Marjan Manfreda je unovčil prednost dveh igralcev več. Foto: Drago Cvetanovič
Marjan Manfreda je unovčil prednost dveh igralcev več. Foto: Drago Cvetanovič

Železarji so nastopili brez poškodovanih Žana Usa, Urbana Sodje in Nejca Berliska, odsoten je bil tudi Andrej Židan.

V 7. minuti je Miha Pesjak podal do Aleša Jekliča, ki je ustrelil proti domačim vratom, kjer je Tadej Čimžar zakrival pogled celjskemu vratarju in hkrati preusmeril ploščico v mrežo. Tri minute zatem je bil jeseniški vratar Jure Pavlič brez moči, ko je Jure Zupanc zadel desni kot njegovih vrat. Sredi prve tretjine je ob trku s celjskim igralcem David Sefić obnovil poškodbo rame in nemudoma poiskal pomoč v celjski bolnišnici.

Po pol ure igre je Blaž Knez prejel dve plus dve minuti kazni zaradi grobega naleta na Aleša Remarja. Sledila je še izključitev Aljaža Ogrizka. Celjani so se krčevito branili z dvema igralcema manj. Železarji so potrebovali minuto in 40 sekund, da so izkoristili številčno premoč. Po podajah Matevža Ermana in Luke Tošiča je v 31. minuti zadel Marjan Manfreda. V zadnji minuti druge tretjine je po strelu Rakanoviča Pavliča rešila vratnica.

Na začetku zadnje tretjine je okvir vrat zadel tudi Pesjak. Celjani so pritisnili v zadnjih minutah, vendar so se gostje disciplinirano branili.

Preložena tekma:
ECE CELJE - SIJ ACRONI JESENICE
1:2 (1:1, 0:0, 0:0)
550; J. Zupanc 10.; Čimžar 7., Manfreda 31.

14. krog, sobota:
ECE CELJE - LUSTENAU

PLAYBOY SLAVIJA - FELDKIRCH

KAPFENBERG - BREGENZERWALD

ZELL AM SEE - SIJ ACRONI JESENICE

Vrstni red: Feldkirch 29, Lustenau 26, Bregenzerwald 24, SIJ Acroni Jesenice 21, Zell am See in Kitzbühel 13, Celje 12, Slavija 9, Kapfenberg 3.