Ljubljanski hokejisti - na fotografiji strelec edinega zadetka Olimpije Žiga Pešut - so izgubili vse teoretične možnosti za uvrstitev v končnico Lige Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljanski hokejisti - na fotografiji strelec edinega zadetka Olimpije Žiga Pešut - so izgubili vse teoretične možnosti za uvrstitev v končnico Lige Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Hočevar
Matej Hočevar (na fotografiji) je ob Maticu Podlipniku v svojo statistiko vpisal podajo za Pešutov zadetek. Foto: www.alesfevzer.com
Zadetki s tekme Telemach Olimpija - Dornbirn

S porazom so Ljubljančani tako ostali brez teoretičnih možnosti za uvrstitev v končnico razširjenega avstrijskega državnega prvenstva. Ljubljanski hokejisti so vse možnosti za končnico že zapravili, zdaj bodo do konca drugega dela igrali le še za to, da se izognejo zadnjemu mestu v skupini.

Proti Dornbirnu so pred dvema dnema izgubili z 1:4, v nedeljo pa je sledila "povratna" tekma ob obrnjenem sporedu v 6. krogu. Precej več motiva imajo hokejisti s skrajnega zahoda Avstrije, ki so še v igri za prvi mesti in so v Ljubljano pripotovali že v soboto. Na koncu pa je bila nedeljska sicer solidna predstava zmajev premalo učinkovita za kaj več kot tesen poraz.

Veselje po vodstvu zelo kratko
Uvodna tretjina je postregla z dokaj izenačeno predstavo. Domači so imeli med 10. in 14. minuto tudi dve priložnosti z igralcem več, drugo so tudi izkoristili. Najprej je v eni izmed akcij gostom plošček še uspelo izbiti z golove črte, že čez nekaj sekund pa je bil uspešen Žiga Pešut. A vodstvo ni trajalo dolgo, saj je Dornbirn hitro dosegel izenačujoči zadetek.

Power playa niso izkoristili
Drugi del so dejavneje začeli gostitelji in nekajkrat nevarno zapretili. Toda poskusi Andreja Hebarja in Toma Zanoškega so postali plen Nathana Lawsona, domači pa so nato nevarno zapretili še, ko je Zanoški ušel ob številčni prednosti nasprotnika, vendar so njegov prodor ustavili s prekrškom. Številčne prednosti zmaji nato niso izkoristili. Dornbirn je imel tudi nekaj priložnosti za vodstvo, a je bil domači vratar Miika Wiikman zbran.

Trenutek nezbranosti na začetku zadnjega dela
Toda trenutek nezbranosti zeleno-belih na začetku zadnjega dela je gostom - natančneje Nikolasu Petriku - omogočil zadetek po akciji izza gola in zmaji so morali tako kot pred dvema dnema loviti tekmece. Predali se sicer niso, pripravili so si še nekaj zrelih priložnosti, močan strel Anžeta Ropreta je Lawson s težavo ukrotil, Matic Podlipnik, Maks Selan in Zanoški pa niso bili dovolj natančni. Že dve minuti pred koncem so tudi umaknili vratarja, toda niti s šestimi igralci v polju niso izsilili podaljška.

Za uvrstitev od 1. do 6. mesta:

SAPA FEHERVAR - DUNAJ
4:2 (1:1, 3:1, 0:0)

VSV BELJAK - ORLI ZNOJMO
* 1:2 (0:0, 0:0, 1:1)
* - po kazenskih strelih

SALZBURG - LINZ
5:3 (2:0, 0:0, 3:3)

Lestvica:               *             
SALZBURG           6  6 0 0 +13 16 (4)
LINZ               6  4 0 2  +9 11 (3)
ORLI ZNOJMO        6  4 0 2  +4  8 (0)
SAPA FEHERVAR      6  3 0 3  -4  6 (0)
VSV BELJAK         6  0 3 3 -13  5 (2)
DUNAJ              6  1 1 4  -9  4 (1)
                                      
  * - poraz po podaljšku oz. kazenskih
      strelih prinaša eno točko       
( ) - točke iz rednega dela sezone    
                                      

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta:

TELEMACH OLIMPIJA - DORNBIRN
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Pešut 14.; Bombach 16., Petrik 42.

GRADEC - INNSBRUCK
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

BOLZANO - KAC CELOVEC
5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

Lestvica:                *            
BOLZANO            6  5 0 1 +10 14 (4)
GRADEC             6  4 1 1  +8 11 (2)
KAC CELOVEC        6  3 0 3  +7  9 (3)
DORNBIRN           6  3 2 1   0  9 (1)
INNSBRUCK          6  2 0 4  -13 4 (0)
TELEMACH OLIMPIJA  6  2 0 4  -12 2 (0)
                                      
  * - poraz po podaljšku oz. kazenskih
      strelih prinaša eno točko       
( ) - točke iz rednega dela sezone    
                                      
Zadetki s tekme Telemach Olimpija - Dornbirn