Luka Gračnar je eden izmed najboljših vratarjev Lige Ebel. Tudi slovenski selektor Matjaž Kopitar resno računa nanj na olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: MMC RTV SLO
Luka Gračnar je eden izmed najboljših vratarjev Lige Ebel. Tudi slovenski selektor Matjaž Kopitar resno računa nanj na olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: MMC RTV SLO
Don Jackson
Don Jackson je zelo zadovoljen s predstavami Gračnarja. Foto: MMC RTV SLO
Jeff Ulmer
Jeff Ulmer na zadnjih tekmah igra zelo slabo, deluje nemotivirano, ker plače zamujajo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rdeči biki Tivoli zapustili z zmago

Rdeči biki so bili v prvi tretjini nerazpoloženi, zdelo se je, da so z eno nogo še v avtobusu. V drugi in tretji tretjini so prikazali pravi obraz in se veselili enajste zmage zapored, dobili so tudi vsa štiri srečanja z zmaji v letošnji sezoni.

Pričakovali so lažjo tekmo v Tivoliju
"Vedno se je lepo vrniti v Slovenijo. Tivoli je bil malce bolj napolnjen kot ob našem zadnjem obisku. Olimpija je igrala zelo dobro. V prvi tretjini smo imeli težave, saj smo pričakovali lažjo tekmo. V drugi tretjini smo vzpostavili ravnotežje in tekmo na koncu rutinsko pripeljali do konca. Olimpija je v zadnjem tednu igrala precej bolje, dvakrat je zmagala, proti Innsbrucku ji je malo zmanjkalo. Pod taktirko Iva Jana gre zmajem bolje. Igrajo zelo trdo, veliko drsajo in to je zelo neugodno za tekmece," je pojasnil 20-letni čuvaj mreže, ki bo potoval tudi na olimpijske igre v Sočiju.

Zasenčil je izkušenega Brücklerja
V Ligi Ebel je trenutno tretji vratar, obranil je 91,7 odstotka strelov na vrata, branil je že 869 minut v letošnji sezoni. Ima precej boljšo statistiko od Bernda Brücklerja (88,7 odstotka obranjenih strelov).
"Zadovoljen sem z minutažo. Že vso sezono se menjava z Brücklerjem, na začetku sezone je on malce več branil, na zadnjih tekmah pa sem več v vratih," je poudaril Gračnar, ki se na Solnograškem odlično počuti.

Jackson preporodil ekipo
Ekipa je po odhodu Pierra Pageja zadihala na novo, Don Jackson je prinesel nov zagon. Salzburg ima že 40 točk in prepričljivo vodi na lestvici, le še vprašanje časa je, kdaj si bo zagotovil nastop v končnici.

"Novi trener je malce spremenil sistem. Vzdušje v garderobi je odlično, vse nam gre po načrtih. Zmagovalno serijo smo začeli na Madžarskem z zmago po kazenskih strelih, zelo tesno smo premagali tudi Olimpijo doma (3:1), potem pa se nam je odprlo in šli smo iz zmage v zmago," je dodal Gračnar, ki ostaja previden: "Liga Ebel je zelo izenačena, ekipe se bodo še okrepile. Tudi nas še čaka padec forme, veliko je tekem in ne moreš kar vso sezono zmagovati. Končnica je še daleč, takrat bo treba prikazati največ."

Jan zelo zadovoljen s pristopom
Olimpija je sredi izjemno napornega ritma, po dveh zmagah nad Sapo je konec tedna dvakrat izgubila v Tivoliju. Proti Innsburcku so zeleno-beli popolnoma odpovedali v obrambi (5:6), v nedeljo so zaigrali precej bolje, vendar proti Salzburgu to ni bilo dovolj.

"Skrbelo me je, kako bomo zmogli igrati proti Salzburgu, saj smo v soboto izgubili proti Innsbrucku. Že na jutranjem treningu je vse skupaj delovalo in bil sem sproščen pred tekmo. Salzburg je bil boljši tekmec, a fantje so tokrat odigrali zelo dobro. Zadnja dva zadetka smo prejeli prepoceni. Večji del tekme smo bili enakovredni tekmec. Niti za minuto ne smemo popustiti, vsak padec v igri nas drago stane. Po dveh prejetih golih v minuti se nismo več pobrali," je dejal trener Ivo Jan.

Na Madžarskem nanizali pet zmag zapored
"Če bi imeli tak pristop v soboto proti Innsbrucku, bi imeli dve točki več. Vsako tekmo skušam igralce enako pripraviti. Včasih deluje, včasih pač ne. Vsi se zavedamo, kakšen je položaj," je razmišljal strateg Olimpije, ki ni navdušen nad sporedom tekem, saj bodo zmaji po torkovem gostovanju na Madžarskem imeli kar teden dni odmora.

V četrtek je Miha Verlič v Szekesfehervarju priigral prvo zmago na gostovanjih (2:3 po podaljšku). Ljubljančani so dobili zadnjih pet tekem v dvorani Gaborja Ocskaya.
"Ne smemo se ozirati na zmage na Madžarskem. V torek je nova tekma, Madžari bodo še bolje pripravljeni. Če bomo igrali tako kot proti Salzburgu, se nimamo ničesar bati. Vsi skupaj se pripravljamo na sredino januarja, ko bo na sporedu ključen del sezone. Če smo pravi, lahko premagamo vse ekipe. Z mislimi še nisem pri 17. januarju," je sklenil Jan, ki ni želel govoriti o finančnih težavah kluba.
Zaradi nerednih izplačil tujci jezni
Plače zamujajo 18 dni in tuji hokejisti so postali zelo slabe volje. Vratar Jerry Kuhn je še uspel zadržati jezo, najboljši strelec zmajev Jeff Ulmer (9 golov in 13 podaj) pa je zelo razočaran. Že proti koncu tedna bi lahko prišlo do sprememb v igralskem kadru, vodstvo kluba je že pred tedni zatrdilo, da lahko nezadovoljni igralci zapustijo klub.

Torek ob 18.30:
ORLI ZNOJMO - VSV BELJAK

Ob 19.15:
SAPA FEHERVAR - TELEMACH OLIMPIJA

DUNAJ - GRADEC

DORNBIRN - KAC CELOVEC

SALZBURG - LINZ

Lestvica:                 *          
SALZBURG            25 19 2  4 +38 40
BOLZANO             23 14 6  3 +15 34
VSV BELJAK          25 16 0  9 +26 32
ORLI ZNOJMO         24 13 5  6 +14 31
LINZ                25 15 1  9  +7 31
DUNAJ               25 15 0 10 +22 30
GRADEC              25 13 3  9  +1 29
KAC CELOVEC         25 12 2 11  -5 26
SAPA FEHERVAR       24 10 3 11 -21 23
DORNBIRN            24 10 0 14 -17 20
INNSBRUCK           25  7 0 18 -36 14
TELEMACH OLIMPIJA   26  4 1 21 -44  9
                                     
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih 
    strelih prinaša eno točko        

Rdeči biki Tivoli zapustili z zmago