Klemen Pretnar je v 25. minuti znižal na 2:1. Foto: www.alesfevzer.com
Klemen Pretnar je v 25. minuti znižal na 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Matjaž Kopitar ima precej težav, zaradi poškodb in odpovedi ni bilo nekaterih standardnih članov ekipe, v zadnjem hipu je nastop odpovedal še Žiga Jeglič. Priložnost so zato dobili nekateri mladi, v vratih pa je stal Robert Kristan.

Kopitar je v prva napada uvrstil prekaljene Davida Rodmana, Roka Tičarja in Jana Urbasa ter kapetana Tomaža Razingarja, Marcela Rodmana in Kena Ograjenška. V tretjem napadu so bili Miha Verlič, Boštjan Goličič in Žiga Pance, v četrtem pa Jure Sotlar, Žiga Pešut in Rok Leber.

Velika premoč gostiteljev v prvi tretjini
Gostitelji so bili v uvodni tretjini precej boljši tekmec. Že v 4. minuti je Benjamin Petrik zatresel mrežo, a je bil v vratarjevem prostoru. V 10. minuti je ob prednosti igralca več za vodstvo Avstrije poskrbel Matthias Iberer. Le tri minute zatem je Mario Fischer povišal na 2:0. Jezni selektor Kopitar je vzel minuto odmora. Slovenci so imeli v prvem delu malo priložnosti, Urbas je v 15. minuti prvič nevarneje streljal na vrata Bernharda Starkbauma, dve minuti pred koncem pa so ga preizkusili še David Rodman, Urbas in Tičar. Razmerje v strelih na vrata v prvi tretjini je bilo 15:5.
Pretnar vlil upanje
Kristan je na začetku druge tretjine z odličnimi obrambami reševal soigralce. V 24. minuti so Slovenci nepravilno ustavili tekmece v prodoru, Fischer pa ni izkoristil kazenskega strela. V nadaljevanju so se risi zbrali. Po akciji Davida Rodmana in Jana Urbasa je v 25. minuti znižal Klemen Pretnar. Slovenci so imeli veliko priložnosti ob dveh "power playih", ko sta na kazenski klopi sedela Alexander Cijan in Robert Lembacher. Dve minuti pred odmorom je Konstantin Komarek zadel za 3:1.

Herburger in D. Rodman zapravila kazenska strela
V 46. minuti je po hitrem protinapadu Avstrijcev Thomas Hundertpfund po samostojnem prodoru matiral Kristana. Štiri minute pred koncem je končni izid postavil Luka Vidmar. Kristan se je predtem izkazal pri še enem kazenskem strelu tekmecev, ko je ubranil poskus Raphaela Herburgerja. Dve minuti in pol pred koncem pa je imel priložnost tudi David Rodman, plošček po njegovem kazenskem strelu pa je zadel le okvir gola in ostalo je pri 2:4. Končno razmerje v strelih je bilo 35:21.
V petek proti Slovakom
Tekmovanje na Dunaju je zadnji turnirski test za rise pred svetovnim prvenstvom na Češkem, aprila bodo Slovenci igrali še nekaj prijateljskih tekem.

Slovenci se bodo v petek ob 15.30 pomerili še s Slovaki, ki na Dunaj prihajajo s pomlajeno zasedbo, v soboto pa v zadnjem krogu ob 14.30 še z Italijani.

1. krog:
AVSTRIJA - SLOVENIJA
4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
1.500; Iberer 10., Fischer 13., Komarek 38., Hundertpfund 46.; Pretnar 25., Vidmar 56.

SLOVAŠKA - ITALIJA
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Černak 29.; Tudin 46., Ihnacack 53.

2. krog, petek ob 15.30:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
Ob 19.00:
AVSTRIJA - ITALIJA

3. krog, sobota ob 14.30:
ITALIJA - SLOVENIJA
Ob 18.00:
AVSTRIJA - SLOVAŠKA