Nik Zupančič in Matjaž Kopitar sta opravila prvi trening z 22 hokejisti. Foto: EPA
Nik Zupančič in Matjaž Kopitar sta opravila prvi trening z 22 hokejisti. Foto: EPA
Žiga Jeglič, Jan Muršak in Tomaž Razingar
Jan Muršak je s CSKA-jem izgubil šesto tekmo polfinala Lige KHL. SKA iz St. Peterburga je slavil z 2:1 po podaljšku in po zaostanku z 0:3 v zmagah izenačil na 3:3. Odločilna tekma bo v torek v Moskvi . Foto: www.alesfevzer.com
Risi na Jesenicah začeli priprave na SP

Slovenci bodo treninge opravili na Jesenicah in v Ljubljani, odigrali pa bodo še šest prijateljskih tekem. Selektor Matjaž Kopitar je na prvem skupnem treningu računal na 22 igralcev. Manjkajo še nekateri nosilci igre, ki tekmujejo v klubih in se borijo v končnicah (Jan Muršak, Robert Sabolič, Andrej Tavželj ...). O reprezentančni usodi svojega sina Anžeta, ki se bo z Los Angelesom zelo verjetno do zadnje tekme rednega dela boril za končnico v Ligi NHL, pa selektor še ni želel razmišljati.

"V bistvu so vsi že trenirali. Zadnji teden, ko sem bil na Jesenicah, sem se prepričal, da so na visoki ravni. Začenjamo z dobrega položaja, upam, da bo čim manj poškodb. Delalo se bo veliko in težko, teh pet tekem pa bo vse skupaj še otežilo. A to je namen, sam pa tudi lažje na tekmah vidim, kako se odzovejo igralci," je pojasnil selektor Kopitar.

Prva prijateljska tekma bo v torek zvečer s Hrvaško v Zagrebu, sledijo tekme z Japonsko 10. in 15., z Madžarsko 12. in z Avstrijo 19. aprila), za konec pa še tekma z Nemčijo v Berlinu 29. aprila.

Kristan: Vsaka tekma je boljša kot trening
"Nič posebnega ne bo. Gremo pač tja odigrat tekmo in domov, iz tega ne delam nič posebnega. Tekma kot tekma, vsaka je boljša kot trening. Ne glede na to, kdo je nasprotnik, priprave bodo zanimive, vsi pa vemo, kakšne tekme nas čakajo v Ostravi," je začetek priprav in prvo prijateljsko tekmo že čez dva dni ocenil prvi vratar Robert Kristan, ki je prav pred začetkom zbora praznoval 32. rojstni dan.

"Upam, da bomo imeli do SP-ja čim manj poškodb in da bomo dokaj popolni, tako kot lani na olimpijskih igrah. Potem imamo možnosti za uspeh, sicer pa bo malo težje," je še dodal odlični čuvaj mreže.

Prijateljske tekme,
Torek ob 18.00, Zagreb:
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Petek, 10. aprila, ob 19.00, Jesenice:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Nedelja, 12. aprila, Budimpešta:
MADŽARSKA - SLOVENIJA

Sreda, 15. aprila, ob 19.00, Jesenice:
SLOVENIJA - JAPONSKA

Nedelja, 19. aprila, Ljubljana:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Sreda, 29. aprila, Berlin:
NEMČIJA - SLOVENIJA

Risi na Jesenicah začeli priprave na SP