Hokejisti Washingtona so v finalu prejšnje sezone s 4:1 premagali Vegas in prvič osvojili Stanleyjev pokal. Foto: Reuters
Hokejisti Washingtona so v finalu prejšnje sezone s 4:1 premagali Vegas in prvič osvojili Stanleyjev pokal. Foto: Reuters

Potop Bruinsov sta napovedali že uvodni minuti. Po 24 sekundah je zadel T. J. Oshie, minuto in pol pozneje pa je številčno premoč izkoristil Jevgenij Kuznecov. To sta bila najhitreje dosežena zadetka branilcev naslova na uvodni tekmi sezone v zgodovini lige.
Tekma je bila odločena ob uvodu druge tretjine. V razmiku treh minut so se med strelce vpisali Aleks Ovečkin, Nic Dowd in Kuznecov. Trener Bostona je bil prisiljen zamenjati vratarja Tuukko Raska, ki je prejel pet golov iz 19 strelov. Zamenjal ga je Jaroslav Halak. Pred zadnjim odmorom je na 6:0 povišal John Carlson. Zadnji žebelj v krsto Bruinsov je v 51. minuti zabil Lars Eller.

Braden Holtby je ustavil vseh 25 strelov sproženih v okvir njegovega gola.

Eden izmed favoritov za naslov San Jose je pred svojimi navijači izgubil prvo tekmo sezone. S 5:2 je bil boljši Anaheim, ki je tako pokvaril debi Eriku Karlssonu. Eden izmed najboljših branilcev lige je Sharkse pred sezono okrepil iz Ottawe. John Gibson je zbral 31 obramb, Racmani pa so zadnjo tretjino dobili s 3:0.

V kanadskih obračunih je Vancouver s 5:2 odpravil Calgary, Toronto pa je bil v podaljšku s 3:2 uspešnejši od Montreala. V 61. sekundi dodatka je srečanje s svojim drugim golom na tekmi odločil Auston Matthews.

TORONTO - MONTREAL * 3:2
WASHINGTON - BOSTON 7:0
VANCOUVER - CALGARY 5:2
SAN JOSE - ANAHEIM 2:5
Tekme 4. oktobra:
BUFFALO - BOSTON
NY RANGERS - NASHVILLE
PITTSBURGH - WASHINGTON
CAROLINA - NY ISLANDERS
OTTAWA - CHICAGO
DETROIT - COLUMBUS
ST. LOUIS - WINNIPEG
DALLAS - ARIZONA
COLORADO - MINNESOTA
VEGAS - PHILADELPHIA
Tekmi 5. oktobra:
COLUMBUS - CAROLINA
LOS ANGELES - SAN JOSE