Anže Kopitar bi lahko mogoče pomagal Los Angeles Kingsom, če bi se ti prebili do velikega finala Lige NHL. Foto: MMC RTV SLO
Anže Kopitar bi lahko mogoče pomagal Los Angeles Kingsom, če bi se ti prebili do velikega finala Lige NHL. Foto: MMC RTV SLO
Anže Kopitar
Eden najbolj priljubljenih slovenskih športnikov se je pred kratkim razgovoril tudi za MMC. Intervju si lahko preberete na povezavi v okvirju. Foto: Klemen Brumec/brumec.org

Prvi rentegenski pregled po poškodbi v 35. minuti sobotne tekme med Los Angelesom in Coloradom (4:1) je pokazal, da ima Kopitar zlomljeno mečnico (fibulo) tik nad gležnjem. V ponedeljek je prvi zvezdnik in strelec Kraljev opravil še preiskavo z magnetno resonanco, s katero so želeli ugotoviti morebitne poškodbe vezi in ostalega tkiva.

Operacija vezi že v sredo
Preiskave v Los Angelesu so potrdile, da ima zlomljeno mečnico, sam gleženj pa je na srečo ostal cel. Poleg tega ima Kopitar strgan še en ligament (vezi ob gležnju), ki ga bodo še v tem tednu zašili - operiran bo v sredo. Posledic poškodbe po zagotovilih zdravnikov onstran Atlantika 23-letni Hrušičan v nadaljevanju kariere ne bo čutil.

"Letošnja je zanj končana"
Prvi slovenski NHL-ovec bo z ledenih ploskev predvidoma odsoten od 6 do 8 tednov. "Seveda bo v tem času ostal v Los Angelesu, kjer se bo takoj, ko bo to možno, že začel pripravljati na novo sezono. Letošnja je zanj končana," je v sporočilu za javnost ob koncu zapisal Luka Dolar, predstavnik za odnose z javnostmi članske hokejske reprezentance Slovenije, ki jo vodi Anžetov oče Matjaž Kopitar.

V klubu so v svojem obvestilu javnosti zapisali, da ne pričakujejo, da se bo Kopitar na led vrnil do sredine poletja.

"Železni" rekord ni prinesel sreče z zdravjem
Anže Kopitar je drugo resnejšo poškodbo v NHL-karieri doživel, ko se je ob ogradi boril z branilcem Plazu Ryanom O'Byrnom, pri čemer je izgubil ravnotežje in padel nazaj, pri čemur mu je zvilo desno nogo. Do tega trenutka je prvi center Kingsov zapored odigral kar 330 tekem, s čimer je ravno pred kratkim izboljšal klubski rekord legendarnega Marcela Dionna (324 zaporednih odigranih tekem).

Brez prvih dveh strelcev v končnico
V letošnji sezoni je "Kopi" na 75 tekmah dosegel 25 golov in prispeval 48 podaj, s čimer vodi v vseh strelskih kategorijah kluba in je s 73 točkami na strelski lestvici Lige NHL na odličnem 10. mestu. To je bil drugi hud udarec za Kralje, ki so tri tekme pred tem že ostali brez drugega strelca Justina Williamsa.

"To bo dobra preizkušnja za to mlado moštvo. Ko bomo to prestali, bomo boljši. O tem ni dvoma. Fantje bodo igrali v pomembnejših trenutkih in se bodo lahko izjemno razvili ob tej priložnosti," je bil komentar trenerja Terryja Murrayja, ki vidi v odsotnosti prvega zvezdnika priložnost, da se izkažejo igralci, ki običajno igrajo v manjših vlogah.

Los Angeles, ki v noči na sredo gostuje v Edmontonu, z 92 točkami zaseda 5. mesto v Zahodni konferenci in je na dobri poti za končnico, kjer bodo morali izgubo prvih dveh strelcev nadomestiti še z bolj granitno obrambo, ki ji poveljujeta branilec Drew Doughty in vratar Jonathan Quick.

Zgodovina bo počakala do drugega leta
Video odziv na poškodbo Kopitarja enega izmed boljših blogov o LA Kingsih - The Royal Half


Pet razlogov zakaj še verjeti v LA Kingse brez Kopitarja
Zapis vodilnega hokejskega bloga v Severni Ameriki o petih razlogih o tem, zakaj lahko LAK-u še vedno uspe tudi brez prvega zvezdnika - Puck Daddy