Sabahudin Kovačević je načel mrežo Norveške že v 48. sekundi. Foto: BoBo
Sabahudin Kovačević je načel mrežo Norveške že v 48. sekundi. Foto: BoBo
David Rodman
David Rodman je dosegel dva zadetka za gladko zmago risov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rok Tičar
Rok Tičar je podal za tretji zadetek Slovenije. Foto: BoBo
Žiga Pance in Tommy Kristansen
Žiga Pance in Tommy Kristansen sta si skočila v lase. Foto: BoBo
Gladka zmaga slovenskih hokejistov za uvod

Selektor Matjaž Kopitar ni mogel računati na Anžeta Ropreta, ki si je v sredo na prijateljski tekmi proti Švici izpahnil ramo in že zapustil reprezentanco. Priložnost sta dobila tudi Matevž Erman in Miha Brus. Srečanje si je ogledalo le 800 gledalcev.

Hiter zadetek Kovačevića
Risi so povedli že v 48. sekundi, ko je po podaji Aleša Mušiča zadel Sabahudin Kovačević z modre črte. Vratar Lars Haugen je zelo slabo posredoval. Slovenija je spet zapretila na polovici tretjine, a je strela Erica Panceta in Mitje Šivica zaustavil Haugen. Norvežani so izenačili ob prednosti igralca več v 16. minuti po samostojni akciji Madsa Fröshauga, ki je plošček poslal med nogama Andreja Hočevarja v mrežo.
Odlična igra Slovencev v drugi tretjini
Norvežani so prvi zapretili tudi v drugi tretjini, ko je Hočevarja rešila vratnica. V 24. minuti je David Rodman izkoristil prednost igralca več, ko je z desne strani plošček spravil pod prečko. Manj uspešni so bili risi ob naslednjih dveh številčnih prednostih, ko si je le Rok Tičar pred vrati pripravil priložnost, a se je namesto za strel odločil za podajo. Druga tretjina je bila precej raztrgana in s številnimi izključitvami, v lase sta si skočila Žiga Pance in Tommy Kristansen ter predčasno končala tekmo. Na 3:1 je v 33. minuti povišal Robert Sabolič po lepi akciji Roka Tičarja.
D. Rodman zadel še prazno mrežo
V 48. minuti je prodor Erica Panceta in Rodmana ustavil vratar Haugen, štiri minute pozneje pa je Tičar meril mimo vrat. Slovenija ni imela večjih težav pri branjenju vodstva, Hočevar pa ni več klonil niti v zadnjih dveh minutah, ko so tekmeci iz vrat potegnili Haugena in zaigrali s šestimi v polju. Za piko na i je z golom na nebranjena vrata poskrbel David Rodman.

V petek prihajata Pavlin in Hebar
V reprezentančni garderobi se pred petkovo tekmo z Rusi znova obeta nekaj menjav. Zaradi klubskih obveznosti bosta odšla Kovačevič in Tičar, njuni mesti pa bosta zapolnila Žiga Pavlin in Andrej Hebar.

Turnir Euro Challenge, 1. krog:
SLOVENIJA - NORVEŠKA
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
800; Kovačević 1., D. Rodman 24., 59., Sabolič 33.; Fröshaug 16.

RUSIJA II - FRANCIJA
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
30; Ketov 9., Panarin 26., Burdasov 52., Anisin 57.; Beron 49., Hecquefeville 59.

Petek ob 15.30:

FRANCIJA - NORVEŠKA

Ob 19.15:

SLOVENIJA - RUSIJA II

Sobota ob 12.00:
NORVEŠKA - RUSIJA II

Ob 16.00:

SLOVENIJA - FRANCIJA

Gladka zmaga slovenskih hokejistov za uvod