Za Bežigradom so bile v petih dneh odigrane tri tekme Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za Bežigradom so bile v petih dneh odigrane tri tekme Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Terglava je zmotilo, da je na zimski klasiki prisostval župan Zoran Janković, še predtem pa je na magistratu gostil delegaciji slovenske in avstrijske zveze. Terglav je med drugim zapisal: "Slovenski hokej in Hokejska zveza Slovenije sporočata Zoranu Jankoviću, da se hokej na ledu ne igra v trenirkah in da naj namesto slovenskega hokeja osumljenec v številnih kazenskih zadevah Janković raje podpira hokej na njemu ljubem Cipru."

V nadaljevanju v celoti objavljamo pismo Hokejske zveze Slovenije:
Mnenje, ki ga je g. Branko Terglav izrazil v povezavi z izkazovanjem interesa ljubljanskega župana g. Zorana Jankovića v zvezi s hokejem na ledu, ne predstavlja mnenja oziroma stališča Hokejske zveze Slovenije. Mnenje gospoda Terglava, izraženo v pismu, je njegovo osebno mnenje. Vsem, ki so omenjeno mnenje razumeli v smislu, da gre za stališče naše organizacije, in jih je takšno mnenje prizadelo, se Hokejska zveza Slovenije opravičuje.

Hokejska zveza Slovenije ob tej priložnosti poudarja, da podpira kakršnekoli aktivnosti, ki lahko prispevajo k razvoju slovenskega hokeja oziroma njegovi razpoznavnosti, kamor, med drugim, lahko spada tudi Ice Fest 2013 za Bežigradom, seveda, v kolikor gre za dogodek, ki je izpeljan na zakonit način, vključno z upoštevanjem temeljnih pravic vseh aktivnih udeležencev.

Hkrati pojasnjujemo, da se Hokejska zveza Slovenije, skladno s svojim temeljnim aktom, ne udejstvuje na političnem področju, se pa kot športna institucija zaveda svoje širše družbene odgovornosti, kar lahko vključuje tudi javno obsojanje ravnanj, ki so v nasprotju s prisilnimi predpisi ali moralno-etičnimi načeli, vendar pa bo takšne izjave Hokejska zveza Slovenije podajala po postopku in v vsebini, kot je predviden z njenimi temeljnimi akti.