Anže Kopitar je pripeljal
Anže Kopitar je pripeljal "stankota" v domačo dvorano in s tem podprl prizadevanja in delo HD Jesenice, kateremu je šel ves prihodek od pristopnine za fotografiranje s Stanleyjevim pokalom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Stanleyjev pokal na ogled v Podmežakli
Anže Kopitar - gost Vala 202

"Prvič smo bili doma na Hrušici. Zdaj ob drugem naslovu prvakov pa sem se takoj spomnil, da bi se bilo lepo vrniti v Podmežaklo, kjer sem igral hokej deset let in sem tukaj gor zrasel," je dvakratni prvak Lige NHL poudaril pomen Podmežakle za njegov hokejski razvoj.

Še ni na pol kariere
Ob tem je prvi slovenski superzvezdnik posredno zavrnil idejo jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja (mimogrede je združil košarkarski in hokejski ponos LA-ja v Lakers Los Angeles Kings), da bi dvorani dodali ime Anžeta Kopitarja. Prvi center Los Angeles Kingsov je ob tem izpostavil: "Pri 26 letih še nisem na pol kariere." Kar daje upanje in skorajda zagotovilo, da Stanleyjev pokal ni bil zadnjič na obisku Slovenije. Še zlasti zato, ker Kingsi s spretnim upravljanjem ostajajo velesila, ki bo še nekaj let grozila, da postane prava dinastija.

Prenovljena Podmežakla čaka
Poletni popoldanski šov je v Podmežaklo pripeljal dobrih tri tisoč ljudi, pri čemer je bilo kljub slavljenju Kopijevega šampionskega pohoda v Ligi NHL čutiti, kaj se najbolj pogreša na Jesenicah - pravo tekmovalno člansko moštvo.

Ob ogrevanju železarske godbe na pihala je trenutek predaha izkoristila gruča Jeseničanov in s tribun prenovljene rdeče lepotice se je zaslišalo nostalgično skandiranje JE-SE-NI-CE. Žalostno lepo, v nasprotju s kruto resničnostjo, kjer bo že igranje v Ligi INL velik uspeh.

Slikanje za spomin in hokejski podmladek
A ni vse črno - osebni vrhunec dogodka je bil finale inline hokeja mladih hokejistov, kjer so predstavniki domačega HD Jesenice v finalu s 7:3 premagali KHMK Bled, pri čemer si velja zapomniti št. 19. Ravno za mlade hokejiste HD Jesenice se je nato tudi zbirala pristopnina za osebno fotografiranje s Stanleyjevim pokalom. 5 evrov za osebni spomin in predvsem v podporo hokejskemu "plavžu", da bo skoval še kakšnega "kopitarja".

Priložnost za proslavo Sočija
Ko so se stotine ljubiteljev hokeja iz vse Slovenije in številnih sosednjih ter tudi oddaljenejših držav zvrstili mimo Stanleyjevega pokala, je prišel na vrsto pozdrav "risom", ki so v Sočiju na olimpijskih igrah zasedli zgodovinsko 7. mesto. Kopitarjev dan s svetim gralom hokeja je pritegnil kar 18 reprezentantov in glavnino strokovnega vodstva, ki so tako končno dočakali še skupno slavje neverjetnega podviga. Zaslužili so si, tako risi kot Anže Kopitar. Čelado dol!

Stanleyjev pokal na ogled v Podmežakli
Anže Kopitar - gost Vala 202