Naslov državnega prvaka brani Olimpija, ki je tudi tokrat v vlogi prvega favorita. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Naslov državnega prvaka brani Olimpija, ki je tudi tokrat v vlogi prvega favorita. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Acroni Jesenice
Jeseničani bodo drugo leto s članskim moštvom igrali v "drugi ligi" - v INL-ju, kjer bo po novem nastopalo kar pet slovenskih klubov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Skupinski objem po uvrstitvi na olimpijske igre
Slovenska članska reprezentanca se bo na pripravah za SP 2013 uradno zbrala v torek v Mariboru, trenutno pa v Kranju že vadijo reprezentančni kandidati, ki so že sklenili klubsko sezono. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

V polfinalnih dvobojih so moštva zdaj na polovici poti, boljši izhodišči imata Telemach Olimpija in Playboy Slavija, urnik finala pa je odvisen od igranja slednje v mednarodni ligi INL.

Prekrivanje tekem z reprezentanco
S termini imajo prireditelji tekmovanja letos precej težav. Na to temo so s klubi izvedli že tri sestanke, zadnjega v četrtek. Po številnih usklajevanjih je Hokejska zveza Slovenije pripravila dve časovni različici finala. V urniku morajo namreč upoštevati tudi reprezentančne prijateljske tekme, čeprav se v nobeni različici ne bodo povsem izognili prekrivanju s tekmami Slovenije v Mariboru.

Prvi finalist DP-ja bo znan že v petek, ko bo na sporedu povratna polfinalna tekma med moštvoma Telemach Olimpija in HD Jesenice mladi; prvo tekmo so zmaji dobili s 7:4.

Slavija igra tudi za premierni naslov INL-ja
Na drugega polfinalista pa bo treba počakati do prihodnjega tedna; Playboy Slavija namreč še igra v finalu mednarodne lige INL, in če bo tega tekmovanja konec že v nedeljo, bodo Založani proti Prosports.si Triglavu drugo tekmo (prvo so v Kranju dobili z 2:0) igrali v sredo, 3. aprila, sicer pa v soboto, 6. aprila. V polfinalu moštva igrajo po sistemu boljši iz dveh tekem, v finalu pa na dve zmagi.

Če bo polfinale končan po prvi različici, bosta finalni tekmi 5. in 7. aprila, morebitna tretja pa 8. aprila. Če se bo drugi polfinale zavlekel, pa bo prva tekma finala 7. aprila, druga v ponedeljek, 8. aprila, ali v torek, 9. aprila, morebitna tretja pa v četrtek, 11. aprila.

Olimpija v Ebel, kar peterica pa v INL
Sicer pa so se klubi in HZS na sinočnjem sestanku dogovorili še za tekmovanja v naslednji sezoni. V mednarodnih tekmovanjih bo še naprej sodelovala Telemach Olimpija v Ligi Ebel, v ligi INL pa bodo, poleg sedanjih članov iz Zaloga in Kranja, nastopali še Maribor, Celje in HD Jesenice mladi.

Na HZS-ju pa bodo poiskali način, da bi te tekme štele tudi za slovenski DP, saj bodo vsi klubi, ki imajo članske selekcije, tako po novem igrali v mednarodnih tekmovanjih.

V Ligi Ebel do 20 let bo, tako kot letos, tekmovala HK Olimpija, v novoustanovljenem mednarodnem tekmovanju do 18 let pa HK Olimpija, skupna ekipa Celja in Maribora, Jesenice mladi, HK MK Bled in Slavija.

POLFINALE, povratni tekmi

Petek ob 19.15:

TELEMACH OLIMPIJA - JESENICE MLADI 7:4

3. ali 5. aprila:
PLAYBOY SLAVIJA - TRIGLAV PROSPORT.SI 2:0

V oddebeljenem tisku izid prvih tekem. Po "nogometnem" sistemu izločanja boljši napreduje v finale.