Roland Kaspitz je bil poleg vratarja Olivierja Roya najboljši igralec Olimpije v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Roland Kaspitz je bil poleg vratarja Olivierja Roya najboljši igralec Olimpije v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Fabian Dahlem
Fabian Dahlem je v pogovoru po koncu novinarske konference priznal, da skoraj vsak dan doživi kakšno presenečenje v Tivoliju, zato ni bil pretirano šokiran po odhodu Kaspitza. Foto: www.alesfevzer.com
Ivo Jan
Nekdanji trener Olimpije Ivo Jan je iz Tivolija pripeljal že Kristofa Reinthalerja, ki pa je poškodovan in v letošnji sezoni ne bo več igral. Foto: www.alesfevzer.com

Trener panterjev Ivo Jan se je odločil, da potrebuje okrepitev v napadu pred odločilnimi desetimi tekmami v boju za končnico. Kaspitz je na 41 tekmah v zeleno-belem dresu dosegel devet golov in prispeval še 17 podaj. 26 točk je največ med vsemi igralci Olimpije.
"To ni vprašanje zame, niti si ne bi upal komentirati možnosti odhoda Kaspitza v Gradec. To je vprašanje za vodstvo lige," je predsednik kluba Marko Popovič pospremil zadnje dogajanje in ni želel komentirati odhoda k ligaškim tekmecem, saj sicer po pravilih tekmovanja igralci ne bi smeli v sezoni prestopati iz kluba v klub znotraj lige.

Ljubljančani bodo drugi del začeli brez dodatnih točk, v petek v Tivoli prihaja Beljak, v nedeljo pa še Sapa Fehervar.
Tudi v petek bodo zmaji oslabljeni
V petek bodo zagotovo manjkali David Planko, Luka Kalan, Fabian Scholz in Anže Ropret, vsi drugi pa naj bi bili pripravljeni. Gregor Koblar še odpravlja težave z ramo: "Še vedno so trije, štirje poškodovani, manjkal bo zelo pomemben člen Ropret. A to nas ne bo zmotilo, igrali bomo, kot znamo, in dali vse od sebe ter skušali zmagati. Recept so neverjetne obrambe Oliverja, mi pa moramo izkoristiti napake tekmecev. Zelo pomembna bo prva tekma, Beljak začenja s šestimi točkami, mi z ničlo. Če dobimo tri točke, smo v sredini in bomo dobili velik zagon."

Šest ekip že ima zagotovljeno končnico
V zgornjem delu so tekmovanje končali Salzburg, Linz, Orli Znojmo, Dunaj, Bolzano in Dornbirn. V desetih krogih drugega dela bodo igrali za čim boljše uvrstitve pred končnico, ki pa so si jo že zagotovili.

Obeta se hud boj še za dve mesti
V "spodnjem domu" sta na voljo le še dve mesti, ki vodita v končnico. Borili se bodo VSV Beljak, KAC Celovec, Fehervar, Gradec, Innsbruck in Telemach Olimpija. Najboljše izhodišče imajo Beljačani s šestimi točkami bonusa, KAC ima štiri, Fehervar dve in Gradec eno. Na sporedu bo še deset krogov, v katerih bodo ekipe igrale po sistemu vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh.

Tavželj: Če odigramo tako kot proti Dunaju, se nas lahko boji vsak
"Glede na to, da smo končali kot zadnje moštvo v ligi, nam sistem še vedno omogoča preboj v končnico. Ne glede na vse smo zmago ali dve oddaljeni od končnice, razpored nam gre na roko, od prvih petih tekem imamo štiri doma, če bomo prvo tekmo pripeljali v našo korist, bo samozavest, ki smo jo dobili na zadnjih tekmah, unovčili tudi za prihajajoče. Če odigramo tako kot zadnjo tekmo proti Dunaju, se nas lahko boji vsak," je poudaril Andrej Tavželj.

Končnica želja, realnost je pa drugačna
"Veselimo se drugega dela. Imamo dober urnik z dvema tekmama doma za začetek, kar je prednost. Čakata nas neke vrste derbi z Beljakom, pa še ena domača tekma v nedeljo. A moramo gledati tekmo za tekmo, pokazati moramo najboljši hokej. Upam, da se bodo nekateri poškodovani igralci vrnili. Seveda si želimo priti v končnico, za to smo tu. Vemo, da nimamo bonustočk, a že tekma z Beljačani bo prva priložnost, da pridemo do tja," je razmišljal trener Fabian Dahlem, ki ga je odhod Kaspitza presenetil.

50-letni Nemec se zaveda, da je položaj v Tivoliju zelo težak. Če bi se izognili zadnjemu mestu, bi bil to velik uspeh, končnice realno gledano ni mogoče pričakovati. V letu in pol na klopi Olimpije je Dahlem doživel že marsikaj, a nikoli ni razmišljal, da bi zapustil klub, saj je to zanj prav poseben izziv.

Popovič ne obljublja dodatnih nagrad
Predsednik Popovič se je ob vprašanju, ali imajo igralci za morebiten preboj v končnico obljubljene dodatne nagrade, le nasmejal, glede težkega finančnega položaja pa je bil zadržano diplomatski: "Obljubljenega nimajo nič, a če se to zgodi, se bom potrudil, da kaj dobijo. A glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjem mesecu, bomo to sezono zaključili precej simpatično oziroma solidno in postavili stanje, ki zagotavlja korak naprej tudi za naprej. Za zdaj nisem nič manjši optimist, ne skrbi me nič bolj kot prej," je o denarnih zadevah dejal Popovič, ki se zelo trudi, da bi sezono izpeljali brez dodatnih dolgov. Velika naloga je prisilna poravnava, septembra 2019 želi, da bi bila Olimpija na zeleni veji.

Skupina za razvrstitev:

Petek ob 18.30:
ORLI ZNOJMO - DUNAJ

Ob 19.15:

LINZ - BOLZANO

Torek, 26. januarja, ob 19.15:

SALZBURG - DORNBIRN

Lestvica:                 * x          
SALZBURG             -  - - - -   -  6 
LINZ                 -  - - - -   -  4 
ORLI ZNOJMO          -  - - - -   -  2 
DUNAJ                -  - - - -   -  1 
BOLZANO              -  - - - -   -  0 
DORNBIRN             -  - - - -   -  0 
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih    





Kvalifikacijska skupina:

Petek ob 19.15:
TELEMACH OLIMPIJA - VSV BELJAK

KAC CELOVEC - INNSBRUCK

FEHERVAR - GRADEC

Lestvica:                 * x          
VSV BELJAK           -  - - - -   -  6 
KAC CELOVEC          -  - - - -   -  4 
FEHERVAR             -  - - - -   -  2 
GRADEC               -  - - - -   -  1 
INNSBRUCK            -  - - - -   -  0 
TELEMACH OLIMPIJA    -  - - - -   -  0 
* - zmaga po podaljšku/kaz. strelih    
x - poraz po podaljšku/kaz. strelih