Olimpija ni imela možnosti, da bi še drugič zapored presenetila Dornbirn. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija ni imela možnosti, da bi še drugič zapored presenetila Dornbirn. Foto: www.alesfevzer.com
Brock McBride
Brock McBride je v Tivoliju igral v sezoni 2011/12, ko je Olimpija končala na tretjem mestu Lige Ebel. Tokrat je načel mrežo Ljubljančanov. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani, ki so istega tekmeca v četrtek v gosteh premagali po kazenskih strelih (2:3), so iskali priložnost, da se še bolj približajo želenemu drugemu mestu v kvalifikacijski skupini, ki še vodi v končnico.
Toda gostje so pred 1.000 gledalci (toliko jih v Tivoliju v tej sezoni še ni bilo) že na začetku zeleno-bele stisnili v obrambno tretjino in premoč kronali v 12. minuti z natančnim strelom nekdanjega hokejista Olimpije Brocka McBrida pod prečko.

Pred tem so imeli lepo prednost domači, skoraj minuto dva igralca več na ledu, a je kljub nekaj nevarnim poskusom ostala neizkoriščena. V 17. minuti je nato vratar Jeff Frazee naredil napako in plošček mu je ušel v gol za 0:2. Z diagonalnim strelom z desne strani je bil strelec Martin Grabher Meier. V uvodni tretjini je bilo razmerje v strelih na gol 3:21.

V drugi tretjini je Olimpija najprej "preživela" minuto in 20 sekund igre z dvema igralcema manj, potem pa dobila gol, ko je imela na klopi za kaznovane še enega igralca. V 31. minuti je zadel James Livingston. Ob koncu tretjine so imeli zmaji tudi sami skoraj dve minuti dva igralca več, po silovitem strelu Sache Guimonda se je stresla prečka.

Gostje so znali zadržati prednost tudi v zadnjem delu, za Olimpijo je lepo priložnost za vsaj častni zadetek zapravil Črt Snoj, takoj zatem pa so hokejisti Dornbirna v hitrem protinapadu zadeli še enkrat in poskrbeli za končnih 4:0. Gola se je veselil še en nekdanji igralec Olimpije Chris D'Alvise.
Mušič: Po sestanku z županom se veselimo prihodnosti
"Vsako tekmo želimo zmagati, saj nikakor nočemo končati na zadnjem mestu. Škoda za to tekmo. Tekmec, ki ima precej širši kader, je bil bolje pripravljen. Presenetili so nas na začetku tekme. Po porazu v četrtek so se želeli oddolžiti. Tokrat so bili boljši od nas. Reprezentančni premor bo prišel prav, saj nas je zelo malo igralo na zadnjih srečanjih. Moramo si spočiti in nato dobro pripraviti na zadnje štiri tekme. V garedrobi je vse v najboljšem redu, pokazali smo zares ogromen karakter. Prihajajo boljši časi. Po sestanku z županom se veselim prihodnosti," je poudaril kapetan Aleš Mušič.
Zajc: Manjkala je svežina
"To je bila tekma za biti ali ne biti, šlo je res na nož. Niso nas presenetili. Mi smo bili motivirani, a tudi naši tekmeci so bili po četrtkovem grenkem porazu bolj odločni. Celo noč s četrtka na petek smo bili na avtobusu in to se nekje mora poznati. V Ljubljano smo prišli šele ob 5.30 zjutraj. Nismo bili dovolj sveži, saj smo v četrtek malce pregoreli. Poznalo se je to ob prednosti dveh igralcev več, naši nosilci igre niso bili pravi. Dornbirn je z odlično igro zasluženo zmagal. Na tekmi v četrtek se je poznalo, da smo šli na ppot dan pred tekmo in prespali v Dornbirnu. Če bi šli na pot za avtobusom na dan tekme s 14 igralci ne bi imeli nobene možnosti," je pojasnil trener Bojan Zajc, ki je po odhodu športnega direktorja Jožeta Kovača zadolžen za vse stvari. Z delom noč in dan mu je uspel pravi podvig, da je tako dobro pripravil ekipo za odločilne tekme v drugem delu, kjer so zmaje zbrali sedem točk (lani v desetih krogih le tri).
"Vsi so nas odpisali pred začetkom drugega dela, mi pa smo vseeno sanjali o morebitnem presenečenju. Zdaj smo zelo verjetno izgubili vse možnosti za končnico, prikazali pa smo pravi karakter. Marsikdo v Ligi Ebel je bil presenečen nad našimi predstavami v zadnjih tednih. Ne želimo končati na zadnjem mestu in prepričan sem, da bomo dobili še kakšno tekmo," je razlagal Zajc, ki je zelo jezen tudi na nekdanjega trenerja Olimpije Fabiana Dahlema, ki je v nemškega drugoligaša Heilbronner Falken odpeljal že dva nosilca igre. Brez Jonathana Hartyja in Nika Pema imajo Ljubljančani precej več težav.
Župan Janković se je zelo zavzel za Olimpijo
V sredo je bil Zajc z vodjo marketinga Sandijem Fonom prisoten na sestanku v Mestni hiši, kjer se je sestal dirketorjem Lige Ebel Christianom Feichtingerjem in vodjem tekmovanja Lylom Seitzem.
"Zdaj se začne boj zunaj ledenih ploskev, saj moramo prepričati vodstvo lige, da ostanemo zraven tudi v naslednji sezoni. Čaka nas reorganizacija kluba. Za vsako mesto v klubu moramo najti pravega človeka. Na Dunaju imajo deset ljudi za organizacijo, pri nas sam rešujem skoraj vse. Klub moramo spraviti na višjo profesionalno raven. Župan Zoran Janković se je zelo zavzel za naš klub. Nagovoril je tudi znane gospodarstvenike, da je treba nekaj vrniti v šport. Našo srčno igro nagrajujejo tudi navijači, že dolgo časa jih ni bilo toliko v Tivoliju," je še dodal Zajc, ki je prepričan, da bi lahko v naslednji sezoni imeli tudi novega generalnega pokrovitelja.
Liga Ebel se bo po reprezentančnem premoru, ko bo Slovenija gostovala na turnirju v Katovicah, nadaljevala 15. februarja. Ljubljančani se bodo odpravili v Gradec. Do konca so še štirje krogi.
6. krog, kvalifikacijska skupina:
OLIMPIJA - DORNBIRN
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
1.000; McBride 11., Grabher Meier 17., Livingston 31., D'Alvise 50.

ORLI ZNOJMO - FEHERVAR
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
VSV BELJAK - GRADEC
4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Urbas 10., 58., Verlič 10., Bacher 24.

Lestvica:              * x             
GRADEC            6  4 0 0 2  +4 16 (4)
ORLI ZNOJMO       6  4 0 0 2  +3 14 (2)
VSV BELJAK        6  2 0 0 4  -2 12 (6)
DORNBIRN          6  2 1 1 2   0 10 (1)
FEHERVAR          6  2 0 2 2  +1  8 (0)
OLIMPIJA          6  1 2 0 3  -6  7 (0)
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    
( ) - bonus točke iz prvega dela       




Skupina za razvrstitev:
KAC CELOVEC - BOLZANO
6:3 (2:1, 1:0, 3:2)

LINZ - INNSBRUCK
7:3 (4:0, 0:3, 3:0)
DUNAJ - SALZBURG
4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Lestvica:              * x             
DUNAJ             6  3 0 1 2   0 16 (6)
SALZBURG          6  3 1 0 2  +6 15 (4)
LINZ              6  4 0 0 2  +4 14 (2)
KAC CELOVEC       6  4 0 0 2 +10 12 (0)
INNSBRUCK         6  2 0 0 4  -8  6 (0)
BOLZANO           6  1 0 0 5 -12  4 (1)
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    
( ) - bonus točke iz prvega dela