Hannu Järvenpää je v Tivoli prinesel vizijo, trdo delo in naslov prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannu Järvenpää je v Tivoli prinesel vizijo, trdo delo in naslov prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Sekelj
Matjaž Sekelj je v teh dneh zelo zaposlen, saj načrtuje novo sezono. Foto: MMC RTV SLO
John Hughes
John Hughes na vrhu spiska želja vodstva kluba. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jean Philippe Lamoureux
Jean Philippe Lamoureux se najverjetneje seli v nemško ligo DEL. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Uspešni trener Järvenpää zapušča Olimpijo

Vodstvo kluba je s finskim strokovnjakom odločitev sprejelo v vsega 15 minutah. Järvenpää je priznal, da ima veliko ponudb, a se še ni odločil, kje bo nadaljeval kariero.
Olimpijo bo imel vedno v srcu
"Po koncu sezone smo se usedli z Matjažem Sekljem in Robijem Verličem, odločili smo se, da se razidemo. V naslednji sezoni bo Olimpijo vodil nov trener. Ne vem še, kje bom deloval v naslednji sezoni. Ta klub bom vedno imel v svojem srcu, zelo sem srečen, da sem dobil to priložnost pred dvema letoma in pol. Tega ne bom nikoli pozabil. Nikoli se ne, morda se znova vrnem v Ljubljano in takrat boste znova poslušali moje zgodbe," je pojasnil Järvenpää, ki je prišel v Ljubljano 16. decembra 2009, priporočil pa ga je Frank Banham, ki je takrat še igral ze zeleno-bele. Pustil je neizbrisen pečat, bil je zelo uspešen in neverjetno priljubljen pri igralcih in tudi pri novinarjih. Njegovemu nasledniku bo zares težko ponoviti dosežke iz letošnje sezone (polfinale Lige Ebel in državni naslov).

Serija proti Madžarom je bila nepozabna
"V Ligi Ebel smo bili vseskozi med najboljšo šesterico, zelo sem bil zadovoljen z rednim delom, imeli smo tudi manjše krize. Zdržali smo in se prebili v končnico, kar je bil že lep dosežek. Tudi v drugem delu smo odigrali nekaj dobrih tekem. Posebno poglavlje je bila serija proti Sapi Fehervar. Po porazih z 2:7 in 1:8 smo se pobrali, verjel sem v preobrat v seriji tudi, ko so nas vsi odpisali. Madžari so mislili, da nas bodo zlahka odpravili. Žal se je poškodovalo preveč igralcev, a vseeno se nam je uspelo na napozabni šesti tekmi prebiti v polfinale z mladim vratarjem Maticem Bohom," je uvodoma dejal eden izmed najbolj priljubljenih trenerjev v Tivoliju v zadnjih letih.
Zelo mu je pomagal pomočnik Hebar
"Proti Linzu ni bilo dovolj, čeprav smo dali vse od sebe. Mislim, da bi s kompletno ekipo premagali Linz in tudi osvojili naslov. To je le moje mnenje, nikoli pa ne bomo vedeli odgovora. Sledila je priprava za dražvno prvenstvo. Po prvi tekmi z Jeseničani sem bil neverjetno utrujen, mentalno sem bil izčrpan. Nisem več vedel, kako naprej, a moj pomočnik Andrej Hebar me je znova dvignil. Jeseničani so v težkih razmerah, ki jih imajo v klubu, igrali sijajno. Po dveh porazih v finalu državmnega prvenstva res nisem smel izgubiti. Poleti bo sonce lepše sijalo zame zaradi tega naslova," je v svojem slogu poudaril Finec, ki je blizu odhoda v Beljak.
Vodstvo Olimpije čaka veliko dela, saj mora med drugim poiskati tudi novega generalnega sponzorja. "Verjetno gre v celoti gledano za najboljšo sezono Olimpije. V sezoni 2007/08 smo izgubili finale v Ligi Ebel, naslov pa so nam odvzeli na čuden način. Letošnja sezona je bila prava od prvega trenutka, vseskozi smo bili na prvih šestih mestih. Že 15. januarja smo si zagotovili končnico, kar se ni zgodilo nikoli prej in to z ekipo, ki je sestavljena z nizkim proračunom. Pika na i je bil naslov državnega prvaka, ki so si ga želeli predvsem mlajši igralci in našpi navijači. Žal DP izgublja na sijaju in pomenu. Vsekakor je bil že čas, da se lovorika vrne v Tivoli. Tako sezono bo zelo težko ponoviti," je na novinarski konferenci pojasnil direktor Matjaž Sekelj.

Pogovori s Hughesom v polnem teku
"V sredo in danes smo se že pogoavarjali z našimi tujci, ki še ne hitijo domov. Pogovori bodo potekali do torka. Danes zjutraj smo imeli dolg sestanek z Johnom Hughesom, obstaja obojestranska želja. V mejah normalnega finančnega zalogaja si ga res želimo zadržati. Seveda ima tudi ponudbe veliko večjih klubov. S slovenskimi igralci se bomo pogovarjali po svetovnem prvenstvu v Stožicah. Tudi trenerja bomo začeli iskati, v dveh letih in pol niti enkrat ni bilo vprašanje, da bi zamenjali Järvenpääja. Zdaj je imel občutek, da je pustil vse v Tivoliju in da je čas za nov začetek. Sploh se nismo pogovarjali o denarju," je načrte razkril Sekelj, ki ga skrbi finančen načrt za naslednjo sezono: "Trenutno bo treba pokriti 300.000 evrov zaradi odhoda generalnega sponzorja. Trenutno nimamo nobenega časa, da bi zadihali. Z mislimi smo že v sezoni 2012/13."
Šachl, Fraser in Lamoureux blizu odhoda
Hughes je velika želja vodstva kluba, na izhodnih vratih so Petr Šachl, vratar Jean Philippe Lamoureux (na mizi ima mamljivo ponudbo Augsburga) in branilec Jamie Fraser (največ zanimanja je pokazal Dunaj).

Seklja skrbi prihodnost Jesenic
"Vodstvo Lige Ebel je poslalo hude zahteve za nadaljnje igranje železarjev v Ligi Ebel. 19. aprila bodo morali na sestanku predstaviti njihov projekt, 11. maja pa bo dan D za njihov obstanek. Mi si želimo, da Jesenice ostajajo v Ligi Ebel. Z Jesenic so me že klicali in ponujali usluge njihovih mladih igralcev. Na to se ne bom odzval dokler bodo oni člani Lige Ebel. Na tak način mi ne delamo. Slovenski hokej lahko ostane z dvema kluboma v Ligi Ebel. Če Jeseničanov ne bo v Ligi Ebel, je veliko vprašanje kam bo šel slovenski hokej. Pozval sem tudi predsednika HZS-ja Matjaža Rakovca, da se zavzame za Jeseničane," je še dodal Sekelj, ki bo zelo preudarno načrtoval novo sezono. Lekcija s previsokimi pogodbami po drugem mestu v Ligi Ebel je bila poučna.

Uspešni trener Järvenpää zapušča Olimpijo