Kapetan Jonathan Ferland je dvignil pokal za zmagovalca Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO
Kapetan Jonathan Ferland je dvignil pokal za zmagovalca Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO
Riley Holzapfel
Riley Holzapfel je bil izbran za najkoristnejšega igralca Lige Ebel. V letošnji sezoni je dosegel 34 golov in 42 podaj. Foto: MMC RTV SLO

Celovčani, ki so v polfinalu v velikem slogu izločili branilce naslova iz Salburga s 4:2 v zmagah, so na četrti tekmi povedli že v 33. sekundi. Jamie Lundmark je močno sprožil, Matthew Neal pa je spremenil smer ploščka pred vrati. Sodniki so si ogledali posnetek, saj so gostje trdili, da je igral z visoko palico, a zadetek je veljal.

Rafael Rotter je že v 4. minuti izenačil. Ko so imeli Celovčani igralca več, je Taylor Vause krenil v protinapad in lepo zaposlil Andreasa Nödla, ki je zatresel mrežo. Velika napaka KAC-a, ki pa se je pobral ob koncu prve tretjine. Ob "power playu" se je pred vrati Dunaja Žiga Pance sijajno znašel in z bekhendom matiral Davida Kickerta. V sejemski dvorani je zaigrala Golica za peti gol Panceta v končnici.

Ryan McKiernan je v 26. minuti Capitalsom zagotovil novo prednost ob prednosti igralca več. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Pance v 47. minuti, ko je stresel vratnico. V zadnjih dveh minutah so gostitelji poskušali tudi brez vratarja Davida Madlenerja priti do podaljška, a jim ni uspelo.

Dunajski ekipi je v končnici uspelo zmagati prav na vseh 12 tekmah. V četrtfinalu so pometli z Innsbruckom, v polfinalu pa z Bolzanom.

Za Capitalse je šele druga lovorika v avstrijskem prvenstvu, najboljši so bili tudi v sezoni 2004/05. KAC ostaja pri 30 naslovih najboljšega.

Finale, četrta tekma:
KAC Celovec - DUNAJ 0:4
2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
4.925; Neal 1., Pance 20.; Rotter 4., Nödl 7., McKiernan 36.


Prva tekma:
DUNAJ - KAC CELOVEC
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Druga tekma:
KAC CELOVEC - DUNAJ
* 4:5 (3:0, 0:1, 1:3)
* - v podaljšku

Tretja tekma:
DUNAJ - KAC CELOVEC
7:5 (4:3, 1:2, 2:0)

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na štiri zmage.