Na Trgu republike bo Olimpija gostila še Bolzano v nedeljo, Gradec 6. januarja in Salzburg 30. januarja. Foto: www.alesfevzer.com
Na Trgu republike bo Olimpija gostila še Bolzano v nedeljo, Gradec 6. januarja in Salzburg 30. januarja. Foto: www.alesfevzer.com
Guillaume Desbiens
Guillaume Desbiens je imel po pretepu z Boštjanom Groznikom razbit obraz. Moral je na šivanje v šotor ob igrišču. Foto: www.alesfevzer.com
Boštjan Groznik
Boštjan Groznik je z boksarskim vložkom znova navdušil navijače. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Zajc in Fabian Dahlem
Fabian Dahlem ni najbolj navdušen nad tekmami na prostem, a trikrat bo moral še potrpeti. Foto: www.alesfevzer.com
Buldogi še v tretje opravili z zmaji

Tekmi proti Sapi Fehervar in KAC-u sta bili preloženi v Tivoli zaradi neprimerne ledene ploskve, tokrat ni bilo težav z ledom, vsekakor pa bi organizatorji lahko odpravili nekatere pomanjkljivosti, ki so bile vidne že na derbiju državnega prvenstva proti Jeseničanom prejšnji četrtek (2:1).
Tribune prenizko, semafor pa le na eni strani
Tribune so postavljene precej prenizko, ponovila se je zgodba s stadiona za Bežigradom, v prvih vrstah se zelo slabo vidi na ledeno ploskev. Velika težava je tudi semafor, kjer se odšteva ura, saj je postavljen le na eni strani. Hokejisti, ki so bili izključeni, sploh niso vedeli, koliko časa še morajo sedeti na kazenski klopi. Za zapisnikarsko mizo so jim odštevali čas. Tudi gledalci na stojiščih niso videli semaforja, kar je ključno za nemoteno spremljanje tekem.
Navijači jezni na pristranskega sodnika Veita
Semafor je bil sploh veliko v uporabi v torek zvečer, saj je zloglasni sodnik Georg Veit znova dokazal, da je maksimalno pristranski. Možakar, ki po ledeni ploskvi s seboj nosi precej preveč kilogramov, je imel skoraj ves večer iztegnjeno roko, zmaji pa so se selili na kazensko klop. Kar trikrat so imeli gostje prednost dveh igralcev več na ledu. Olimpija, ki je prejšnji torek proti Celovčanom na celotni tekmi ostala brez ene same kazni, je tokrat prejela kar 35 minut izključitev. Navijači so večkrat izgubili živce in po koncu tekme Veitu namenili precej krepkih kletvic.
Igranje na prostem izziv za igralce in trenerje
Trener Fabian Dahlem že na tekmi proti Jeseničanom prejšnji teden ni bil najbolj navdušen nad tekmami na prostem. S trdim delom je vzpostavil sistem igre, ki deluje vse bolje, prednosti domače dvorane pa na takih tekmah seveda ni.
"Za našo mlado ekipo je igranje na prostem prav poseben izziv, a težko se je prilagoditi na te razmere. Dornbirn ima precej bolj izkušene igralce. Razmere za igro so posebne, ledena površina je manjša, ploščki se zelo nenavadno odbijajo od ograde. Vse skupaj je prav poseben izziv za igralce in tudi za trenerje. Priznam, da bi precej raje igral v dvorani Tivoli," je pojasnil nemški strokovnjak, ki pa se zaveda, da Olimpija potrebuje te tekme na Trgu republike, kjer je Slovenija pred 24 leti proslavljala razglasitev samostojne države.
Ne smemo se izgovarjati na sodnika
"Dornbirn ima zelo dobro ekipo, ta teden se je vrnil še izjemni napadalec Luciano Aquino. Zelo nihamo v igri, na Dunaju smo vse malenkosti naredili prav, tokrat pa smo predvsem v drugi tretjini delali napake po tekočem traku. Na tej ravni si tega ne smeš privoščiti," je dodal Dahlem, ki ni iskal izgovorov v sojenju: "Sodnika zares nista imela enakovrednih meril. Prav neverjetno, da smo prejšnji teden proti KAC-u doma celo tekmo ostali brez kazni, tokrat pa smo bili nenehno na kazenski klopi, pa se mi sploh ni zdelo, da bi bila to posebej groba tekma. Vsekakor se ne smemo izgovarjati na sodnika, za poraz smo si krivi sami."
V drugem delu lahko pripravimo presenečenje
Zmaji so na zadnjih 14 tekmah osvojili 17 točk, a so še vedno na zadnjem mestu. Tudi kakšno mesto višje nima velikega pomena, šesto mesto pa je seveda nerealno. "Zavedam se, da naša ekipa ni sposobna zmagovati v nizu. Vsako zmago si moramo trdo prigarati. Naš sistem v zadnjem mesecu vse bolje deluje, moštvo se vse bolj razvija. Cilj ostaja enak, pripraviti se moramo na odločilnih deset tekem v drugem delu Lige Ebel. Lahko pripravimo veliko presenečenje, čeprav to ni najbolj realno. Vse se mora poklopiti ob pravem času," je zaključil trener zeleno-belih.
Hebar: Ne uspe nam trikrat zapored zmagati
Jure Sotlar je na začetku zadnje tretjine znižal rezultat na 3:4 in vlil upanje na preobrat. "Odločilna je bila druga tretjina, ko smo si zelo na hitro nabrali zaostanek dveh golov po svojih napakah. Treba je igrati bolj preprosto, plošček je treba enostavno izbiti iz tretjine. Znižali smo na 3:4, a nato dvakrat nismo izkoristili prednosti igralca več. Igra v obrambi tokrat ni bila dobra," je povedal le 174 cm visoki napadalec, ki je v letošnji sezoni izjemno napredoval.
Andrej Hebar je bil precej potrt po porazu: "Nemogoče je zmagati tekmo, če imaš toliko kazni. To je grenak poraz, saj smo dali maksimum, a tokrat ni bilo dovolj. Ne moremo narediti serije zmag, dvakrat nam uspe zmagati, tri tekme zapored pa nam nikakor ne uspe. Želel bi si toliko gledalcev tudi v Tivoliju."
D'Alvise že drugič igral na prostem v Ljubljani
Pri "buldogih" je bil za najboljšega igralca izbran Chris D'Alvise, ki je podal za prvi in četrti zadetek in bil vseskozi nevaren za ljubljanska vrata. "Tokrat smo unovčili svoje priložnosti, to nam na nekaj zadnjih tekmah ni uspelo. Končno smo malce napredovali na lestvici, nujno potrebujemo točke, na lestvici so ekipe zelo izenačene, vse se še lahko spremeni, končnica je še vedno mogoča. Tekme na prostem so vedno nekaj posebnega, lepe spomine imam že na tri tekme, ki sem jih za Olimpijo odigral na stadionu za Bežigradom pred dvema letoma," je pojasnil napadalec Dornbirna, ki je v sezoni 2012/13 zelo dobro igral v zeleno-belem dresu.
Olimpija v petek gostuje pri vodilnem Salzburgu, v nedeljo ob 17.30 pa na Trg republike prihaja Bolzano.

Buldogi še v tretje opravili z zmaji