Hokej
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 42 glasov Ocenite to novico!
Tomaž Vnuk
Predsednik Tomaž Vnuk ne želi obljubljati preveč. Do januarja bo Olimpija igrala le s slovenskimi hokejisti, nato pa se bodo odločili o morebitnih okrepitvah. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan
Izkušeni vratar Robert Kristan se po enoletnem premoru želi dokazati. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Groznik
Boštjan Groznik je doživel številne težke trenutke v zadnjih sezonah, ko so plače vedno zamujale. Branilec je igral za Olimpijo tudi v precej bolj svetlem obdobju (finale Lige Ebel leta 2008 in polfinale leta 2012). Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Hokejisti SŽ Olimpije zač...
VIDEO
Trener Olimpije Brodnik z...

Dodaj v

HK SŽ Olimpija začenja novo zgodbo na zdravih temeljih - sezona finančno pokrita

O novih ledenih dvoranah v Ljubljani ni govora
6. september 2017 ob 15:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vodstvo HK-ja Slovenske železnice Olimpija (krajše HK SŽ Olimpija) je v Rdeči dvorani mestne hiše predstavilo cilje za novo sezono. Proračun za Alpsko ligo znaša okoli pol milijona evrov.

Gostitelj novinarske konference je bil župan Zoran Janković, predstavil se je tudi pomočnik direktorja novega generalnega pokrovitelja Miha Butara. Predsednik Tomaž Vnuk, trener Andrej Brodnik in kapetan Boštjan Groznik pa so spregovorili o športnih ciljih. Od četrtka do nedelje bodo zmaji igrali na turnirju v Celju za Pokal Slovenije. V petek jih čaka tekma z Mariborom, cilj pa je seveda nedeljski finale, kjer bi se lahko srečali z Jeseničani.

Pogodba z generalnim pokroviteljem sklenjena za eno sezono
"Za nami je štiri mesece težkega dela, tako v pisarni kot na ledu. Opravili smo uspešne priprave. Komaj čakamo na novo sezono. S pokroviteljem Slovenskimi železnicami smo našli skupne cilje. HK SŽ Olimpija se je v zadnjih letih ukvarjal z mlajšimi selekcijami. Naš pokrovitelj podpira vzgojo slovenskih igralcev, ki bi postali reprezentanti. Sponzorska pogodba je sklenjena za eno leto z možnostjo podaljšanja. Predsednik društva naj bi naslednje leto postal generalni direktor pokrovitelja Dušan Mes, ki bo letos podpredsednik. Sedel bo tudi v upravnem odboru," je v uvodu pojasnil Vnuk, ki je želel že v ponedeljek predati predsedniško mesto, a bo v letošnji sezoni še na tem mestu. Poudaril je, da ima članska ekipa ločen bančni račun od mladinskega pogona.

Januarja o morebitnih okrepitvah
"Želimo osvojiti oba domača naslova in se uvrstiti v končnico Alpske lige. Želimo se prebiti tudi v celinski pokal. Do januarja okrepitev ne bo, potem pa bomo analizirali stanje in se odločili, če bo treba še kaj dodati. Liga Ebel je zaprto komercialno tekmovanje, prijavi se lahko vsak, ki izpolnjuje pogoje. Mi ne želimo ničesar prehitevati," je dodal Vnuk. V pisarni kluba ni veliko ljudi, trenutno so le trije. Renata Zajc skrbi za administracijo, sekretar kluba pa je Dušan Lepša.

Brodnik: Turnir v Celju bo velik izziv
Ljubljančani so odigrali le dve pripravljalni tekmi na Madžarskem. Dunajvaros jih je premagal s 3:2, UTE Budimpešta pa s 6:4. "Priprave so bile zelo naporne, a uspešne. Fantje imajo veliko željo in disciplino. Ekipa je sestavljena iz slovenskih igralcev. Imamo nekaj izkušenih hokejistov, povprečje je 23,5 leta. Večina igralcev je zelo mlada. Imamo visoke cilje, a ostajamo realni. Upam, da bomo hitro ujeli ritem Alpske lige. V Pokalu Slovenije se moramo najprej uvrstiti v finale, kjer bomo skušali osvojiti prvo lovoriko. Turnir v Celju bo velik izziv," je razlagal trener Brodnik.

Groznik že pravi inventar v Tivoliju
Kapetan Groznik ga je dopolnil: "Vsak se zaveda, da brez napornih avgustovskih priprav ne gre. Vzdušje je odlično, zelo smo povezani. Tudi starejši igralci smo mladi po srcu. Nekateri smo že pravi inventar v Tivoliju. Upam, da nas bodo navijače spremljali v Alpski ligi, prvič že naslednjo sredo proti Rittnu."


Slovenske železnice prispevale 150.000 evrov, prevoze in varovanje
Pomočnik direktorja SŽ-ja Miha Butara je zelo optimističen: "Če ni močnega klubskega hokeja v Sloveniji, ne more napredovati reprezentanca. Zgodba, ki jo je začel Tomaž Vnuk z Olimpijo leta 2004, je pozitivna, zato smo se pridružili. Slovenske železnice delujejo na trgih Italije, Avstrije in Hrvaške, zato je za nas ta trg zanimivo. Prispevali bomo 150.000 evrov, vse prevoze na gostovanja in varovanja na domačih tekmah."

Janković: Klub bo štartal brez dolga, sezona bo finančno zagotovljena
Zelo zgovoren je bil tudi župan Janković, ki je zelo redko obiskoval hokejske tekme, precej bolj ga zanimata rokomet in košarka.

"Že s prejšnjim vodstvom smo imeli številne pogovore. Tomaž Vnuk je že pred leti posodil denar za delovanje kluba. Hitro smo se dogovorili za novo zgodbo. Mestna občina bo dala na razpolago igrišča, plačujemo tudi trenerje za mlajše selekcije, podpisali bomo tudi pogodbo s klubom za 220.000 evrov na sezono. Dogovoril sem se še z enim direktorjem podjetja za dodatnih 100.000 evrov. Nekateri fantje so doživeli usodo kluba, ki ga ne bo več. Zdaj upam, da bo dogovor s pokroviteljem sklenjen dolgoročno. Klub bo štartal brez dolga, sezona bo finančno zagotovljena. V šport je treba vlagati, da imajo otroci svoje zvezdnike," je bil dobre volje Janković, ki je pojasnil, da ne vidi ploščka in zato ni redni obiskovalec hokejskih tekem.

"Prišel bom na zadnjo finalno tekmo državnega prvenstva, naslov mora biti znova v Ljubljani. Dolgoročni cilj je vrnitev v Ligo Ebel. V športu se ne da blefirati. Lahko ti uspe eno tekmo, ne pa celo sezono," je še dodal v svojem slogu.

O novih ledenih dvoranah v Ljubljani ni govora
Župan je spregovoril tudi o gradnji športnih objektov v Ljubljani: "V Ljubljani smo v zadnjih desetih letih za štirikrat povečali športne površine. Naslednje leto se gradi atletski stadion, olimpijski bazen Ilirija je treba pokriti, v sezoni 2018/19 bomo izgradili stezo za curling v Zalogu, v načrtu pa je še kasaški hipodrom v Stožicah. O novih ledenih dvoranah ni govora. Načrt je bil, da povečamo število sedežev v ledeni dvorani Tivoli in jih zmanjšamo v košarkarski dvorani. Najprej se mora ekipa vrniti v Ligo Ebel in tam igrati pomembno vlogo."

V klubu upajo tudi na čim večjo podporo s tribun. Vnuk je prepričan, da se bo Tivoli ob dobrih predstavah hitro napolnil. Ljubiteljem hokeja so na voljo sezonske vstopnice za 130 evrov, posamična vstopnica za tekmo bo stala 7,5 evra.

Prva tekma Alpske lige bo naslednjo sredo ob 19.15 proti aktualnemu prvaku Rittnu.

Aleš Golob
Prijavi napako
Komentarji
themetun
# 06.09.2017 ob 15:52
Letošnji derbiji: železarji proti železničarjem
zamudnik
# 06.09.2017 ob 16:29
A niso Slovenske železnice konstantno v rdečih številkah?
Vladoska
# 06.09.2017 ob 17:22
Torej država, mi državljani smo tisti, ki bomo prispevali, da se v Ljubljani lahko igra hokej. (Slovenske Železnice - naše državno podjetje)
Arnolfus
# 06.09.2017 ob 16:44
Se pravi, so spet nategnili svoje upnike. Že drugič. In s tem se celo hvalijo župan in ostali "inventarji" pod Tivolijem?

A to oni resno?
čik
# 06.09.2017 ob 16:07
a zdej se bodo z vlakom na jesenice vozil :)
Slo Kop
# 06.09.2017 ob 16:08
Ronzi, povej mi en kraj ki ima močne ekipe brez močnih sponzorjev?
Guztl
# 06.09.2017 ob 16:04
HK Slovenske železnice Olimpija oziroma krajše : Ajznponarji
apollo11
# 06.09.2017 ob 18:00
Spet državno podjetje plačuje za profesionalni športni klub. Pa to je škandal. Petrol v košarko, SŽ v hokej...in to brez vsake ekonomske računice.
lojal
# 06.09.2017 ob 17:28
Katera je to HK SZ Olimpija? Stara ali nova? Ne vem katera po vrsti ze. Kje je pa Seki? A on bo imel pa svojo Olimpijo?
Quick
# 06.09.2017 ob 16:40
O tem, da stara Olimpija ni poplačala plače igralcev za sezono 2016/17 ne duha ne sluha. To,da nam v tujini ''super reklamo'' delajo nepoplačani igralci iz USA in CAN pa tud nič. Ti ljudje imajo družine, svoja življenja...Tukaj so jih pa kar nategnili. Pač se začne nova zgodba, staro pa kar pozabimo ane...Sramota. Janković pa naj je tih in nič naj ne gradi, ker je povsod zaj....
mojir
# 06.09.2017 ob 16:14
Lepo je prebrati pozitivno novico o hokejski Olimpiji. Res pohvale tudi županu, da stoji ob tej novi zgodbi, da pomaga obdržati članski hokej pod Rožnikom med živimi. Pravilno je, da se štarta izključno z domačimi fanti, saj ti potrebujejo zupanje. Mislim, da se nam pristašem zelenih obetajo lepši časi, kjer pa ne moremo in ne smemo pričakovati čudežev in prehitevati logičnega sosledja dogodkov. Sredina lestvice bi me kar zadovoljila, kakšna pa je realnost, bo pokazal prvi odigran mesec lige, potem bomo lahko kaj več pokomentirali. Prihajajoči pokal v Celju nam teh odgovorov zagotovo še ne bo dal, bi se pa znalo zgoditi kakšno prsenečenje, tako pozitivno kot tudi negativno. Vsekakor pa, kot navijač zelenih, v sezono vstopam sproščeno in brez posebnih pričakovanj. Velika škoda pa je, da je sezonska karta nekoliko predraga, apeliram na vodstvo, da spusti ceno za vsaj 30 %, in jo kupim, čeprav na tekme večinoma ne bom mogel, razen za vikende. No ja, morda pa jo kupim vseeno, saj je ljubezen do hokeja velika in ta zna pretehtati, čeprav je cena nerazumno visoka, ampak želeli smo hokej in sedaj ga imamo, na zdravih temeljih, to spoštujmo in cenimo, podprimo! Srečno Groznik&Co. Se vidimo pod Rožnikom. Na temu mestu tudi malo pokroviteljska izjava, s katero vse dobro želim tudi železarjem, saj je čas, da slovenski klubski hokej spet zadiha s polnimi pljuči in se navzame tiste prave energije na velikih starih dobrih derbijih.
Srečno železničarji in železarji, skupaj napolnimo obe dvorani!
Smejc71
# 06.09.2017 ob 17:34
Aja pa kar naenkrat je Alpska liga izgubila ''status'' drugorazrednega tekmovanja o katerem smo poslušali celo lansko sezono...
Diskus
# 06.09.2017 ob 16:53
Iz nule, brez pufov!?
To je to. Tretjič ali četrtič? Jeseničani so v trenutku izpadli iz vseh lig, nekaj let pokrivajo takratni minus, Žabe pa zopet brez vseh obveznosti!? Pofukana slovenska zakonodaja!
neymar_psg_10
# 06.09.2017 ob 19:05
Zdravi temelji LOL. Stari klub z milijonskimi dolgovi pa lepo pod preprogo...
Arso
# 06.09.2017 ob 17:08
Če države ne bo fincirala železnic bo vse skupaj
padlo v vodo.
alberta
# 07.09.2017 ob 08:29
A Janković bo pa še kar gradil športne objekte, a tista hiša strahov Stožice še niso dovolj?
V športu se ne da blefirat, je dejal. Seveda ne, gospod Janković, saj šport ni politika!
Slovenske železnice pa naj raje poskrbijo za svojo infrastrukturo ( posodobitev vlakov ?) kot da vlagajo državni denar v šport.
športek
# 06.09.2017 ob 21:46
Prvič slišim, da državno podjetje sploh lahko podpira take športne klube, ki jim je cilj nategniti igralce in lagodno življenje "akterjev".
witness
# 06.09.2017 ob 21:36
Vem samo to, da sem tivoli in ne vem kero olimpijo izbrisal iz glave. Zame ne obstojajo več in tudi vsoto za letno ali posamezno karto naj si porinejo v rit.
sig550sniper
# 06.09.2017 ob 18:21
od kje ideja da bo več sezonskih navijačev za 130€, če je bila pa že vsaj dve sezoni zapored okrog 100?
CaEdMoN
# 06.09.2017 ob 17:28
Cena posamične vstopnice je previsoka. Glede na to, da se sedaj lahko notri pije pivo, bi lahko bila vstopnica pod 5eur, razliko pa bi se notri prineslo skozi pivo. Gledalcev bi bilo več, večja količina piva je večji profit na koncu.
akcijaaa
# 07.09.2017 ob 08:27
Kako mutenje spet ... Slovenske železnice, ki so državno podjetje in že itak v groznem minusu, so glavni sponzor športnega kluba. Tako vsi mi prispevamo v propadle zgodbe slovenskih klubov, kjer se je slabo delalo in kradlo. Pa če bi bile SZ vsaj dobro stoječa firma, ne pa da moramo že tako pokrivat minus od katastrofalnega poslovanja. Ampak itak ni panike, sej bomo dali pošteni državljani. Adijo pamet.
xxx666
# 06.09.2017 ob 22:16
VB alias vladimir007

stiri leta si v tivoliju in mislis, da ves vse.
nategnili so igralce, s katerimi si je trenutni predsednik delil garderobo.
z nategom je prisel na to pozicijo, si dal lepo placo (priskrbel sluzbo se preostalim prijateljem), istale soborce pa prikrajsal se za tistih 30%.

ce bi inrl jajca, bi prevzel hdd olimpijo, ne pa da je povsod hujskal cez hdd olimpijo, popovicu preprecil decembra 2016, da bi podpisal pogodbo z zeleznicami, ki je bila se boljsa od te...

veliko pizdarij je naredil in kmalu se bo vse zvedelo.
jankovicu je pa malo mar za hokej in zakaj ne naredi istega s kosarkarskim klubom Olimpija kot je naredil s hdd Olimpijo. zakaj mece v kosarko silne milijone, ce lahko enostavnobtefa zapre in na pogoriscu narefi novo kk olimpijo brez dolgov. kako eni in isti ljudje nategujejo ljudi in drzavo.

banana republika in vse za lepo placo
rudes
# 06.09.2017 ob 20:31
Po eni strani fajn, da se v Ljubljani dogaja naprej, a.....

Ne vem, x-tič nategniti upnike, bivše igralce in ne vam koga še, to niso zdravi temelji, ker, čez 2-3leta, se zna "zgoditi" spet nova ena Olimpija. To mi pa ni všeč.
lojal
# 06.09.2017 ob 17:30
Nace Kavec bi tudi lahko pomagal. Aja on je na Dobu. Bo z Bavcijem spilal kosarko.
lojal
# 06.09.2017 ob 15:54
Groznik je prvi zvezdnik. Kje je pa stari Zeko?
RUBEŽ
# 07.09.2017 ob 07:00
Kako je lahko državna firma sponzor in kar je še najbolj važno. Ta firma je vedno v minusu oziroma jo je treba kot po tekočem traku vedno dokapitalizirati. Ne vem. Vprašam. Sem pa sicer navijač Olimpije, da ne bo pomote. V hokeju, seveda.
BOBERČEK
# 06.09.2017 ob 23:06
Komaj malo plusa pa že sponzrorirajo'?Tako kot banke, najprej jim zavalimo milijarde sedaj pa si bodo dobiček delili in kaj vem kaj vse še počeli....
Mislim, da bi vsa ta podjetja in te banke morale ves dobiček (ki se ne nameni za razvoj) vračati nazaj v propračun države, dokler ne vrnejo vsote, ki so jo prejele, pa tud če traja 100 let....
Država pa lahko tako potem preko razpisov pravično nameni ta denar športu....
slešer
# 06.09.2017 ob 18:40
Tem pravljicam ne verjamem. Vem samo to, če ne bo rezultatov, kar že kaže na to, ne bo denarja. SŽ želijo za enkrat pokriti le prevoze in nekaj malega začetne opreme. Vse ostalo je čisto klobasanje. In ko vidiš, da je Groznik kapetan, se lahko samo smeješ. Klub rabi čim manj inteligentnih, da se gredo lahko svojo nizkotno pravljico še naprej....Prvi cash, ki je pritekel v klub pred časom, so si ga med seboj samo hitro razdelili trije mušketirji, ta star hebar, lepša in vnuk....za igralce pa denarja ne bo, mogoče septembrska plača in konec.
kinderjajček
# 06.09.2017 ob 17:11
Hehehe, zoki in pajdaši
balrog
# 07.09.2017 ob 00:15
Železničar Ljubljana :)) Klub je mrtev, živel novi klub. Kaj je pa z dolgovi HDD Ljubljana Olimpija ? So padli v črno luknjo ? Gre za klasičen by pass, nič drugega.
Quick
# 06.09.2017 ob 20:14
MOJIR, ti se malo vzbudi... Tale zadeva ni nic dibrega, sramotno so nategnili igralce, potolpili staro Olimpijo in se lepo smejijo vsem v faco. To je groza. In zdej bodo dale SŽ nekih pr jurjev in MOL denar, ki je v bistvu denar za neizplacane place igralcev iz prejšnje sezone. Ti se pa tle cestitas lopovom. Pa ne me zaj...t...groza ko eni nimate blage veze kaj dogaja...
Plavica1
# 06.09.2017 ob 17:54
Tretji tir, ki je zaledenel, ha, ha. Pa ravno tako so stroški močno precenjeni.
qwatebriga
# 07.09.2017 ob 17:36
Mojir, ne razburjaj se.

Tip je hotu samo povedat, da ste (so) se navijači Olimpije spotikali ob HZS-jevo pomoč Jesenicam,
sedaj pa jih je doletela karma in se nekaj takega dogaja na relaciji HZS-Olimpija.

A je to tako težko razumet?

Nadalje, na hektolitre gnojnice je bilo zlite na Jesenice, ker so "zaprle zadolžen klub in ustanovile novega".
Sedaj je prav ista teta Karma obiskala Ljubljano in letos je zeleni HDD crknil, člani pa so prenesli svojo dejavnost v Vnukov HK. No, Ljubljana ima s tem že izkušnje... mislim da iz leta 2004? Drži?

p.s. Meni je čisto prav, da vse mogoče inštitucije pomagajo klubom, Olimpiji ali Jesenicam, edino žal mi je vseh upnikov! Tu pa so zatajile inšpekcije, tožilstva, policija, ... kaj vem kdo vse, skratka roka pravice je v hokeju kratka.


Aja, Mojir, pa še nekaj - a si pripravljen na to, da vas bomo tudi letos položili? :-D ;-)
Iron
# 07.09.2017 ob 12:52
Predsednika kluba za kar je še plačan ( predsednik je častna funkcija ), zamenjati od korita takoj in ne naslednje leto ker bo vse pobral in za igralce ne bo ostalo NIČ. Žal je velika keš p...a !!!
Pa lep pozdrav v močvirje...
tomjaz11
# 07.09.2017 ob 10:02
bairog@ Ta klub je bil ustavljen leta 2004 samo za mladinske selekcije in zdaj so primorani zaradi HDD tudi z člansko selekcijo.
Kolupaila
# 07.09.2017 ob 09:49
Prihodnje leto so volitve in tako kot je velika davkoplačevalska žlica z državni podjetjem že dosegla prepolno zadolženo košarkarsko Olimpijo, je majhna žlička dosegla tudi hokejsko Olimpijo s prav tako državnim podjetjem. Janković je še enkrat dokazal, da ima neverjeten vpliv na vse kar ima v Sloveniji vsaj malo dima po državni lasti.
In za hokejsko Olimpijo je to dobro in velik korak naprej.
Tako, da so sedaj v Ljubljani lepo vrgli rokavico proti Jesenicam, kjer pa te prevelikesreče z občino nimajo, da bi jim poleg dvorane zrihtali še sponzorje, tako pa so letos namesto koraka naprej prepolovili proračun, in to je korak nazaj, kar je zagotovo slabo.
qwatebriga
# 07.09.2017 ob 08:12
xxx666

Tole o aliasih je nizek udarec. Komentator Vladimir007 (zaenkrat) ne žali, ne provocira, ne zavaja, tako da razne inicialke ipd niso potrebne.

Ko sem že na tipovnici - Olimpiji želim plasma v finale DP in AHL, tam pa naj se srečajo z Jesenicami, katere naj postanejo prvak v obeh ligah :D
qwatebriga
# 06.09.2017 ob 23:17
Maxbernie, kaj te stresa? Ko berem tele komentarje, nimam obcutka, da so samo "gorenarji" tisti, ki ne ploskajo novonastalemu klubu HK SZ.

Kar s mene tice, ne morem nekaj na veliko kritizirat, saj so nasi na Jesenicah naredili podoben manever. Lahko pa recem, da se mora Pogacar precej bolj truditi za vsak sponzorski evro, kot pa Vnuk v Ljubljani. 220K od Zokija, pa 150K od SZ... pa se 100K posredno preko Zokija... tic-tac-toe in tu je jeskoraj pol milijoncka.

Nic. Naj dobro zalaufajo tudi v Tivoliju in naj bodo cim boljsi derbiji v AHL, to vsi rabimo. Policija in inspekcije naj pa lopove za usesa!
heavyd
# 06.09.2017 ob 22:12
Na zdravih temeljih?? Državna firma podpira paradržavno športno društvo. Tukaj se nekdo dela norca.
qwatebriga
# 07.09.2017 ob 22:16
Kurajc, glih 18 let Groznik ni oddelal v zelenem. Ampak 15 pa res. Fak, 15 let??? Hudooo. Kor vceraj se ga spomnim, ko je pri se ne 20 letih nagnal strah v kosti ljubljanskim airhead-om, BZ in predvsem RCju. Reakcija MS je bila takrat takojsnja - ze v naslednji sezoni je BG vzel v Ljubljano.

Od takrat je sla kariera BG strmo navzgor in zel je uspeh za uspehom. Not.
športek
# 07.09.2017 ob 12:46
Ritten jih bo zmlel kot orehe. Pol pa vsak 1 sendvič z ogrsko pa Pingo sok.
oblaktom
# 07.09.2017 ob 07:28
Srecno T.Vnuku!

Ta cena karte je pa malo mimo 7.5 eu.wtf!?
Naj bo 7 ali 8 eu.

Se pa strinjam,da bosta nasi dve ekipi zelo izenaceni med sabo.Kar seveda ne pomeni,da bosta zbudile zanimanje med navijaci.
Sam mislim,da se na drebijih ne bo zbiralo vec kot 1500 dus.
Springbok
# 06.09.2017 ob 23:15
To drugoligaško sezono Olimpije bom letos preskočil.

NHL in OI bodo letos dovolj.
Lesinar
# 06.09.2017 ob 18:55
Seklja pa ni zraven?
anze82
# 06.09.2017 ob 16:12
no lix oi iz ahl ne bo videl v zivo
witness
# 08.09.2017 ob 14:28
Edini temelj Olimpije je šank. To je najbolj trden temelj raznih Vnukov, Hebarjev, vse ostalo ni omembe vredno
qwatebriga
# 08.09.2017 ob 14:03
Kurajc, kdo je butl kle?

http://www.eliteprospects.com/player.php
?player=15970

Če je leta 2002 začel igrat pri LOL, pa prišteješ 15 let, dobiš koliko? Janezek? 2017 a ne? LOL
atreyu
# 07.09.2017 ob 16:21
SRAMOTA! Vsi tisti, ki ste vpili kako država drži Jesenice pokonci, kaj boste pa sedaj rekli? Filat Lolimpijo z državnim denarjem, da ga bo vodstvo lepo pokradlo kot vedno, po drugi strani se pa potniki s 50 let starimi vlaki vozijo po opravklih ali v službo.
LUDWIG
# 07.09.2017 ob 01:02
Se ponavljam ze par sezon ampak vrnimo olimpijo v zelenobele drese, crnih in ostalih barv nocem videt ker to Ni OLIMPIJA
urk3
# 06.09.2017 ob 21:14
Zdej so že kuplerji,se pa spet šlepajo pod državno firmo.
Kazalo