Predsednik Tomaž Vnuk ne želi obljubljati preveč. Do januarja bo Olimpija igrala le s slovenskimi hokejisti, nato pa se bodo odločili o morebitnih okrepitvah. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik Tomaž Vnuk ne želi obljubljati preveč. Do januarja bo Olimpija igrala le s slovenskimi hokejisti, nato pa se bodo odločili o morebitnih okrepitvah. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan
Izkušeni vratar Robert Kristan se po enoletnem premoru želi dokazati. Foto: MMC RTV SLO
Boštjan Groznik
Boštjan Groznik je doživel številne težke trenutke v zadnjih sezonah, ko so plače vedno zamujale. Branilec je igral za Olimpijo tudi v precej bolj svetlem obdobju (finale Lige Ebel leta 2008 in polfinale leta 2012). Foto: MMC RTV SLO
Hokejisti SŽ Olimpije začenjajo novo sezono
Trener Olimpije Brodnik zelo zadovoljen s pripravami


Gostitelj novinarske konference je bil župan Zoran Janković, predstavil se je tudi pomočnik direktorja novega generalnega pokrovitelja Miha Butara. Predsednik Tomaž Vnuk, trener Andrej Brodnik in kapetan Boštjan Groznik pa so spregovorili o športnih ciljih. Od četrtka do nedelje bodo zmaji igrali na turnirju v Celju za Pokal Slovenije. V petek jih čaka tekma z Mariborom, cilj pa je seveda nedeljski finale, kjer bi se lahko srečali z Jeseničani.

Pogodba z generalnim pokroviteljem sklenjena za eno sezono
"Za nami je štiri mesece težkega dela, tako v pisarni kot na ledu. Opravili smo uspešne priprave. Komaj čakamo na novo sezono. S pokroviteljem Slovenskimi železnicami smo našli skupne cilje. HK SŽ Olimpija se je v zadnjih letih ukvarjal z mlajšimi selekcijami. Naš pokrovitelj podpira vzgojo slovenskih igralcev, ki bi postali reprezentanti. Sponzorska pogodba je sklenjena za eno leto z možnostjo podaljšanja. Predsednik društva naj bi naslednje leto postal generalni direktor pokrovitelja Dušan Mes, ki bo letos podpredsednik. Sedel bo tudi v upravnem odboru," je v uvodu pojasnil Vnuk, ki je želel že v ponedeljek predati predsedniško mesto, a bo v letošnji sezoni še na tem mestu. Poudaril je, da ima članska ekipa ločen bančni račun od mladinskega pogona.
Januarja o morebitnih okrepitvah
"Želimo osvojiti oba domača naslova in se uvrstiti v končnico Alpske lige. Želimo se prebiti tudi v celinski pokal. Do januarja okrepitev ne bo, potem pa bomo analizirali stanje in se odločili, če bo treba še kaj dodati. Liga Ebel je zaprto komercialno tekmovanje, prijavi se lahko vsak, ki izpolnjuje pogoje. Mi ne želimo ničesar prehitevati," je dodal Vnuk. V pisarni kluba ni veliko ljudi, trenutno so le trije. Renata Zajc skrbi za administracijo, sekretar kluba pa je Dušan Lepša.
Brodnik: Turnir v Celju bo velik izziv
Ljubljančani so odigrali le dve pripravljalni tekmi na Madžarskem. Dunajvaros jih je premagal s 3:2, UTE Budimpešta pa s 6:4. "Priprave so bile zelo naporne, a uspešne. Fantje imajo veliko željo in disciplino. Ekipa je sestavljena iz slovenskih igralcev. Imamo nekaj izkušenih hokejistov, povprečje je 23,5 leta. Večina igralcev je zelo mlada. Imamo visoke cilje, a ostajamo realni. Upam, da bomo hitro ujeli ritem Alpske lige. V Pokalu Slovenije se moramo najprej uvrstiti v finale, kjer bomo skušali osvojiti prvo lovoriko. Turnir v Celju bo velik izziv," je razlagal trener Brodnik.
Groznik že pravi inventar v Tivoliju
Kapetan Groznik ga je dopolnil: "Vsak se zaveda, da brez napornih avgustovskih priprav ne gre. Vzdušje je odlično, zelo smo povezani. Tudi starejši igralci smo mladi po srcu. Nekateri smo že pravi inventar v Tivoliju. Upam, da nas bodo navijače spremljali v Alpski ligi, prvič že naslednjo sredo proti Rittnu."

Slovenske železnice prispevale 150.000 evrov, prevoze in varovanje
Pomočnik direktorja SŽ-ja Miha Butara je zelo optimističen: "Če ni močnega klubskega hokeja v Sloveniji, ne more napredovati reprezentanca. Zgodba, ki jo je začel Tomaž Vnuk z Olimpijo leta 2004, je pozitivna, zato smo se pridružili. Slovenske železnice delujejo na trgih Italije, Avstrije in Hrvaške, zato je za nas ta trg zanimivo. Prispevali bomo 150.000 evrov, vse prevoze na gostovanja in varovanja na domačih tekmah."
Janković: Klub bo štartal brez dolga, sezona bo finančno zagotovljena
Zelo zgovoren je bil tudi župan Janković, ki je zelo redko obiskoval hokejske tekme, precej bolj ga zanimata rokomet in košarka.
"Že s prejšnjim vodstvom smo imeli številne pogovore. Tomaž Vnuk je že pred leti posodil denar za delovanje kluba. Hitro smo se dogovorili za novo zgodbo. Mestna občina bo dala na razpolago igrišča, plačujemo tudi trenerje za mlajše selekcije, podpisali bomo tudi pogodbo s klubom za 220.000 evrov na sezono. Dogovoril sem se še z enim direktorjem podjetja za dodatnih 100.000 evrov. Nekateri fantje so doživeli usodo kluba, ki ga ne bo več. Zdaj upam, da bo dogovor s pokroviteljem sklenjen dolgoročno. Klub bo štartal brez dolga, sezona bo finančno zagotovljena. V šport je treba vlagati, da imajo otroci svoje zvezdnike," je bil dobre volje Janković, ki je pojasnil, da ne vidi ploščka in zato ni redni obiskovalec hokejskih tekem.
"Prišel bom na zadnjo finalno tekmo državnega prvenstva, naslov mora biti znova v Ljubljani. Dolgoročni cilj je vrnitev v Ligo Ebel. V športu se ne da blefirati. Lahko ti uspe eno tekmo, ne pa celo sezono," je še dodal v svojem slogu.
O novih ledenih dvoranah v Ljubljani ni govora
Župan je spregovoril tudi o gradnji športnih objektov v Ljubljani: "V Ljubljani smo v zadnjih desetih letih za štirikrat povečali športne površine. Naslednje leto se gradi atletski stadion, olimpijski bazen Ilirija je treba pokriti, v sezoni 2018/19 bomo izgradili stezo za curling v Zalogu, v načrtu pa je še kasaški hipodrom v Stožicah. O novih ledenih dvoranah ni govora. Načrt je bil, da povečamo število sedežev v ledeni dvorani Tivoli in jih zmanjšamo v košarkarski dvorani. Najprej se mora ekipa vrniti v Ligo Ebel in tam igrati pomembno vlogo."
V klubu upajo tudi na čim večjo podporo s tribun. Vnuk je prepričan, da se bo Tivoli ob dobrih predstavah hitro napolnil. Ljubiteljem hokeja so na voljo sezonske vstopnice za 130 evrov, posamična vstopnica za tekmo bo stala 7,5 evra.
Prva tekma Alpske lige bo naslednjo sredo ob 19.15 proti aktualnemu prvaku Rittnu.

Hokejisti SŽ Olimpije začenjajo novo sezono
Trener Olimpije Brodnik zelo zadovoljen s pripravami