Anže Kopitar začenja osmo sezono v Ligi NHL. Foto: Reuters
Anže Kopitar začenja osmo sezono v Ligi NHL. Foto: Reuters

Po koncu pripravljalnega obdobja je strnil vtise: "Pripravljalno obdobje je bilo zelo produktivno. Dobili smo nekaj novih igralcev, ki so se zdaj že zelo lepo vključili v ekipo, tako da ni nobenih "skrivnosti". Glede igre tako ali tako velikih sprememb nismo imeli namena delati. Novi obrazi so se že lepo vklopili v vse skupaj."

Na ledu se počuti zelo dobro
S svojo pripravljenostjo je zadovoljen: "Moram reči, da se na ledu počutim zelo dobro, kar je za začetek sezone zelo dobra popotnica. Glede ekipe mislim, da smo izgledali zelo dobro, a ponavljam, tu je še vedno nekaj prostora za izboljšanje. To, upajmo, bo prišlo v naslednjih dneh, in ko se sezona začne, želimo biti v res dobri formi."

O novem sistemu: so plusi in minusi
Pred začetkom sezone so divizije sestavljene na novo, zaradi česar Kralje čaka nekaj več potovanj v Kanado. Kopitar o tem pravi: "Z vsemi ekipami iz Kanade imamo nekaj zgodovine, predvsem to velja za Vancouver, s katerim smo se že srečali v končnici. Mislim, da bodo to res zanimive tekme, tudi za nas pa bo dobro odigrati nekaj več tekem v Kanadi. Hkrati bo tudi nekaj več potovanja. So plusi in so minusi, mislim pa, da z naše strani ne bi smelo biti večjih problemov glede tega."

Cilj je spet točka na tekmo
Podobno kot pred vsemi prejšnjimi sezonami si želi, da bi redni del sezone končal v povprečju s točko na tekmo: "To je moj prvi osebni cilj, ki upam, da ga prvič tudi izpolnim. Če bo kaj bolje, normalno, ne bo nič narobe. Prvi cilj pa je, da ekipa dobro začne sezono in da se bo hokej v Los Angelesu igral tudi konec aprila oziroma vse do junija."