Hokejisti Olimpije se veselijo prve tekme na Trgu republike. Foto: Twitter HDD Olimpija
Hokejisti Olimpije se veselijo prve tekme na Trgu republike. Foto: Twitter HDD Olimpija

Tekma za prvo mesto v rednem delu državnega prvenstva je bila načrtovana kot tretja v nizu treh na Ice Festu. A zaradi slabega stanja ledene ploskve in težav s tehniko za hlajenje sta bila obračuna s Sapo Fehervar (2:4) in Celovčani (2:0) v Ligi Ebel preložena v dvorano Tivoli.

Zdaj so iz ljubljanskega kluba sporočili, da tretja tekma bo, ne glede na to, kakšno vreme bo v prestolnici v četrtek. Močnega dežja naj ne bi bilo. Težave z napravo za čiščenje ledu so odpravljene.

Dvoboj zelenih in rdečih, s katerim spet počasi oživljajo tradicijo nekoč enega največjih športnih spopadov v državi, bo imel še poseben čar, saj bo tekma ob 50-letnici zadnjega obračuna med zmaji in železarji na prostem. Leta 1964 so zmagali železarji z 8:1. Blestel je legendarni Albin Felc, ki je mrežo Ljubljančanov zatresel kar štirikrat. Na srečanje so povabljeni vsi še živeči akterji tekme pred 50 leti.

Gostitelji bodo nastopili v polni postavi, čeprav v DP-ju zmaji nastopajo z drugo postavo. Trener Fabian Dahlem ni bil ravno navdušen, saj je v petek tekma Lige Ebel na Dunaju, a tudi nemški strateg razume, da je to posebna tekma, ki ima v Sloveniji dolgo tradicijo. Tekma se bo začela ob 19.15, dogajanje na drsališču na Trgu republike pa že ob 17.00. Vse vstopnice za sedišča so že pošle, navijačem pa so še na voljo vstopnice za stojišča.

Četrtek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - SIJ ACRONI JESENICE

Vrstni red: Jesenice 23, Olimpija 22, Triglav 15, Celje 14, Bled in Slavija 6, Maribor 0 točk.