odstotki tekme, preostalih deset pa je za nas usodnih."
Želi si precej več navijačev v Tivoliju
Olimpija je uspešnejša na gostovanjih. V Gradcu je zmagala, na Madžarskem je osvojila točko, tudi na Dunaju in v Znojmu pa vodila dolgo časa. "Mislim, da na gostovanjih ne igramo prav nič bolje kot doma. Seveda bi radi zmagali v naši dvorani, saj bi potem prišlo še več gledalcev. Zares bi si želel 1.000 navijačev več na tekmi. Pred sezono sem večkrat slišal, da bomo popolnoma nemočni na vsaki tekmi. Z veliko vloženega truda smo dokazali, da smo lahko konkurenčni. Imamo veliko mladih igralcev in težko je pričakovati čudeže. Če bo ekipa ostala skupaj, lahko zelo napredujemo v naslednjih letih," je pojasnil 49-letni strokovnjak, ki drugo sezono vodi zmaje.
Predsednik Marko Popovič se s sodelavci trudi, da bi klub rešil iz brezna. Delo v klubu, ki je v prisilni poravnavi, je seveda zelo težko. "Klub se mora najprej postaviti na noge, potrebujemo kakšnega novega pokrovitelja, da bi si lahko privoščili boljše igralce. Na tekmah, ko odloča ena poteza, potrebuješ kakovostne okrepitve. V slovenskem športu ima večina klubov velike težave, izstopajo le tisti, ki imajo kakšnega bogatega lastnika, preostali pa se borijo za preživetje. 100.000 evrov nam pomeni ogromno denarja, za tekmece v Ligi Ebel pa je to drobiž. Zelo težko je nabrati toliko denarja, saj v Sloveniji ni pokroviteljev, ki bi veliko vlagali v šport," je ocenil Dahlem.
Prav nič se ne veseli slovenskega pokala
Malce smo trenerja zmajev vprašali tudi o slovenskem pokalu, ki bo na sporedu med reprezentančnim premorom na začetku novembra. Seveda mu termin sploh ne ustreza, saj bi si igralci zaslužili nekaj počitka v napornem ritmu Lige Ebel.
Mušič: Vedno nam zmanjka deset minut
Aleš Mušič je proti Dornbirnu zadel za 3:2 po lepi podaji Jureta Sotlarja ob prednosti igralca več. "Zelo si želimo zmagati v Tivoliju, saj bi nato prišlo več gledalcev. Preveč si želimo zmagati na domačem ledu. Tudi sam bi si želel doma zmagati vse tekme, pa tudi, če v gosteh vse izgubimo. Nikakor ne uspemo sestaviti vseh 60 minut, vedno nam zmanjka deset minut, ko nimamo pravih idej in takrat se tekma prelomi v korist tekmeca," je poudaril kapetan.
"Premalo igralcev imamo pred vrati. Po navadi le en napadalec stoji pred vratarjem nasprotnika, na odbite ploščke bi morali startati trije. Pogledali smo si, kako smo dosegali zadetke v letošnji sezoni. Ne bo šlo z doseganjem zadetkov na lep način, večina se jih doseže po odbitku iz bližine. Proti Madžarom sploh nismo zadeli, tokrat smo trikrat, a je bilo tudi to premalo. V primerjavi z lansko sezono smo se precej izboljšali v obrambi, prejemamo precej manj golov, a v napadu še ni steklo," je pojasnil Mušič.
Veteran Kaspitz vzor za mlade igralce
Prvi gol v torek zvečer je dosegel veteran Kaspitz. "Na zadnjih dveh tekmah proti Fehervarju in Dornbirnu smo izgubili, potem ko smo bili boljša ekipa. Zares škoda. Na vsaki tekmi smo konkurenčni, tudi tokrat smo bili. Dornbirn je zelo dobro začel sezono in ima visoke cilje, želijo priti v končnico, kupili so veliko tujih okrepitev. V prihodnje moramo tesne tekme dobiti z enim zadetkom prednosti. Res ne vem, zakaj nam doma ne gre. Ko enkrat zaostanemo, nam igra ne steče več. Zelo dobro se počutim v Ljubljani. Skušam biti pravi vzor za mlade igralce, saj imam veliko izkušenj," je razložil dolgoletni hokejist Beljaka.
Olimpija bo zelo težko pobegnila z dna lestvice, saj se Gradec počasi prebuja. Ivo Jan s svojimi varovanci naslednji torek prihaja v Tivoli.

Dobrih izidov hokejistov Olimpije še vedno ni