Luka Gračnar, ki blesti v Salzburgu, bo skušal zakleniti vrata proti Dornbirnu. Foto: MMC RTV SLO
Luka Gračnar, ki blesti v Salzburgu, bo skušal zakleniti vrata proti Dornbirnu. Foto: MMC RTV SLO
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää je lani z Beljačani izpadel v četrtfinalu proti Linzu po sedmih tekmah. Foto: MMC RTV SLO

Salzburg, ki je v letošnji sezoni v sijajni formi, si je v drugem delu priigral pravico prve izbire. Rdeči biki so se po pričakovanju odločili za Dornbirn, ki velja za njihovo podružnico. Nekateri igralci, ki ne dobijo dovolj priložnosti pri Salzburgu, igrajo v ekipi Dornbirna.

En polfinalist ne bo iz Avstrije
Bolzano si je z zmago v Linzu v nedeljo (1:3) priigral vstopnico za Ligo prvakov, ki se začenja avgusta. Italijani so izbirali kot drugi in se odločili za Sapo Fehervar. Madžari so si z zmago v Dornbirnu (2:3) zagotovili mesto med osmerico. Bolzano je dobil tri izmed štirih medsebojnih tekem v letošnji sezoni.

Dunajčani so izbrali Beljak. "Kar malce sem presenečen, da se je Dunaj odločil za nas, saj bi lahko igral tudi proti Linzu. Capitalsi so favoriti v seriji, mi pa lahko igramo popolnoma sproščeno," je dejal nekdanji trener Olimpije Hannu Järvenpää, ki drugo sezono zapored vodi Beljačane.

Znojmu je preostal le še Linz. Črna krila imajo slabe spomine na Čehe, letos so Orli dobili kar pet izmed šestih medsebojnih srečanj.
Telemach Olimpija je sezono končala na 11. mestu. Zmaje čaka še državno prvenstvo, ki se bo s polfinalom začelo 15. marca.

ČETRTFINALE, prve tekme, petek ob 18.30:
ORLI ZNOJMO - LINZ

Ob 19.15:
SALZBURG - DORNBIRN

Ob 19.30:
DUNAJ - VSV BELJAK

Ob 19.45:
BOLZANO - SAPA FEHERVAR


Igrajo na štiri zmage. Druge tekme bodo v nedeljo.