V Tivoliju so v nedeljo po 30 dneh znova okusili slast zmage. Zaostanek za predzadnjim mestom še vedno znaša ogromnih enajst točk. Foto: www.alesfevzer.com
V Tivoliju so v nedeljo po 30 dneh znova okusili slast zmage. Zaostanek za predzadnjim mestom še vedno znaša ogromnih enajst točk. Foto: www.alesfevzer.com
Fabian Dahlem
Fabian Dahlem se je razveselil premora, saj bo imel čez dva tedna na voljo več zdravih hokejistov. Foto: www.alesfevzer.com
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää je bil zelo slabe volje po gladkem porazu v nedeljo zvečer. Prav nič ni optimističen pred nadaljevanjem sezone. Foto: MMC RTV SLO
Telemach Olimpija prekinila niz porazov

Glede na pomanjkanje igralnega časa po prihodu z igranja na Novi Zelandiji se je branilec odločil, da sezono nadaljuje v Franciji. Prekinil je triletno pogodbo.

V Tivoliju je po nedeljski zmagi nad Beljakom s 4:1 precej boljše vzdušje. Niz desetih zaporednih porazov je precej načel moštvo, ki si bo zdaj med reprezentančnim premorom nabiralo moči za nadaljevanje sezone v Ligi Ebel.

Reinthaler: Tokrat se je plošček odbijal po naših željah
"Skrajni čas je res že bil, da smo zmagali ne eni tekmi. Zares je bilo nujno, da znova okusimo slast zmage. Mislim, da ni bilo prav nič drugače kot na preostalih tekmah, le plošček se je kar nekajkrat odbil po naših željah. V idealnih trenutkih smo dosegali gole, dobili smo zalet in nato je steklo," je pojasnil branilec Kristof Reinthaler, ki je načel mrežo Beljaka z močnim strelom pod prečko.

Dahlem: Oktober ni bil naš mesec
Zelo nasmejan je bil trener Fabian Dahlem. "Končno nam je uspelo, velikokrat smo bili blizu. Oktober očitno ni bil naš mesec. Zelo pomembno je, da smo pred reprezentančnim premorom zmagali. Fantje so prikazali pravi karakter, saj ni bilo lahko po toliko zaporednih porazih. Precej so na vse skupaj vplivale tudi poškodbe. Manjka nam celoten napad, pa smo vseeno premagali ekipo, ki ima deset tujcev. Res sem vesel za svoje varovance, res so veseli po tej zmagi," je bil zadovoljen nemški strokovnjak.

Skrbijo ga poškodovani igralci, saj se pri Olimpiji pozna vsaka odsotnost, ki jo boljši klubi zlahka nadomestijo: "Pešut in Mušič se bosta lahko vrnila po koncu reprezentančnega premora. Težko je reči, kdaj se bo vrnil Uduč, Desbiens ima po pretresu možganov še vedno težave, ni še jasno, kdaj se bo vrnil."

Pokalna tekma s Slavijo priprava na Znojmo
Liga Ebel se nadaljuje 13. novembra, ko v Tivoli prihajajo Orli iz Znojma. Tri dni predtem je na sporedu tekma polfinala slovenskega pokala, ko zmaji gostujejo v Zalogu pri Slaviji. Gregor Koblar, Nik Pem, Žiga Pešut, Andrej Hebar in Anže Ropret bodo igrali na reprezentančnem turnirju v Katovicah.
"Zdaj je čas za regeneracijo. Nekaj dni bodo imeli igralci prostih, seveda pa ne vsi, saj morajo nekateri na reprezentančno akcijo. Po eni strani je taka izkušnja dobrodošla, vendar je treba dodati, da potrebujejo nekaj premora. 10. novembra nas čaka polfinale slovenskega pokala proti Slaviji. To tekmo bomo izkoristili za pripravo na tekmo proti Orlom iz Znojma tri dni pozneje v Tivoliju," je pojasnil Dahlem.

Zelo ga tudi moti precej negativno razpoloženje, večkrat poudari, da v Sloveniji vsi izpostavljamo samo negativne stvari: "Dobro vem, kako mediji delujejo. Deset porazov zapored je res veliko, vendar smo se vedno borili. V Ligi Ebel je zelo težko zmagovati, naš klub se mora najprej postaviti na noge finančno in organizacijsko."

Järvenpää zelo razočaran
Beljak je na lestvici šele na 10. mestu, za šestim mestom, ki vodi neposredno v končnico že po rednem delu, zaostaja že devet točk. Trener Hannu Järvenpää je bil zelo razočaran po porazu: "Olimpija je bila precej boljša ekipa. Vedno so imeli pravi odgovor na vse naše poskuse. Vsekakor so si zaslužili vse tri točke. V petek smo proti Gradcu doma odigrali odlično tekmo, tokrat pa smo odpovedali na celi črti. Ta predstava je bila obupna, popolnoma nesprejemljivo je, da smo naredili toliko napak. Trener mora vedno prevzeti odgovornost, igralci pa so tisti, ki morajo na ledu prikazati primerno raven. To je bila naša najslabša tekma v treh letih in pol, odkar vodim Beljak."

"To sezono ves čas igramo toplo-hladno. Zmagali smo v Salzburgu in na derbiju proti KAC-u, potem pa so znova prišle zelo slabe tekme. Veliko smo se že pogovarjali, zakaj ne igramo dovolj konstantno. Zelo sem jezen zaradi te tekme v Tivoliju, to se ne bi smelo dogajati. Tako ne bomo prišli v končnico. Po premoru se nam to res ne sme več dogajati," je bil slabe volje nekdanji trener Olimpije.

Brez ostrostrelca ne gre
Beljačani so imeli v preteklih sezonah v svojih vrstah ostrostrelce, letos nimajo več nobenega velemojstra pred vrati, kar se zelo pozna.

"V letošnji sezoni nam nikakor ne uspe dosegati dovolj zadetkov. V Tivoliju smo imeli v zadnji tretjini prednost dveh igralcev več, takrat bi lahko ujeli priključek. Lani sta bila za "power play" specialista Darren Haydar in Jason Krog, predtem pa John Hughes in Derek Ryan. Žal v letošnji sezoni nimamo izrazitih strelcev, čeprav imamo dobre igralce. Na treningu vidim njihove sposobnosti, na tekmi pa jih velikokrat ne prikažejo," je poudaril Finec.

V Beljaku imajo previsoka pričakovanja
Med decembrom 2009 in aprilom 2012 je uspešno vodil Olimpijo. Pika na i je bila sezona 2011/12, ko so bili zmaji tretji v Ligi Ebel, zmagali pa so tudi v državnem prvenstvu. Si Järvenpää predstavlja vrnitev v Ljubljano?

"Dahlem opravlja dobro delo v Ljubljani. Ima zares težko nalogo, ni lahko igrati v Ligi Ebel. Vsekakor bi si želel ostati trener v tej ligi. Zelo rad se vračam v Ljubljano, najsrečnejši sem, ker me na ulici nihče ne prepozna. V Beljaku je popolnoma drugače, vsi sanjajo o naslovu prvaka. Ko izgubimo, ni prijetno. Saj veste, kako pravijo. Vsi poznajo opico, opica pa ne pozna nikogar," je v svojem slogu sklenil strateg Beljaka.

Telemach Olimpija prekinila niz porazov