Anže Kopitar si želi boljše sezone kot lani, ko se s Kingsi ni uvrstil v končnico. Foto: Reuters
Anže Kopitar si želi boljše sezone kot lani, ko se s Kingsi ni uvrstil v končnico. Foto: Reuters
Anže Kopitar
Kopitar je letos postal tudi ambasador evropskega leta 2015 za razvoj, tako kot brata Dragič. Gre za projekt v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve, ter častni ambasador znanj. "Moja vloga ni ne vem kako velika. Z zunanjim ministrstvom smo posneli filmček, moja vloga pa je bolj na Twitterju, da kaj napišem ali podelim z javnostjo, za kaj več pa niti nimam časa," je o teh vlogah dejal Kopitar. Foto: www.alesfevzer.com
Kopitar komaj čaka na začetek sezone

28-letni Kopitar se je na novo sezono pripravljal na Bledu. Njegovih slovenskih priprav sicer še ni povsem konec, čakajo ga še trije treningi, naslednji teden v četrtek pa sledi selitev v Kalifornijo. Pred poletom čez Atlatnik je stopil pred novinarje in strnil vtise zadnjih mesecev, hkrati pa predstavil cilje za naprej.

Najbolj si je zapomnil rojstvo hčerke Neže
"Zanesljivo sem si najbolj zapomnil rojstvo Neže. A od tega je že kar nekaj časa. Čas gre zelo hitro. Sam izpad iz končnice in izpad z reprezentanco imata malo grenkega priokusa, a življenje gre naprej. Upajmo, da bo za nas v Los Angelesu boljša sezone in da se vrnemo v končnico in tudi, da se bo naša reprezentanca vrnila v skupino A,"
je črto pod dogajanje v preteklih mesecih potegnil Kopitar.

Kopitar se je odlično pripravil
Poletje je bilo zanj tako nekoliko daljše, lahko si je privoščil tudi kakšen dan počitnic več, organiziral je tradicionalni dobrodelni turnir v golfu in letos prvič tudi otroški hokejski kamp. Seveda pa je glavnino julija in avgusta že namenil pripravam na novo sezono. "Letos je bilo več časa za počitek, zelo sem se spočil in se tudi dovolj zgodaj začel pripravljati. Če potegnem črto, mislim, da so bile priprave zelo dobre. Malo kasneje sem šel na led, a še vedno dva meseca pred začetkom lige. To je dovolj, da se še ne zasitim ledu, ki ga bo še veliko. Po eni strani pa že komaj čakam, da se vse skupaj začne. Zdravje pa je odlično," je dejal Kopitar in dodal: "Najtežji del priprav je zmeraj na stadionu. Ne glede na to, da je zdaj še en mesec do samega začetka, kar sem naredil, sem naredil. Zdaj samo še postavim piko na i. Kakšnih 90 odstotkov pa je za mano in sem se dobro pripravil."

Kopi si glede nove pogodbe ne beli glave
O novi pogodbi - stara se izteka v prihajajoči sezoni - eden ključnih mož Los Angelesa še ni vedel ali želel povedati prav veliko: "Nekaj se obrača. Mogoče bolj počasi, ampak se meša ... Saj je še dovolj časa. Bremeni me ne, počutim se dobro, sem zelo samozavesten in verjamem, da bo dobra sezona in glede pogodbe me ne skrbi prav veliko."

Kingsi dovolj kakovostni za nov naskok na Stanleyjev pokal
"Zdaj bo šlo kar hitro. Poletje je bilo dolgo, obenem pa je šlo kar hitro mimo. Cilji so končnica, pa seveda naskok na Stanleyjev pokal. To zdaj po moji oceni ni tako nerealen cilj, ekipo imamo še vedno dobro in vem, da je dovolj kakovostna, da zmagamo še enkrat,"
je o ciljih v novi sezoni dejal slovenski hokejski as, ki ve, da osebna statistika zanj ni več tako pomembna: "Številke niso več važne. Zdaj sem se že dokazal, po pravici povedano sem tudi sebi dokazal, da ni važno, koliko je golov. Pomemben je ekipni uspeh. Vsi si te zapomnijo, če si zmagovalec, ne pa, če imaš veliko točk. Ekipni cilji so prioriteta." Kingsi so osvojili Stanleyjev pokal v letih 2012 in 2014.

Kopitar komaj čaka na začetek sezone