Sašo Rajsar in soigralci se bodo zdaj lahko posvetili finalu državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Rajsar in soigralci se bodo zdaj lahko posvetili finalu državnega prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Dominique Heinrich
Dominique Heinrich je v 41. sekundi podaljška ob prednosti igralca več odločil podaljšek v Celovcu in popeljal Salzburg v finale. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so v petek doživeli grenak poraz v Podmežakli, ko nikakor niso našli prave igre, izgubili so kar z 2:6. V Feldkirchu se je v Vorarlberg Areni zbralo kar 2.671 gledalcev, ki so videli napeto tekmo.

Trener Nik Zupančič je znova lahko računal na najučinkovitejšega strelca ekipe Saša Rajsarja, ob tem je premešal peterke, mesto v vratih pa je zaupal Juretu Pavliču.

Novak edini strelec v uvodni tretjini
V 10. minuti sta bila izključena David Sefič in Matevž Erman, gostitelji so imeli kar minuto in 29 sekund dva igralca več, a niso zadeli. V 14. minuti so le povedli, natančen je bil Michael Novak. V drugi tretjini se izid ni spremenil. Oba vratarja sta bila zelo dobro razpoložena, izrazitih priložnosti ni bilo veliko.

Grahut izsilil podaljšek
V zadnji tretjini so železarji pritisnili. Še posebej je bilo vroče pred vrati Bernharda Bocka v 50. minuti, ko je bil izključen Yousseff Riener. Zadetka ni bilo, zato pa je štiri minute pred koncem branilec Žiga Grahut vendarle izenačil.

Domači strateg je takoj vzel polminutni odmor, saj je bila igra v rokah Jesenic. Železarji so krenili v napad, izsilili nov prekršek, Christoph Draschkowitz je 45 sekund sedel na kazenski klopi tudi na začetku podaljška. Šlo je za podaljšek na tekmi, ki odloča, zato kazenskih strelov ni moglo biti.

Breuss končal sezono Jeseničanov v INL-ju
Odločitev je padla po dobrih enajstih minutah podaljška. Najprej so se Jeseničani obranili z igralcem manj, ko je bil v 69. minuti izključen Rajsar. 16 sekund po njegovi vrnitvi na led pa je Patrick Breuss matiral Pavliča in končal sezono železarjev v Ligi INL. Osvojili so tretje mesto, kar ni slabo, čeprav so si po dobrih igrah v drugem delu sezone vsekakor želeli finale.

Rdeči biki v finalu, blizu tudi Dunaj
Salzburg je prvi finalist Lige Ebel, v četrti polfinalni tekmi so rdeči biki v sejemski dvorani v Celovcu ugnali KAC s 3:2 po podaljšku. Odločil je Dominique Heinrich v 61. minuti ob "power playu". Luka Gračnar je zbral 37 obramb.

V drugem polfinalu je Dunaj odpravil Linz s 4:2 in vodi že s 3:1 v zmagah. Capitalsi, ki jih je novi trener Jim Boni popolnoma preporodil, si lahko v torek že zagotovijo finale.

Liga INL, polfinale, četrti tekmi:
FELDKIRCH - Sij Acroni Jesenice 3:1
* 2:1 (1:0, 0:0, 0:1)
2.671; Novak 14., Breuss 72.; Grahut 56.

Zell Am See - LUSTENAU 1:3
* 5:6 (3:0, 1:2, 1:3)
* - po podaljšku

Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrali so na tri zmage.




Liga Ebel, polfinale, četrti tekmi:
KAC Celovec - SALZBURG 0:4
* 2:3 (0:0, 1:1, 1:1)
Hundertpfund 23., Jacques 46.; Trattnig 26., 49., Heinrich 61.
* - po podaljšku

DUNAJ - LINZ 3:1
4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
Sylvester 3., Peter 9., Fraser 13., Foucault 36.; Lebler 40., Kozek 42.

Peta tekma bo v torek.


Stanje v zmagah je v krepkem tisku; igrajo na štiri zmage.