Selektor Matjaž Kopitar še ne more računati na nekatere nosilce igre v slovenski reprezentanci, ki še igrajo končnice v posameznih prvenstvih. Foto: BoBo
Selektor Matjaž Kopitar še ne more računati na nekatere nosilce igre v slovenski reprezentanci, ki še igrajo končnice v posameznih prvenstvih. Foto: BoBo
Rok Leber
Slovenci so se do zdaj s Kazahstanom pomerili trinajstkrat. Zmagali so štirikrat, devetkrat pa izgubili. Foto: BoBo
Luka Bašič
Luka Bašič v akciji pred kazahstanskimi vrati. Foto: BoBo
Kazahstan za gol ugnal Slovence

Kazahstanci, ki jih vodi nekdanji slovenski selektor Vladimir Krikunov, so na 14. medsebojni tekmi s Slovenci še desetič zmagali. Kazahstan je bil tokrat v dvorani Tabor boljši nasprotnik, o čemer priča tudi končno razmerje strelov na vrata - 25:33.

Slovenija še ni nastopila v polni postavi, medtem ko je Kazahstan na koncu priprav pred svetovnim prvenstvom divizije I na Madžarskem, kjer bo napadel uvrstitev med elito.

Kuralt zadel za vodstvo
V uvodnih minutah so bili bližje zadetku Kazahstanci, saj so zadeli vratnico. Slovenci so bili natančnejši v 9. minuti, ko je Anže Kuralt pridrsal izza vrat Jevgenija Kolesnikova, nato pa ga je matiral s strelom za daljšo vratnico. Malo pozneje je imel veliko priložnost še Rok Pajič, a se je Kolesnik izkazal.

Poliščuk in Žajlavov zrežirala preobrat
In kdor ne da, dobi. Kazahstan je v 15. minuti izenačil, potem ko je Fjodor Poliščuk v mrežo potisnil plošček po izjemnem prodoru Vadima Krasnoslobodceva. Kazahstanci so na začetku drugega dela (22.) povedli. Ob prednosti igralca več je po lepi kombinaciji zadel Talgat Žajlavov, ki je ob desni vratnici spravil plošček za hrbet Roberta Kristana. Kazahstanci so igrali čvrsto in kombinatorno, tako da so Slovenci težko prihajali do priložnosti. Ena redkih se je ponudila Gašperju Kopitarju, a je z neposredne bližine meril mimo vrat. Po drugi tretjini je bilo razmerje strelov 25:16 za Kazahstan.

V zadnji tretjini so Slovenci poskušali izenačiti, a so se varovanci Vladimirja Kirkunova brez večjih težav ubranili. Priložnost za slovensko "maščevanje" bo že v sredo ob 18.30 prav tako v dvorani Tabor.
PRIPRAVLJALNE TEKME
MARIBOR


SLOVENIJA - KAZAHSTAN
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Kuralt 9.; Poliščuk 15., Žajlavov 22.

Postava Slovenije

Vratarja: Robert Kristan, Gašper Krošelj;

Prva peterka: Luka Bašič, Žiga Jeglič, Robert Sabolič, Žiga Pavlin, Blaž Gregorc;
Druga peterka: Jan Urbas, Rok Pajič, Gašper Kopitar, Klemen Pretnar, Luka Tošič;
Tretja peterka: Boštjan Goličič, Rok Leber, Gal Koren, Sabahudin Kovačevič, Matic Podlipnik;
Četrta peterka: Anže Kuralt, Peter Bizalj, Gregor Koblar, Maks Selan, Miha Štebih.

Sreda ob 18.30:
SLOVENIJA - KAZAHSTAN

Že odigrano:
SLOVENIJA - ITALIJA
* 4:3 (2:2, 1:0, 0:1)
* - po kazenskih strelih
SLOVENIJA - ITALIJA
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Petek, 19. aprila, ob 18.30:
SLOVENIJA - AVSTRIJA
Sobota, 20. aprila, ob 17.30:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Kazahstan za gol ugnal Slovence